Birazcık beyin fırtınası yapalım

🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti
bir mekan düşünün ve bu mekanı istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz istenen tek şey müzik ile alakalı olmalıdır.
uçuk kaçık fikirlerinizi bekliyorummmm
tasarlayacağınız yer müzik fuarı olabilir, müzik müzesi olabilir,müzik galerisi olabilir...

Bol bol mandala içeren, aydınlatmanın mumlarla yapildigi, sağaltıcı terapisel fon müziklerinin çaldığı bi yarı kitap cafe yarı eski,kadim metinlerin olduğu ezoterik bi kütüphane olabilir.

Ana tema daha çok kitap oldu gibi...
Neyse
Kıt olduğum, filmden sonra ikinci alandır müzik...

kitap eviyse müzik aletleri tasarımlı kitaplıklar, masa ve sandalyeler hayal ettim bir an…

Müzik okulu olsun. Her türlü enstrümanın öğretildiği. Ortak bi alanı olsun ve orda enstrüman şeklinde rafların olduğu içinde müzik kitapları bulunan. Yüksek tavanlı ve yuvarlak bi alan.Plaklardan oluşmuş bir köşe yerden tavana kadar.Ya da ünlü albüm kapakları posterleri. O orta alanın tam ortasında sarkan büyük bir avize.Rüzgar çanı gibi olabilir. rafları sade bırakıp müzik aletleri her bölümün girişinde sergilenebilir.Mini bi bar alanı.Plak ya da müzik kutusu.

kgljdj ben bu filmi daha önce izlemiştim sanki ya..adı da yarenin ödevini başkalarına yaptırmasıydı kşgjsjsj senin başrolün nerde guzum aeg başrolü

Hahhaha. Müşteri bundan proje istemiş bu da bize soruyo :D yapay zeka mı burası bacım.
hahahhaha :D:Dd okul için ya yapay zekayı sevmiyorum fazla biçimsel

kgljdj ben bu filmi daha önce izlemiştim sanki ya..adı da yarenin ödevini başkalarına yaptırmasıydı kşgjsjsj senin başrolün nerde guzum aeg başrolü
aşko mekanı tasarlayın demiyom fikir sadece dasdas direkt o fikri kullanmam dahiyane yeteneklerimi de eklerim sadsadf

hahahhaha :D:Dd okul için ya yapay zekayı sevmiyorum fazla biçimsel

aşko mekanı tasarlayın demiyom fikir sadece dasdas direkt o fikri kullanmam dahiyane yeteneklerimi de eklerim sadsadf
ben elendim. uzun zamandır aklım ve fikrim yok. yarışmacı arkadaslara basarılar skfkjdj

Proje kitap evi ama müzikle ilgili bir proje beklentisi. Kitapla müzik iç içe? Bana pek mantıklı gelmedi ya da meseleyi tam çözemedim. Bir zamanlar kitap cafe açma düşüncesiyle hareket, İstanbul'da bir çok aynı içerik mekanı ziyaret etmiştim. Müziğe yer verilen cafelerdeki kütüphanelerin duvar kağıdından farkı yoktu. Kitaplar dekor görevi görüyor gibiydi ve müşteriler çaya kahveye gelip her türlü muhabbetini yapıyordu. Müziksiz kütüphaneler veya başka deyişle kitap kafeler ise az kazançla kıt kanaat ayakta duruyorlardı. Öğrenciye hitap edilecekse masalara işletmeye ait müzik kulaklıkları, şarj ve laptop prizleri konulabilir. Ticari kaygı varsa üyelik sistemine hayır diyoruz. Üniversite bölgesi ise üyelik sistemi olabilir, fakat bu defa münferit müşteriye sürpriz gözüyle bakılmalı. Yurt dışındaki book store lara bakmakta fayda var. Çok ilginç iç mekan tasarımları var. Çay için birkaç çeşit bardak ve kupa alternatifi konulmalı. Kahve bardaklarına hayır. Kupalarda marka ismi ve logo bulundurulmalı. Çalışanlara önlük giydirmek yerine kitap konseptine uygun ve bilgeliği ön plana çıkaran kıyafetler giydirilmeli. Atıyorum, baykuş logolu tişört gibi bir şey...

Bir de tasarıma dair aklıma gelen şu... Suadiye'de Leaf.co Botanik Cafe var. Burası ziyaret edilmeli. Belki açılacak olan kitap cafenin her yerine botanik zenginliğinde olmasa da yer yer gözü doyurucu bitkiler ve çiçekler serpiştirilebilir. Dinlendirici, iç açıcı ve güzel kokulu bir mekân olacaktır.

Son düzenleme:
Sadelik ve göz yormayan aydınlatma bu tip mekanları daha tercih edilir kılıyor çünkü fuar da kitapevi de olsa insanlar göz yormayan ayrıntılara önem veriyor.

Tasarım ve aydınlatma bazen o kadar abartılıyor ki adeta diskoya gelmiş gibi hissediyorsunuz.

Proje bitti arkdslwr
Gündüz kitap satış yeri akşamda konser etkinlik alanı
Müzik aletleri de satılıyor mekanda
Gittim mekanın ortasına bir amfi tasarladım
Defim sıradan bir amfi olmasın işlevleri olsun bir tarafı cafe bar bir tarafı vitrin bir tarafında da sahne tasarladım
Keyifli bir yer oldu ses sorununu da akustik panellerle çözdüm
Zemin akustik döşemelerle çözdüm

Geri