biraz beyin fırtınası

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
merhaba arkadaşlar
çocuk odası tasarlıyoruz 30m2
şimdi mesela 10-15 yaş aralığında bir çocuk düşünelim
bu çocuğumuz okumayı aşırı seviyor ve odasını kitap odası atmosferi yaratmak istiyor
nasıl bir şey tasarlardınız aklınıza direkt neler geldi mesela ?

Şu kitaplık çok hoşuma gidiyor son zamanlarda daha renkli olursa çocuk odasına da uyum saglar gibi

1741977483806.jpeg

Ne tur seyler okumayi sever. Mesela sevdigi bir kitap kahramani yada okumaktan hoslandigi ne var?

Ben misal duvarda kitaplık düşünürdüm. Şekilli kitaplıklar var ya duvara monteli falan. Kitap şeklinde yatak falan neden olmasın ki

Şu kitaplık çok hoşuma gidiyor son zamanlarda daha renkli olursa çocuk odasına da uyum saglar gibi

Ekli dosyayı görüntüle 108131
bak mesela daha kütüphane havasında bir oda tasarlamayı düşündüm odanın girişinde uzunca bir kitap dolabi bazı bölmeleri açık bazı bölmeleri camlı bazı bölmelerinde kitap... açık bırakmamın sebebi kullanıcı girer girmez mekanın arka tarafını da görmesini sağlamak... labirent gibi olucak daha sonra arka tarafta pencere kenarına nişle yapılmış bir oturma alanı uyuma alanında uyuma alanını ayırmak biraz daha özelleştirmek için kot vericem ve uyuma alanının tavanına ters havuz tavanı yapıcam nasıl olur sizce
bu arada @Karga gel buraya sen anlarsın bu işlerden

Ne tur seyler okumayi sever. Mesela sevdigi bir kitap kahramani yada okumaktan hoslandigi ne var?
bilmem nasıl birini hayal ettin
verilen konu kitap kendi içinde özelleştire de bilirsin

• Beğen
Tepkiler: ne
bak mesela daha kütüphane havasında bir oda tasarlamayı düşündüm odanın girişinde uzunca bir kitap dolabi bazı bölmeleri açık bazı bölmeleri camlı bazı bölmelerinde kitap açık bırakmamın sebebi kullanıcı girer girmez mekanın arka tarafını da görmesini sağlamak labirent gibi olucak daha sonra arka tarafta pencere kenarına nişle yapılmış bir oturma alanı uyuma alanında uyuma alanını ayırmak biraz daha özelleştirmek için kot vericem ve uyuma alanının tavanına ters havuz tavanı yapıcam nasıl olur sizce

Anladim güzel bir fikir ama sana önerim bunun için gerçek ağaç ya da benzeri ahşap şeyler ile yol alirsan daha otantik bir ortam olmuş olur tavani havuz yapman biraz fikirden ayrilmana sebep olabilir kitap sayfalari yada kitap kahramanı şeyler ile tasarlayabilirsin yada bir doga ağaç görseli yeşil illaki olmalı tavanda göz dinlendirir.

Boş bir duvar tamamen Kütüphane yapabilirsin dolap gibi değil de konumlandirilmis raf tarzı şeyler daha hoş durabilir eger çocuk ise onun zihnini canlandiracak bir kaç görsel de işe yarayabilir nişe gerek varmi bilmiyorum sade ve dinlendiric olması baz alınmalı bence az eşya çok göze hitap diyorum ben

muhasebeciyim ben. inşaat hobim kaba inşaat.
off bb

Anladim güzel bir fikir ama sana önerim bunun için gerçek ağaç ya da benzeri ahşap şeyler ile yol alirsan daha otantik bir ortam olmuş olur tavani havuz yapman biraz fikirden ayrilmana sebep olabilir kitap sayfalari yada kitap kahramanı şeyler ile tasarlayabilirsin yada bir doga ağaç görseli yeşil illaki olmalı tavanda göz dinlendirir.

Boş bir duvar tamamen Kütüphane yapabilirsin dolap gibi değil de konumlandirilmis raf tarzı şeyler daha hoş durabilir eger çocuk ise onun zihnini canlandiracak bir kaç görsel de işe yarayabilir nişe gerek varmi bilmiyorum sade ve dinlendiric olması baz alınmalı bence az eşya çok göze hitap diyorum ben
işte kızım benim senin hayal gücün hoşuma gidiyor teşekkürler :3

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Bu vesile ile ödevi de foruma yaptırdı.
Boşver okumasın, biz okuduk da ne oldu?

bak mesela daha kütüphane havasında bir oda tasarlamayı düşündüm odanın girişinde uzunca bir kitap dolabi bazı bölmeleri açık bazı bölmeleri camlı bazı bölmelerinde kitap... açık bırakmamın sebebi kullanıcı girer girmez mekanın arka tarafını da görmesini sağlamak... labirent gibi olucak daha sonra arka tarafta pencere kenarına nişle yapılmış bir oturma alanı uyuma alanında uyuma alanını ayırmak biraz daha özelleştirmek için kot vericem ve uyuma alanının tavanına ters havuz tavanı yapıcam nasıl olur sizce

he ben tanıdık biri içindir diye düşünmüştüm. yani genel olarak düşünürsek ben olsam sanırım kitap okurken dikkatini dağıtacak bir tasarımdan kaçınırdım.
oda tasarımından pek anlamam ama ambiyans olarak kitabı okuyacağı yeri o odanın kahramanıymış gibi tasarlamayı düşünürdüm.
okuyucu kitap okurken kitabı okumaktan ziyade kitabı okuyarak odanın hayalgücü için işlevsel bir "gizli mekanım ve buranın kahramanı benim" havası vermeye çalışırdım.
mesela ben tenten okumayı çok severdim çizgiroman okuyacağım zaman kendi üssüme geldim diye telkinde bulunurdum. çocukluk işte asfkj

Son düzenleme:
Geri