Bira

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
diğer tüm alkollü içkilerden farklıdır. rakı gibi, şarap gibi meze derdi yoktur. illa bir anlam yüklenmesine de gerek yoktur. yok rakı muhabbeti, yok içme adabı, yok müziği falan olmazsa olmazı yoktur. şarap gibi aşk, manzara, yok sevgilinin memişlerinde uyumak gibi duygusal masturbasyona yer vermez. al yanına bir çubuk kraker, bir patlamış mısır, veya bir turşu, en kötü ihtimal bir leblebi devam et. bira candır, sınıfsal uçurumu, o farkı ortadan kaldırır. zengin de içer fakir de. yarın sahilde uzanayım da buz gibi içeyim.

pek sevmem. ortama ayak uydurmak için aldığım 1 birayı bile bitirdiğim görülmemiştir... hamallık resmen.

yaz sıcağında deniz kenarında bira dışında alternatif içebileceğin tek şey buzlu bir kokteyl olabilir. o sıcakta artislik yapıp viski, votka içerim ben diyen delikanlı adamı pembe götlü bir ılığa döndürüverir anlamazsın. soğuk mevsimler için katılıyorum, lakin yazın sıcağı mevsimlerde hamallık olarak görmüyorum.

Uyku ilacı, mide rahatlatıcı, böbrek temizleyici olarak kullanılan, her damağa uygun ve her yiyecekle tüketilebilecek çeşitleri bulunan, az miktarda tüketildiğinde odak artırıcı etkiye sahip muhteşem içecek. Birayla tek yapılmaması gereken sarhoş olmaya çalışmaktır. Bira sarhoşluğu diğer alkollere kıyasla en çirkin olandır. Sarhoş olmak için tüketim miktarının çok olmasından kaynaklı genelde istifra ile başlayan bu çirkin serüven, gündüz ölümcül bir susuzluk ve baş ağrısıyla devam eder. Akşamdan kalma mahmurluğu atmanın farklı yolları olsa da en kolayı bence yemek yemektir. Ancak akşamdan doldurmuş olduğunuz midenize yeni bir şeyler daha gönderebilmek herkesin aynı kolaylıkla başarabileceği bir meziyet değildir.

rakıdan, votkadan, şaraptan daha çok severim. akşamları işten yorgun argın eve giderken dur şurda iki bira içiyim öyle gideyim denilir, iyi gelir.
akşam evde oturup maç izlerken iyi gelir, gündüz de içilir gece de...
her ortamda içilir, yadırganmaz. adabı vardır falan muhabbetlerine girilmeden tüketilir. çişe gitmeye üşenenler, çişini tutamayanlar içmesin
favorim weihenstephaner' dır.

Bana haram sana helal mi

akp'lilere haram. ben chp'liyim bize helal. muhammed peygamberimiz bile 40 yaşında ilk vahiy gelene kadar şarap içiyormuş. ben de peygamberimizin yolundan ilerliyorum 5 senem daha var içebildiğim kadar içeyim sonra bırakacağım. bakarsın ben de peygamber olurum.

Birinin böbreği için içtiğini duymuştum taş mı ne döküyormuş

Alkol birdir. Bira o'nun kulu ve elçisidir.

yaz sıcağında deniz kenarında bira dışında alternatif içebileceğin tek şey buzlu bir kokteyl olabilir. o sıcakta artislik yapıp viski, votka içerim ben diyen delikanlı adamı pembe götlü bir ılığa döndürüverir anlamazsın. soğuk mevsimler için katılıyorum, lakin yazın sıcağı mevsimlerde hamallık olarak görmüyorum.
oşıncığım, o sıcağın altında, yapış yapış bir haldeyken alkol içmem, tercihim değil. bira zaten hamallık, üzerine sıcakla birleşince iyice çekilmez oluyor. sürekli işe gel, işe gel. ha illa alkol alacaksam da dediğin gibi kokteyl tercih ederim.

oşıncığım, o sıcağın altında, yapış yapış bir haldeyken alkol içmem, tercihim değil. bira zaten hamallık, üzerine sıcakla birleşince iyice çekilmez oluyor. sürekli işe gel, işe gel. ha illa alkol alacaksam da dediğin gibi kokteyl tercih ederim.

denize sal gitsin be tatlım. wc'ye de işesen yine denize gidiyor zaten.

Geri