Bira bi TL olsaydı neler yapılırdı.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Malum Türkiye’de bira pahalı bir alkollü içecektir yine de çok tüketiliyor Avrupa’da 40 Kuruşa bira satılıyor Efes 1 Euro’dan ucuz düşünüyorum da bira 1 tl olsa millet neler yapardı ne fanteziler doğardı kim bilir

Her şeyde olduğu gibi ... çıkardı :tatlı:

nerdeymiş 40 kuruşa bira allasen bana bi söyleyin ya efes de 1 eurodan düşükmüş nerde ? nerde? nerde?

Bir tl olsada alacağım maksimum 3 tane.
Sorun parasında değil.

Damacana ile alırdım. Su sebilinden bira akardı. Efes içmezdim tabiki. Tuborg'a bira boru hattı kurması ile ilgili fikrimi anlatırdım. Evlerde musluklardan bile aksın. Sayaç takılırdı kim kaç litre kullandıysa faturası gelirdi. Onun için ödeme noktaları filan olurdu. Bizim insanlarımız onu da kaçak şekilde yapacak bir şey bulurdu, sayaçlarla filan oynardı. Ne bileyim, fikir çok :nopsrn:

Tuncay Özilhan ın açıklamasını okumadınız mı :p

Ne güzel başlık, hemen sarhoş kelimesini cümle içinde kullanmalıyım. 90'larda tekel votka vardı, bilenler bilir. Artık abilerimiz, büyüklerimiz biraya nasıl bağışıklık kazandıysa, o dönem tekel votkayla kendilerine işkence ediyorlardı. Bildiğin ispirto gibi deli manyak bir şey. Başlık içeriği gerçekleşmiş olsa sosyal içiciler gününü gün eder; iki bira içtim, kafam nasıl trilyoncuları da helak ederdi.

Ayrılık acısını bir nebzede olsa indirirdi ne içecek bu aşıklar dertliler bira olmuş 7.50 tl

tekel votkaya atıf yapmışım, hey gidi. 90'ların ekşi ekşi kokan ademoğulları. üniversiteye başladığım sene-2010 civarı- 2,5-3 lira bişeydi. ölümüne içerdik, fanteziye de gerek kalmazdı.

Damacana ile alırdım. Su sebilinden bira akardı. Efes içmezdim tabiki. Tuborg'a bira boru hattı kurması ile ilgili fikrimi anlatırdım. Evlerde musluklardan bile aksın. Sayaç takılırdı kim kaç litre kullandıysa faturası gelirdi. Onun için ödeme noktaları filan olurdu. Bizim insanlarımız onu da kaçak şekilde yapacak bir şey bulurdu, sayaçlarla filan oynardı. Ne bileyim, fikir çok :nopsrn:
Ne yaşadıysam artık o dönem, şu yazılanlara bak. Rezalet. Aylardır limon kolonyası dışında herhangi bir alkol de kullanmadım oysa. Kullanmak da aklıma gelmiyor.

evet bildiniz 50 kuruşa yakın
86 kuruş muş aman şimdi kendini zeki sanan gurbetçiler 7 ile çarpmadan gidem burdan

11.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri