Bir zekat parası

• Kullanıcı Mueddeb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 1668 gün önce görüldü
Fatih Sultan Mehmet Han devrinde bir Müslümanın. günlerce dolaşıp yıllık zekatını verebileceği fakir birini arayıp bulamadığını
Bunun üzerine zekatının tutarı olan parayı bir keseye koyarak Cağaloğlu'ndaki bir ağaca asıp, üzerine de:
"Müslüman kardeşim, bütün aramalarıma rağmen memleketimizde zekatımı verecek kimse bulamadım. Eğer muhtaç isen hiç tereddüt etmeden bunu al" diye yazdığını
nokta.gif
Ve bu kesenin üç ay kadar o ağaçta asılı kaldığını BİLİYOR MUYDUNUZ?

zamana bak sen yaa..:) paylaşımlarının en güzeli bu olsa gerek.. teşekkürler...

Rica ederim

Birde şimdiki zamana bakalım.

bu zamanda öyle vicdan sömüreni var ki kimin gerçek bi dilenen olduğunu dahi anlayamıyor insan. Allah rızası için yapıyosun eyvallahta yaptığın iyiliğinin de yerinde olmasını istemek en doğal hakkıdır bence insanoğlunun...

Camilerden halı çalan , cocugu hasta oldugunu söyleyip insanların tedavi için verdikleri parayla alem yapan insanlar oldukça da ne gerçek ihtiyac sahiplerine yardımlar ulaşır, nede fakir fukaranın aç karnı doyar.

zamanın her evresinde fakir insan vardır, Osmanlının gücünü göstermek için anlatılan bir hikaye bu.

En azından ben öyle biliyorum, tarihi bir gerçekliği yok yani, kalkıp ağaca zekat parası asacak ta 3 ay sonra oradan alınacakta.

fakir her dönemde vardır muhakkak. fakat o vakit demek ki insanlarda birbirlerini düşünme hissiyatı varmış herkes bir başkasının daha fakir olduğunu düşünüp almaya yeltenmemiş.. fakat şimdi?

Camilerden halı çalan , cocugu hasta oldugunu söyleyip insanların tedavi için verdikleri parayla alem yapan insanlar oldukça da ne gerçek ihtiyac sahiplerine yardımlar ulaşır, nede fakir fukaranın aç karnı doyar.

ve anlamadığım birşey var. hava güzel olduğunda değilde hava buz kestiğinde tüm dilenenler ortaya çıkar. ellerinde bebekler filan yazık yani.. hem o çocuğa yazık, hem milletin vicdanını sömürmeye yazık. her türlü yazık işte

Bizim burada dilenerek 4 katlı ev yapan bir kadın varmış,Herkes tanıyor.Bu ihtiyac sahibi olmaktan değilki görgüsüzlük.Ve eline cocuk alıp çıkmak da biraz merhamet yoksunlugudur bence.Gerçek ihtiyac sahipleri o kadar rahat rahat el açıp dilenemez zaten.Yani fakirlik de değişmiş fakirlere yardım şekli de değişmiş.Fakir olan ihtiyacından fazlasını alıyor ne kadar koprarırsam kar diyor , yardım edende bunu heryerde gerine gerine söyleyip kendi reklamını yapıyor

fakir her dönemde vardır muhakkak. fakat o vakit demek ki insanlarda birbirlerini düşünme hissiyatı varmış herkes bir başkasının daha fakir olduğunu düşünüp almaya yeltenmemiş.. fakat şimdi?

ağaç mevzusunu geçin hocam bence anlatılmak istenene bakın.

Tabi bu tür hikayeler bazen ders verme amacı ile de anlatılabiliyor..İnsanlara bişeyleri ögretmenin en kolay yönlerinden biridir hikayeler.Gerçekligini o dönemde yaşayanlar daha iyi bilir

Geri