Bir Vejeteryan İçin Kurban Bayramı

• Kullanıcı NoyaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 2790 gün önce görüldü
dökülen kanların ardından herkes bizon yakalamış aslan edasıyla et yerken uzaktan hüzünlü gözlerle bakarak
elinizdeki salatalığı ısırırsınız
kurban bayramı sizin için "günün kötü menüsü"dür
ve bir süre daha et yeneceği için
büyük bir tencerede 1 haftalık sebze çorbası yaparsınız
sonra yuvanıza çekilir bu sisli ve karanlık günlerin geçmesini beklersiniz :D :D

çiğ et kokusunun dayanılmazlığı mı daha fazla yoksa pişmiş et kokusunun mu karar vermenin zor olduğu bir dönem

kavurma diye bi yiyecek var, bir de bunu yemeyen insancıklar. hayat çok garip.

vejeteryan değill ama kırmızı et ten nefret eden biri olarak
odama kapanır ya da eve hiç girmem.
o et kokusu bende mide bulantılarına neden olur..
resmen maske takıp dolaşasım gelir.

Kurban Bayramında katliam diyr sokağa dökülenler,
Kürtaj yasaklandı die ayağa kalkanlar aynı kişiler.

Çok garip bu insanlar dostum.

İskenceyle ayni seydir

(bkz: abi vejetaryenim ama köfte yiyebiliyorum)

Vejetaryen olmamam tiksinmemem için bir neden değil.

Her zamanki gibi et yemeyeceği 4 gün daha. Tek fark Müslüman bir aileye mensupsa evinde normalden daha fazla et olacak olması. İslamiyet birçok konuda eleştirilebilir ama insanın besin zincirinin en üstünde olması konusunda değil. O yüzden kurban bayramının katliam olduğunu savunan insanların temelde hayvanlarla beslenmeye karşı bir duruş sergilemesi gerekiyor. Nitekim o da saçma olacak, sadece kendilerini bağlayacaktır.

dusunce sacmaligi bende vejeteryanim ama
Allahin Emrini yerine getirmek icin kesiyoruz

Vetejeryan olan insan buyuk ihtimalle psikolojik sebeblerden oturu et yemiyordur. Nedir bunlar ? Kan kokusu, hayvanin en pis yerlerini dusunmek, tiksinti hissi ve hayvanin kesilme anindaki goruntu aklina geliyordur buyuk ihtimalle. Kurban bayraminda,insanlarin kana bulasmis ellerini,pisen etin eve sindigi kokusu mahveder bir vejeteryani. Musluman bir vejeteryan kurbanini fakirlere verir,yine bu dini vecibesini yerine getirir.

Yazık o kadar hayvana.. Üzülmek için vejeteryan olmaya gerek yok valla..

vejetaryen arkadaşların samimiyetine inanıyorum ama "üzülmek için vejetaryen olmaya gerek yok" diyenler kurban bayramı dışında yedikleri etler hakkında ne düşünüyolar merak ediyorum.

Kurban bayramında illa et yiceksin diye bir kural mı var ? Vejeteryan degilim ama Her yeri kaplayan et kokusundan rahatsız oluyorum açıkçası.

( Mercimek çorbası, makarna pişirip yedigim oluyor :o )

Kırmızı etten ve kokusundan nefret eden bünyem vejeteryen olmamasına rağmen ilk gün odasına kapanıp (anneye yalvar yakar bir makarna yaptirildi) diğer günler mümkün oldukça açık havada geçirerek(dışarda bir şeyler yiyip eve gelindi) kurban bayramini atlatmış üstünden 2 hafta geçmesine rağmen evde ki et ve türevleri olan yemeklere şüphe ile yaklastigindan işten eve gidince yemek yememekte ve mutfağa girmemektedir.

Bkz : hala etkisindeyim.

Geri