Bir Ütopya kurma şansınız olsaydı, kimleri seçerdiniz?

Konu sahibi son olarak 3080 gün önce görüldü
Ülkemizle alakalı hep birlikte bir Ütopya kuruyoruz. Resimdeki mevkilere veya aklınıza gelen başka mevkilere gelmesini istediğiniz kişileri yazalım.

17917319_267473426995654_2211503833861149505_o.jpg

Diyanet işlerine Adnan Oktarı getirirdim. :D

Hmm şöyle bir düşünüyorum, her alanın uzmanını bilmiyorum bu yüzden bildiğim alanlarda eşleştirme yapacağım.

Adalet Bakanı Metin Feyzioğlu, Milli Eğitim Bakanı İlber Ortaylı, Bilim Teknoloji Bakanı Celal Şengör, Sağlık Bakanı Aziz Sancar, Milli Savunma Bakanı Osman Pamukoğlu, Başbakan Cem Uzan olabilir, başka aklıma gelmiyor.

Çaree leonard kweuke :D

Hiyerarşinin, sınırların ve mülkiyetin olmadığı bir dünya mümkün..

Cumhurbaskani ben, basbakan ben, adalet bakani da ben, aile bakani da ben, ben ben ben baska kimse olmasin .p

Tayyip yeter hepisine on parmaginda on marifet yeap..

Anarşistleri ömrüm boyunca anlayamadım, yine tahmin ediyorum ki ömrümün geri kalanında da anlayamayacağım.

Devletin gereksiz olduğunu ve yok edilmesi gerektiğini savunan kişilere sormak gerek, o kadar insanın çıkarlarının çatışmaması devlet olmadan nasıl mümkün olacak? Bu negatif söylemler, arkası düşünülmeden bencilce ortaya koyulmaktadır. Devlet toplumsal yapı için gerekli bir kurumdur. Bunun aksini iddia etmek, gerçekleri görmezden gelmek demektir.

Devlet, biz homo sapienslerin, zekalarımızın evrimi, dolayısıyla gelişimi sonucu bir arada yaşarken oluşan sorunlar sonucunda insan eliyle oluşturulmuş bir "görev dağılımıdır". Ve görev dağılımı, gereklidir.

Neyse, başlıkta "Ütopya" ile kastedilen şey, "Hayallerin sınırı yok, Türkiye'deki bu makamlara kimleri getirmek isterdiniz?" tam olarak budur. İçerik ile paralel bir doğrultuda devam edelim. :)

Besim Tibuk'u ölmeden başbakanlığa getirirsek ülkenin beli bir kaç yıl içerisinde çok rahat doğrulur. Adam harika bir ekonomi analisti.

Sınırsız ve sınıfsız bir toplum istiyoruz.

Yorum beklentisi ütopik bir konu olmuş.

Ezen ve ezilenin, sömüren ve sömürülenin olmadığı, sınıfsız bir toplum.
Bir ütopya değil, tarihsel bir gerçek olarak gerçekleşecek bir gün.

"Varsın egemen sınıflar bir komünist devrim ürküntüsüyle tir tir titresinler. Proleterlerin, zincirlerinden başka kaybedecek şeyleri yok. Bir dünya var kazanacakları. Bütün ülkelerin proleterleri, birleşin!"(Karl Marks)

Ezen ve ezilenin, sömüren ve sömürülenin olmadığı, sınıfsız bir toplum.
Bir ütopya değil, tarihsel bir gerçek olarak gerçekleşecek bir gün.

"Varsın egemen sınıflar bir komünist devrim ürküntüsüyle tir tir titresinler. Proleterlerin, zincirlerinden başka kaybedecek şeyleri yok. Bir dünya var kazanacakları. Bütün ülkelerin proleterleri, birleşin!"(Karl Marks)

Ben proleteryadan değilim fiilen. Ruhum oraya ait. Hale bak! 3 kuruş köfteye işçiler karşı çıkmasın mı!

Ben proleteryadan değilim fiilen. Ruhum oraya ait. Hale bak! 3 kuruş köfteye işçiler karşı çıkmasın mı!

Sınıfsal olarak ben de proleter değilim. Ancak bu haklı oldukları gerçeğini değiştirmediği gibi onlardan yana taraf tutmaya da engel değil. Karşı çıkan lümpen proleterya her zaman var oldu. Kavramın icad edildiği 1850'lerde de, 2017'de de...

Sınıfsal olarak ben de proleter değilim. Ancak bu haklı oldukları gerçeğini değiştirmediği gibi onlardan yana taraf tutmaya da engel değil. Karşı çıkan lümpen proleterya her zaman var oldu. Kavramın icad edildiği 1850'lerde de, 2017'de de...

Nokta. :)

Ben en üst olurdum herşeyin en iyisi, başı.

Bazı siyasetçileri kölem yapardım. :/

Yabancı sınırlaması var mı? Lütfen olmasın çünkü. Ben kanada başkanını, başbakan olarak görmek isterim. Adam teknolojiden anlıyor bi' defa. Mark'ı da haberleşme bakanı yaptık mı herkes hikaye anlata anlata gezer. Evet.

Geri