Bir ülkenin geri kalmış olduğunu anlama yolları

Konu sahibi son olarak 1021 gün önce görüldü
"bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın." mantığı ile hareket eden mantık yoksunlarının ülke nüfusunun çoğunluğunu oluşturması.

Simdi size sacma bir tespit gibi gelebilir ama yol boyunca olan dinlenme tesislerinden anlayabiliriz. Ornegin tuvaletleri ne kadar temiz ve modern olursa ulke o kadar gelismis oluyor .
Turkiye,Bulgaristan,Sirbistan,Avusturya, Almanya guzergahi uzerinden gidenler bunu bilir aradaki farki.

İbadethaneler ile eğitim ve sağlık kurumları sayısının arasındaki farka bakmak yeterlidir.

Sanırım, insanların hayatlarının nasıl sonlandığına bakılması gerekiyor.

galaksi lideri olmayan ülke geri kalmıştır.

Bana dokunmayan yılan, bin yıl yaşasın. (Başkalarını sokabilir.)
CEVAP
Bizi ilgilendirmeyen ve düzeltemeyeceğimiz zararlı şeylerin üstüne giderek başımızı derde sokmamalıyız demektir. Başkalarının başını derde sokmasına engel olmak, yetkililerin vazifesidir. Herkes, kendisine göre yılan zannettiğini helak etmeye kalkarsa, anarşiden geçilmez.

Borçluysan dışarıya bağımlısın ülkem

Yollar, köprüler, tüneller
kamu hizmet binalarının kalitesinden

Sömüren ülkelerin sömürgelerine ilk yaptıklarını saymışsınız. Süreç uzun, yazmaya üşendim. Üşenmezseniz Latin Amerikanın Kesik Damarları isimli kitapta tarihi gerçekleriyle ve gerekçeleriyle anlatılmakta.

Kendine yetebilmek gelişmişliğin göstergesidir bana göre. Var olmak ve varlığı idame ettirebilmek için başka bir ülkeye muhtaç olmadığınız noktada gelişmiş sıfatına layık olursunuz. Bugün sosyal olarak olmasa da teknolojik ve ekonomik gelişmişliğe sahip ülkelerin en belirgin özelliği bu. Yabancı şirketlerin girmesi yasalarla engellenmiş sektörler barındıran ülkeler var.

Karesi beyligi konuyu karistirmis zaar .p Hem olur oyle ben de cok yapiyorum

bi ülkede ne kadar çok yabancı marka varsa o kadar geridesin işte. beyin firtinasina gerek yok yeğenim.

Bilim ve sanata verilen değerle doğru orantılıdır geri kalmışlığı bir ülkenin.

Ekonomi falan filan işte :)

Kültürüyle değil de, görünüşüyle övünen ülkeler..

Bknz: Türkiye

Geri