Bir türlü para biriktiremiyorum

Konu sahibi son olarak 3667 gün önce görüldü
13 yaşımdan beri çalışıyorum çalıştığım islerden cok paralar kazandigım oldu fakat yapı olarak para tutamayan bir insanım önume gelene dagıtıyorum kendim yiyorum iciyorum bir yere gideriz mesela hic hesap ödeme konusunda sıkıntı cıkartmam cıkarır öderim elimdeki parayı tutamıyorum

Fazla gezme, gezersende para harcanmayacak şekilde yap bunları. Arkadaş ortamında hep senin hesap ödemen senin açından kötü arkadaşların açısından iyi bir şey. Bende yapardım ama bunu azaltıp alman usulüne geçip arkadaşlarının neler yapacağını gör derim. Hem birikim yaparsın hem onların da aynı şeyi yapıp yapmayacağını görürsün.

Kendin biriktiremiyorsan; prensip edin, her ay annene veya babana 1 çeyrek, yarım veya tam altın al ve ver. Onlar senin adına biriktirsin.

İyi niyetlilik boyutunu insanlara kendini kullandırma aşamasına getirmeden yeniden gözden geçirmek gerekir zira çok yaşadım aynı şeyi. Çalıştığım parayla da değil baba parasıyla öğrencilik dönemimde vs.13 yasından beri calısıyosun ve elinde herhangi bir şey yoksa henüz biraz cimri değil de tutumlu olmak gerekir. Altın yatırım için güzeldir, oda olmazsa bireysel emeklilik hesabı gibi bir şey yaptır. Ya da borçlan araba falan al. Hazır para olur her zaman ödemen gerekeni bilirsin seneler sonra birikimin olmus olur bence

hedef belirle kendine ben de öyle çok harcama yapıyordum 2 yıldır çok tutumluyum :p ev alıcam

Ben de o kadar yiyip icip geziyorum bitmiyo lanet olasi sey .p nasil bereketliyse artik :d

paramız olsaydı yerdik.. Dağıtırdık ...

Biriktirdiğin para yine bir şekilde harcanıp gidiyor. Çok derler acil birşey olur para gerekir elinde olmaz biriktir.

Ben daha iyi yolunu buldum. Para değil dost arkadaş biriktiriyorum. Böylece acil birşeye ihtiyacım olduğunda arayacağım kişi çok olduğundan zorluk yaşamıyorum.

Aşağıdaki duâyı fırsat buldukça okuyunuz. Allah'ın izniyle faydasını görmenizi umarım.

''Allahü latifün bi ibadetihi yerzukü men yeşâü ve hüve kaviyyün aziz..''

Geri