Bir toplumun gelişmesinde ihtiyarların mı, yoksa gençlerin mi katkısı daha büyüktür?

Konu sahibi son olarak 1673 gün önce görüldü
Bir toplumun gelişmesinde ihtiyarların mı, yoksa gençlerin mi katkısı daha büyüktür?

Şaşırtıyorsun ama beni .. Harika idrak açıcı sorular soruyorsun kardeşim ..
Konu üzerinde düşünmem gerek .. Zor bir soru ..

Şaşırtıyorsun ama beni .. Harika idrak açıcı sorular soruyorsun kardeşim ..
Konu üzerinde düşünmem gerek .. Zor bir soru ..
İşleyen demir paslanmazmış :) Düşünmek kafa çalıştırmak lazım ki beynimiz paslanmasın dimi ?

Ben daha hiçbirini düşünmedim önce konuları açayım sonra düşüneceğim bu arada sen düşün abi =)

Gençlerin üretmesi için yaşlıları örnek almaları yada onların yaptığı hataları yapmalaları lazım ama öyle değil mi?

Onların eskide kaldığını düşünüyorum. Gençler şuan daha çok araştırıyor,bilgi sahibi oluyor. Teknoloji gelişti insanlar bir çok sıkıntısını internetten öğrenerek halledebiliyor. Yaşlılar da elbette toplumda yeri büyüktür ama bir yerden sonra yaşlıların topluma pek faydalı olduğunu düşünmüyorum. Fikirleri,yapabilecekleri şeyler kısıtlı oluyor.

Kesinlikle genç nüfus hatta bişeyler yaparken de genç nüfusla ovunmuyor muyuz? Gençlerin enerjisi yaşlıların tecrübesini bile sollar :p

mari aslında son cümlede söylemiş düşüncemi ama sonundaki sollar kısmı hariç.

genç nüfusun enerjisi ve yaşlı nüfusun tevrübesi ile ilerler.

gelişmesi için gençler tabikide. ihtiyarların çoğu çağa ayak uyduramadığından gelişmesine katkıda bulunamaz. diye düşünüyorum. hee yalnız çağa ayak uyduran ihtiyarlar derseniz de ellerinden öperim...

Bizden yaşça büyük insanların sözlerini fazla takan bir toplumda değiliz artık. Herkes kendi denginin sürüsünde takılıyor. Gencler yani.

Toplumlara yön vermiş ve büyük buluşlar yapmış insanların bu buluşları hangi yaşlarda yaptığına dikkat ederseniz eğer yaşlıların hegomanyasını fark edebilirsiniz .. İstatistiki bilgileri değerlendirmek gerek .. Gençler atılgandır heveslidir doğru ama yanılgı payları çoktur .. Doğru sava ulaşmak için yanlış yargılardan sıkça geçerler ve sonunda doğruya ulaşmaları zaman alır ..
Net cevap veremiyorum yahu ..

Geleceği belirleyen geçmiştir.Atalar(ihtiyarlar) tecrübeleriyle gençlere hayatı aktarıyorlar bugün pek onların sözleri dinlenmesede,ben''geri kafalı''biri olarak ihtiyarlara daha çok ihtiyaç var diyorum :)

Toplumlara yön vermiş ve büyük buluşlar yapmış insanların bu buluşları hangi yaşlarda yaptığına dikkat ederseniz eğer yaşlıların hegomanyasını fark edebilirsiniz .. İstatistiki bilgileri değerlendirmek gerek .. Gençler atılgandır heveslidir doğru ama yanılgı payları çoktur .. Doğru sava ulaşmak için yanlış yargılardan sıkça geçerler ve sonunda doğruya ulaşmaları zaman alır ..
Net cevap veremiyorum yahu ..
Aynı şeyi düşünüyoruz, gençler ne kadar enerjik olsada heyecanlı olsada, bir şeyi başarabilmek için mutlaka birilerinden örnek almışlardır, mesela ben bir şey icat edecek olsam bilim kitaplarını falan karıştırırım, diğer mucitlerin kaşiflerin bilim adamlarının hayatlarını düşüncelerini okurum , yeni şeyler bulmama yardımcı olur bir ışık olur. Bu yüzden zaten eskiden bir ateş bile tevafuk eseri bulunmuş, kime bakıp örnek alacaklar yada ders alacak ki insanlar ? ama ateş bulunduktan sonra ardından ateşle alakalı neler bulunmuş düşünmek lazım yani böyle böyle gider konu..

Yani bence işin özü tecrübedir, örnek almaktır , sonrası enerji , geliştirme ve hareket etmektir

Kesinlikle gençlerin katkısı büyüktür.

İnsanın özü dününde atasındadır atası olmayan bir nesil amaçsız ve bilinmeze dogru gider. Çünkü rol model yok.

Geri