Bir sosyal medya kullanıcısı: "Fakirlerle arkadaş olmayın."

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bir sosyal medya kullanıcısı:

"Fakirlerle arkadaş olmayın."

Fakirliği mecazi kullanmış ve eski bir öğreti olan "Benzer benzeri çeker" ilkesine değinmeye çalışmış ancak tabii ki insanların maddi durumunun iyi ya da kötü olması, yakınlarındaki kişilerin maddiyatını etkilemez. Olumsuz düşünce ve bakış açısında olan kişiler ise sürekli sorun odaklı oldukları için mutsuzlukları ile sizi de aşağıya çekerler anlamına gelebilir.

Çözüm odaklı, karakteri sağlam ve vicdanlı insanları yakın çevrede tutmak kişiye de olumlu yansır.

Aşağılamak için söylemiyorum ama babaannesi ineğin kıçından düşen boku tezek yapmak üzere avucuyla toplayan tiplerin "Fakirlerle arkadaş olmayın" gibi LinkedIn'den fırlaşmış gibi duran zırvalarını ciddiye alamıyorum. Hayatı bu denli pragmatist yaşamanın lüzumu yok. İş hayatın ve sosyal yaşantında bir denge yoksa, ilişkilerini yönetebilecek, mental sağlığını koruyabilecek olgunluğa erişememişsen kiminle arkadaş olduğunun bir ehemmiyeti yok. İş hayatında elbette kendi denginle veya daha üst basamaktaki insanlarla ilişki kurman sana fayda sağlayabilir ancak sosyal yaşantındaki para odaklı ilişkiler sana kelimenin tam anlamıyla bir bok katmayacak. Bu günün sonunda seni bütün hayatını mış gibi yaşayan bir asalak yapmaktan başka bir şey yapmayacak.

500 kişi buna sosyal medyadan küfür etmiştir. Hanımefendinin avukatı hemen hakaretten suç duyurusunda bulunmuş, ardından uzlaştırma için 50 bin istemiştir. Ama tabi bunu kaldırdılar ve ön ödemeye girdi. Yoksa zengin zekası bu diyecektim. velhasıl kelam; arka plandaki odasının düzeninden kendisinin de fakir olduğunu görebilirsiniz. züğürt olmayın çenenizi yormayın.

Son düzenleme:
Dedim ne diyecek acaba bu 40 yasinda 10 kedi ile yasayanlara benzeyen kizimiz. Fakat dedigi bazi kisimlar dogru , fakir yalnizca parasal anlamda fakir degil diyor. Size bir sey katabilecek anlamda zengin iceriklere ve dusuncelere sahip insanlar ile arkadas olmaniz sizin icin dogru bir hamle. Fakir olmadan enerji fakiri insanlar cokca somurur nesenizi.
Simdi kizin babaannesi kimdir necidir nasil bir hayat surdu bilemem ama yarim akli ile o donem yasadigi hayata karsi bir mekanizma gelistirmis. Nerden bilebilirdi simdilerde zengin olmak iki ucu bklu degnek.
Eski calistigim yerde burak diye bir arkadasim vardi. Cocuk dolandiricinin onde gideniydi , her isi yalan dolandi ve biz ona pezevenk lakabini takmistik.
Bu cocuk sonradan gayrimesru yapan arkadaslarini hep imrenerek anlatirdi mesela. Benim bir arkadas soyle vole vurdu boyle vole vurdu diye. Surekli onlara mesaj atardi gezmek tozmak icin , yancilik yapmak icin. Sonra sonra arkadaslari ile olan muhabbetlerini gore gore kendisi gostere gostere ogrendik ki cocuklar onun nasil fakir ama got bir birey oldugundan oturu o arkadaslari arasina alinmiyormus. Cunku adam hem parayi bulamamis hem de kaybedecek hic bir seyi olmadigindan pezevenkti.
Zengin ve gayrimesru ile para bulan arkadaslari bile ondan haz etmiyordu.
Paranin ve statunun herkeste olmadigini kanitlayan bir herif bizim pezevenk burak.
Vizyoner arkadaslar edinin bana kalirsa
Masadan kalkarken hesap odemeye calisan
Icki icip sarhos olduktan sonra nasil ayakta kalabildigine gore arkadas secin.
Genel de sarhos olduktan sonra insanin asil yuzu ortaya cikiyor. Cok arkadasimida buna gore ayikladim.

Arttıyorummm ,bütun o sözleri çope atın ^^ üzum üzume baka baka kararır ^^

Arkadaşlığı maddi manevi fakirliğe bağlayarak seçmek ne kadar doğru? Her gün etkileşimde olmak zorunda olduğumuz, bir şeyler paylaşmak zorunda olduğumuz kişiler var. Çok bilgili, çok pozitif, çok zengin diye iletişimde olduğumuz kişilerden alacağımız maksimum faydayı aldıktan sonra onlarla iletişimi keseceğiz bu durumda. Bu kadar mantık hem gerçekçi değil hem de sağlıklı değil.

Geri