Bir Sorum Var

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
I. Hilafet
II. Seriye ve Evkaf Bakanlığı
III. Erkân-ı Harbiye Bakanlığı
1924 yılında yukaridakilerden hangilerinin yönetim birligini güçlendirmek amacıyla kaldırıldığı savunulabilir?
a)Yalnız I
b)Yalnız II
c)Yalnız III
d)1 ve 2
e)1, 2 ve 3

AtaHoca sana sorduğum soru buydu 2009 KPSS Lisans Tarih sorusu. Cevap D olacak demiş. 3. şık neden alınmıyor? Birçok kişi de 3. seçeneğin de alınması gerektiğini savundu.
KaraBiber MuCiZe siz de bakın.

Hilafet: laiklik ilkesine ters
Seriye ve Evkaf Bakanlığı: laiklik ilkesine ters.(din ve eğitim bakanlığı mı olur.ha şimdi öyle yaptılar o ayrı)

savunma bakanlığının ne alakası var? dolayısıyla yönetim birliği konusunda alakasız bir bakanlık.çünkü yönetin birliğini bozan çatallaştıran,çift başlılık yaratan konu din

Hilafet: laiklik ilkesine ters
Seriye ve Evkaf Bakanlığı: laiklik ilkesine ters.(din ve eğitim bakanlığı mı olur.ha şimdi öyle yaptılar o ayrı)

savunma bakanlığının ne alakası var? dolayısıyla yönetim birliği konusunda alakasız bir bakanlık.çünkü yönetin birliğini bozan çatallaştıran,çift başlılık yaratan konu din

Erkân-ı Harbiye ile ordu ve siyaset birbirinden ayrıldı, orduya siyasetin karışmaması gerektiği ilkesi getirildi ya bu açıdan bakıldı sanırım. Söylediğin mantıklı.

Lethe dün bu soruyu bende çözmeye çalıştım :) Babam da sorularla kavga edip durma dedi :zuha: Çeldiricileri çok fazla oluyor.

I. Hilafet
II. Seriye ve Evkaf Bakanlığı
III. Erkân-ı Harbiye Bakanlığı

Üçü de aynı günde yapılan değişiklikler. İlk ikisi şeriat yönetimini tamamen bitirmek adına. Halifelik ve Şeriye Vekaleti laikliğe tamamen aykırı. Ayrıca Cumhuriyet yönetiminin karşısında gericiler tarafından alternatif yönetim birimleri olarak görülüyor.
Üçüncü şık ise asker ve siyasi işlerin birbirinden ayrılması. Erkan-ı Harbiye, cumhuriyete alternatif bir yönetim birimi değil.

Geri