bir soru buldum da

• Kullanıcı ZiFiR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 2124 gün önce görüldü
Bir ayı 20 metre yükseklikten aşağıya serbest olarak atlıyor.Yere 2 saniyede düştüğüne göre bu ayının cinsi nedir?

Not: Uluslar arası olimpiyat fizik sorusudur

Ayi öyle serbest atis felan yapmaz :DAtlarsada yavas yavas atlar, ayi tembeldir keyfine düskündür :kiki:

belli bir düşüş prosedürü olmadan yapılan atlayışların temel adıdır serbest atlayış. Bunda da atlayıcının türünden çok yüksekliğin önemi möhimdir...

Yükseklik zaten elimizde var. 20 metre

cevabı sorunun kendi içinde diyebiliriz o zaman.

belli bir düşüş prosedürü olmadan yapılan atlayışların temel adıdır serbest atlayış. Bunda da atlayıcının türünden çok yüksekliğin önemi möhimdir...

Onu bende biliyorum ama bu bilgiden nasıl ayının cinsine ulaşılacak onu merak ediyorum :D

Kafa bulmuyorsun bizle dimi :D

hayır.fizik sorusu

Ayi öyle serbest atis felan yapmaz :DAtlarsada yavas yavas atlar, ayi tembeldir keyfine düskündür :kiki:

ayı tembeldir ama patileriyle balık yakalıyabilitesi yüksektir ayrıca çok akıllı bir tane yakalayp beslemeyi bile düşünüyoru o derece

kilo boy farklarınıda katarak hesaplama yapmanı tavsiye ederim ben daha hesaplıyamadım fizik hocalarını aramaya başladım bile

Kaç tane ayı cinsi var ki zaten ? Kutup ayısı yada boz ayıdır.

Bir ayı 20 metre yükseklikten aşağıya serbest olarak atlıyor.Yere 2 saniyede düştüğüne göre bu ayının cinsi nedir?

Not: Uluslar arası olimpiyat fizik sorusudur

20 metreden 2 saniyede düşüyorsa yer çekimi fazla olmalı dünya da yerçekiminin en fazla olduğu yer kutuplardır.

20 metreden 2 saniyede düşüyorsa yer çekimi fazla olmalı dünya da yerçekiminin en fazla olduğu yer kutuplardır.

20 metre yükseklikteki balkondan attığım sigara izmariti 6 saniyede yere düşüyor.

5 gram * 8 saniye/20 metre
X * 2 saniye/20 metre

bu durumda 2 saniyede düşen ağırlık ilk 10 metre için 0,75 kilogram sonraki 10 metre içinde 1,25 kilograma tekabül ediyor.

Buda ayının aşağıya düşerken hiç mola vermediğine işaret :p :p

Şaka şaka ayı aslında illa kutupta olmasına gerek her hangi bir balkonda da olabilir bu tezi çürütme pahasına :p

20 metre yükseklikteki balkondan attığım sigara izmariti 6 saniyede yere düşüyor.

5 gram * 8 saniye/20 metre
X * 2 saniye/20 metre

bu durumda 2 saniyede düşen ağırlık ilk 10 metre için 0,75 kilogram sonraki 10 metre içinde 1,25 kilograma tekabül ediyor.

Buda ayının aşağıya düşerken hiç mola vermediğine işaret :p :p

Şaka şaka ayı aslında illa kutupta olmasına gerek her hangi bir balkonda da olabilir bu tezi çürütme pahasına :p

2 saniye 20 metre çok hızlı geldi bana ne bileyim netice itibariyle yer çekimiyle ilgili varsa fizikçi çıksın:hi:

Geri