Bir Sineğini Tüm Beyin Bağlantıları Sanal Bir Simülasyona Aktarıldı

Konu sahibi son olarak 42 gün önce görüldü
Bilim insanları, bir meyve sineğinin tüm beyin bağlantılarını haritalandırarak sanal bir simülasyonda hayata döndürmeyi başardı
📌 Beyin yaklaşık 7 bin ultra ince kesite ayrıldı ve yapay zeka yardımıyla 139 bin nöron ile 50 milyon sinaps haritalandı
📌 Bu karmaşık bağlantı şeması bilgisayar modeline dönüştürülüp sanal bir ortama entegre edildi
📌 Dijital model hiçbir eğitim almadan; sadece bu bağlantıların doğası gereği tıpkı gerçek bir sinek gibi yürümeye, beslenmeye ve kendini temizlemeye başladı

1773429896743.png 1773429902383.png

Geçen sene bu şarkıyı söyleyen sinek yapmışlardı. Teknoloji hergün şaşırtıyor... Tanrım!

benim bi tanıdıklarım içinde, beyinlerinin içine bakarlar mı acaba.. çoğu nöronsuz da xd

The Neuron That Played DOOM - Alex Yalın

geçen hafta bu haberi görmüştüm. sosyal medyada biraz farklı algılanmış. yine de biyolojik bilgisayarlar konusunda çok büyük gelişme.
şu doom ne çekti be, nasıl bir altyapıya sahipse akla gelen her şeyde çalışıyor.

@Plesk
Birinci konu, beyinse beyin. Misal inekte de beyin var. Niye insan gibi değil. Biyolojik bilgisayara gerek yok. Önce inekten insan yapabilir olman lazım.

İkinci olarak elektrik kısmen biyo elektrik haline geliyo. Misal beyin pili. Tamam ama "karar" nasıl verecek.

Fantastik düşünürsek bu karar sensörler ile olacak. Yani göz kulak dibi duyular enformasyon verecek ve insan ona göre davranacak. Yada "davranış" programla olacak. Saldır diycen saldıracak.

Bunların olabilme ihtimalini bir yana koy. Buna ne gerek var. Robot daha kullanışlı ve görece az maliyetli

kuyruk sokumunda bi yer çürümüyormuş
ordan dirilecemişiz

Geri