Bir şeyi yoğunluğuyla yaşamak

Konu sahibi son olarak 1065 gün önce görüldü
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var. Yaşadın mı yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi.

Ataol Behramoğlu

Tüm duygularını yoğunluğuyla yaşayanlardan mısınız yoksa her şeyin dozunu tutturabiliyor musunuz? Öfke, sevgi, aşk hepsi için geçerli bir soru bu?

:) genelde hiçbir şeyin dozunu tutturamayanlardanım.

Radikal sorunlara gebe bir yaklaşım ve sakat bir mesele. Herhangi bir duyguyu yoğunluklu yaşamak, anı yaşamayada engel olacaktır. İlla bir şeyleri yaşamak istiyorsanız tadında yaşayınız efem, diğer türlü saplantılar, takıntılar peşisıra gelir ve bunu istemeyiz.

:) genelde hiçbir şeyin dozunu tutturamayanlardanım.

Hep uçlar hep enler ;d

Radikal sorunlara gebe bir yaklaşım ve sakat bir mesele. Herhangi bir duyguyu yoğunluklu yaşamak, anı yaşamayada engel olacaktır. İlla bir şeyleri yaşamak istiyorsanız tadında yaşayınız efem, diğer türlü saplantılar, takıntılar peşisıra gelir ve bunu istemeyiz.

Ne kadar da bilinçli bir bey :) dedim içimden. İstemeyiz evet haklısınız beyefendi.

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var. Yaşadın mı yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi.

Ataol Behramoğlu

Tüm duygularını yoğunluğuyla yaşayanlardan mısınız yoksa her şeyin dozunu tutturabiliyor musunuz? Öfke, sevgi, aşk hepsi için geçerli bir soru bu?

Yoğun yaşasam da kontrolü bir şekilde sağlarım fakat sadece aşk söz konusu olunca işler değişiyor, istesen de kontrollü olamıyorsun.:)

Her zaman her şeye mantıkla yaklaşırım.

düşünce çok acır
fazla yoğun olmasın

Bu benim inanılmaz muzdarip olduğum bir konu. Hangi duygum olursa olsun filizlendiği an çok yoğun bir şekilde yaşıyorum seviniyorsam aşırı mutlu oluyorum üzülüyorsam da kanser olmuşum gibi geziyorum grip olsam ölecek gibi davranıyorum inanılmaz yorucu bir şey bu bir türlü ayarı tutturamıyorum. Ama sevince/sevinince o duyguyu aşırı yaşarken çok keyifli bir his karşıtı kötü.
-hayırtabikibipolardeğilimsaçmalama-

Yoğun yaşasam da kontrolü bir şekilde sağlarım fakat sadece aşk söz konusu olunca işler değişiyor, istesen de kontrollü olamıyorsun.:)

Bu cümlede şu soru aklıma geldi. Sizi tenzih ederek yazıyorum.

Etik değerler de, insan onuru da es geçilmemeli yine de.
Mesela evli bir insana, üstelik çocukları da varsa kontrollü olamam diyemeyiz diye düşünüyorum.
Çünkü aşk sadece benliğin esir hali değil. Yok olmak veya onda tümlenmek de değil şiirlerdeki gibi.
Başka insanların hakkına, özeline de sırnaşmamak bana göre.
Salt kendisi ve karşıdaki aşk modunda biçare diye başkasının haklarını istismara lüzum olmamalı ya da kontrolsüzdüm denilemez.
İnsan iradesini gerçek anlamıyla onura saygı duyuyorsa her durumda kullanmalı.

Son düzenleme:
Sevgili Çavla n,

Çok güzel bir noktaya temas etmişsiniz ve günümüzde evlilikleri yok eden ya da yıpratan genelde üçüncü şahıslar oluyor. Kendi adıma evli ya da hayatında birisi olan birine aşık olma ihtimalini hiç düşünmediğim için, bu detayı aydınlatmanız çok iyi oldu.

Bir insanın evli ya da hayatında birisi olan kişiye duygusallık hissetmesi zaten başlı başına büyük bir hatadır ve şayet kazara böyle bir his oluştu ise de uzaklaşmaktan başka seçeneği yoktur.

Aşk, iki kişiye özeldir ve arada başkaları varsa ortada bir yanlış da var demektir.

Teşekkürler sevgili Lefty.
Hayatı yaşamak değil de ilkeli yaşamak o yaşamanın anlamı olacaktır.

Bu cümlede şu soru aklıma geldi. Sizi tenzih ederek yazıyorum.

Etik değerler de, insan onuru da es geçilmemeli yine de.
Mesela evli bir insana, üstelik çocukları da varsa kontrollü olamam diyemeyiz diye düşünüyorum.
Çünkü aşk sadece benliğin esir hali değil. Yok olmak veya onda tümlenmek de değil şiirlerdeki gibi.
Başka insanların hakkına, özeline de sırnaşmamak bana göre.
Salt kendisi ve karşıdaki aşk modunda biçare diye başkasının haklarını istismara lüzum olmamalı ya da kontrolsüzdüm denilemez.
İnsan iradesini gerçek anlamıyla onura saygı duyuyorsa her durumda kullanmalı.

Sevgili Çavla n,

Çok güzel bir noktaya temas etmişsiniz ve günümüzde evlilikleri yok eden ya da yıpratan genelde üçüncü şahıslar oluyor. Kendi adıma evli ya da hayatında birisi olan birine aşık olma ihtimalini hiç düşünmediğim için, bu detayı aydınlatmanız çok iyi oldu.

Bir insanın evli ya da hayatında birisi olan kişiye duygusallık hissetmesi zaten başlı başına büyük bir hatadır ve şayet kazara böyle bir his oluştu ise de uzaklaşmaktan başka seçeneği yoktur.

Aşk, iki kişiye özeldir ve arada başkaları varsa ortada bir yanlış da var demektir.

Hakkını vererek yaşıyorum duyguları dibine kadar. Sevmiyorum ama yapı meselesi

Geri