Bir Sevgi istiyorum…

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Aşk ve Sevgi
Konu sahibi son olarak 182 gün önce görüldü
Yılları durduracak, güneşi doğduracak, dünyamı dolduracak bir sevgi istiyorum. Deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek, gözlerimde tütecek sevgili istiyorum…
Kendimi mutfakta içli içli bu şarkıyı söylerken yakaladım. Herkesin derdi aynı! Sevgili ve sevgi… Gelen mektuplara şöyle bir bakıyorum da; sevgilisi olanın başka derdi var, olmayanın başka… İkisi de aynı şekilde sıkıntı veriyor anlaşılan. Yine de yalnızlık zor zanaat!

İnsanın zor anında başını dayayacağı, güven duyacağı, sarılıp sığınabileceği bir sevgilisi olmalı! Kadın, erkek hepimizin paylaşmaya ihtiyacı var.
Yalnızlığın keyfi başka! Onun tadını almış birine de, al hadi sana sevgili demek zor. Bana mesela; bu saatten sonra zor geliyor ama bir yanım da istiyor.
Diyorum ki; bu saatten sonra sorumluluk almak, hayatını birine göre düzenlemek ağır gelir. Ama her gece yalnız uyumak, bir sessizliğe uyanmak ve bunu ölene kadar yaşamak da ne kadar katlanılabilir ki?

Uzun süre yalnız yaşayanların, bir müddet sonra kimseyi istemiyor olmalarını şimdi daha iyi anlıyorum.
Dertsiz aşım, kaygusuz başım. Canımın istediğini, istediğim zaman yapma hakkım var. İstersem haftalarca ütü yapmam, istersem günlerce bulaşık yıkamam, istersem hiç yemek pişirmem dışarıdan söylerim. Keyfim ve kahyasıyla birlikte karar verdiğimiz bir durum yani!
Oysa hayatına birini aldığında onu da düşünmek ve hayatını çeki düzene sokmak zorundasın. Önemli olan soru şu: Sevgi için fedakarlık yapmaya hazır mısın? Değilsen, zaten aşk senin kapının önünden bile geçmiyor veya tam tersini yapıyor; ders olsun diye karşına öyle birini çıkarıyor ki, bütün bildiklerini unutuyorsun.
Aşık olduğum, sevdiğim zamanlar nasıl bir kadındım? O zaman sevdiğim için neler yapardım? Aklıma neler geliyor neler… Demek içimde öyle bir kadın yaşıyor, sadece şu anda ortaya çıkmak için sebebi yok diye uyuyor olmalı. Yoksa aşk dediğin bisiklete binmek gibi; unutmuş olsan da, iki düşüşten sonra hatırlarsın.
Ben yine de eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım. Evrene sipariş verirken detaylı yazıp anlatayım. Zaten yarısını eksik gönderdiğini düşünürsek, benim listeyi uzatıp tüm ayrıntıları not alayım. Öyle kuru kuru bir sevgi istiyorum dersem, başıma neler geleceğini tahmin bile edemiyorum.

Geri