Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir şehri izlemek gibi bir şey seni düşlemek.. hayalimdesin düşlerimde
her yerdesin.. ama dokunamıyorum. Dokunsam yutacaksın beni dokunmasam yakacaksın.. Kaçsam.. kaçamamki! Dedim ya her yerdesin.. her yerde sen varsın her yerde senden bir parça saklı.. Dönüp koşa koşa uzaklaşamıyorum sokaklarından
zaten her köşe başında
her sokağın sonundasın.. Baktığım her yerde
esen o hırçın rüzgârda
aldatılmış bir kadının saçında
aldatıldığından habersiz bir erkeğin gözlerinde.. Tüm suçlular senden kaçıyor sanki
her anne sanki seni özlüyor evladı gibi
her sevgili seni bekliyor gibi.. ha birde okuduğum her şiirde sen varsın nedenini bilmediğim hâlde.. Tüm şairler oturup seni yazmışlar sanki (!) Olur mu böyle şey? Herkes senin göz bebeğine sayfalarca anlam yüklemiş olabilir mi? Gerçekten.. sevmiş olabilir miyiz seni..
Bir şehri izlemek gibi bir şey seni sevmek oysa.. Tek değiliz! Yalnız.. hiç değiliz! Herkes ortada.. Ulu orta öpememki seni bu kalabalıkta.. Seviyorum seni.. diyememki sana. Seni beklemek.. En acısıda bu. Çünkü; koca bir şehirsin sen! Gelemezsin
gidemezsin.. Ama almıyor aklım
gelmediysen.. nasıl olduda gittin! Nasıl olduda " hiç başlamamıştıki " diyebildin.. Diyorum ya; bir şehri izlemek gibi bir şey seni sevmek
çünkü şehir dilsiz
şehir konuşamaz
şehir sadece bakar.. Sadece susar.. Herkesi yutan bir şehirsin sen. Tüm umutları
tüm doğruları.. Hatta eminimki daha altı yaşındayken o ağzımdaki şekeride sen yuttun! Birden farkına varmıştım o şekerin yokluğunun.. Nasıl farkına vardım onun olmadığının biliyor musun? Çünkü; tat alamadım.. hissedemedim varlığını.. O gün.. öğrenmiştim bir şeyden tat alamadığın zaman o şeyin sonun yaklaştığını yada çoktan gittiğini.. Tat alamamıştım. Çünkü artık yoktu.. Bak şimdi hayattan zevk alamaz hâldeyim.. tat alamıyorum.. neden mi? Çünkü yoksun.. ve ben yokluğunun farkına yeni vardım.
Bir şehri izlemek gibi bir şey seni beklemek! Ümitsiz. Habersiz. Gelmediysen
gidemezsen
o zaman beklemek çok anlamsız değil mi? Gelmeyeceğini bile bile beklemek. Delilik yahu! Ama hoşuma gidiyor.. sana tutkuyla aşık olmak.. ders veriyorum etrafımdakilere. Çünkü onlar aşkı bilmiyorlar.. Küçük bir çocuğun ağzında kaybolan şekeri yeni farketmesini küçümsüyorlar.. Ama onlar bilmiyorlar.. küçük hislerin
kırgınlıkların
sevinçlerin bir insan kalbinde nasıl büyüdüğünü
nasıl şekil aldığını hiç bilmiyorlar.. Ama bekleyeceğim.. Bu şehri
hiç umut olmasada
hatta bilsemde dönmeyeceğini
bekleyeceğim.. Çünkü bu şehir.. beni suçladı.. ama suçlu değilim. Bu şehir beni aldattı
ama istemedi.. Biliyorum bu şehrin kendi kararları değil bunlar
o elinde olmadan kirleniyor
zaman kirletiyor bu şehri.. Yakıyorsun içimi.. çünkü sen koca bir şehirsin.. ve bu kadar insan varken hayatında
ben seni ne kadar çok seversem seveyim Göremezsin..
Ama bir görsen.. yangının ortasında kalan bir kalbe hayat vereceksin..
Işıkları sonuna kadar yanan bir şehrin orta yerinde
göbeğinde.. Karanlıkta kalmak gibi.. Bir şehri
izlemek gibi. Seni sevmek.. Karanlıkta olanı aydınlıktaki göremez
ama aydınlıktaki kişiyi karanlıktaki çok net görürmüş.. evet öyle.. Sen görmüyorsun belki
ama ben görüyorum Şehri'm. Hala umut var
çünkü hala birimiz bekliyoruz..
Belki seninle bir ömür geçiremedik.. Belkide birlikte doyasıya hiç gülmedik.. Ama inan bunların önemi yok.. Ben sende doğdum
sende büyüdüm
seninle öleceğim.. Sen benim ışıkları hiç sönmeyen şehrimsin. Sen benimsin. Belkide ben senin..