Bir şehri izlemek gibi bir şey,

Konu sahibi son olarak 4474 gün önce görüldü
tumblr_ls6zk7u2A71qjx95go1_500.jpg
Bir şehri izlemek gibi bir şey seni düşlemek.. hayalimdesin düşlerimde
virgulll.gif
her yerdesin.. ama dokunamıyorum. Dokunsam yutacaksın beni dokunmasam yakacaksın.. Kaçsam.. kaçamamki! Dedim ya her yerdesin.. her yerde sen varsın her yerde senden bir parça saklı.. Dönüp koşa koşa uzaklaşamıyorum sokaklarından
virgulll.gif
zaten her köşe başında
virgulll.gif
her sokağın sonundasın.. Baktığım her yerde
virgulll.gif
esen o hırçın rüzgârda
virgulll.gif
aldatılmış bir kadının saçında
virgulll.gif
aldatıldığından habersiz bir erkeğin gözlerinde.. Tüm suçlular senden kaçıyor sanki
virgulll.gif
her anne sanki seni özlüyor evladı gibi
virgulll.gif
her sevgili seni bekliyor gibi.. ha birde okuduğum her şiirde sen varsın nedenini bilmediğim hâlde.. Tüm şairler oturup seni yazmışlar sanki (!) Olur mu böyle şey? Herkes senin göz bebeğine sayfalarca anlam yüklemiş olabilir mi? Gerçekten.. sevmiş olabilir miyiz seni..

Bir şehri izlemek gibi bir şey seni sevmek oysa.. Tek değiliz! Yalnız.. hiç değiliz! Herkes ortada.. Ulu orta öpememki seni bu kalabalıkta.. Seviyorum seni.. diyememki sana. Seni beklemek.. En acısıda bu. Çünkü; koca bir şehirsin sen! Gelemezsin
virgulll.gif
gidemezsin.. Ama almıyor aklım
virgulll.gif
gelmediysen.. nasıl olduda gittin! Nasıl olduda " hiç başlamamıştıki " diyebildin.. Diyorum ya; bir şehri izlemek gibi bir şey seni sevmek
virgulll.gif
çünkü şehir dilsiz
virgulll.gif
şehir konuşamaz
virgulll.gif
şehir sadece bakar.. Sadece susar.. Herkesi yutan bir şehirsin sen. Tüm umutları
virgulll.gif
tüm doğruları.. Hatta eminimki daha altı yaşındayken o ağzımdaki şekeride sen yuttun! Birden farkına varmıştım o şekerin yokluğunun.. Nasıl farkına vardım onun olmadığının biliyor musun? Çünkü; tat alamadım.. hissedemedim varlığını.. O gün.. öğrenmiştim bir şeyden tat alamadığın zaman o şeyin sonun yaklaştığını yada çoktan gittiğini.. Tat alamamıştım. Çünkü artık yoktu.. Bak şimdi hayattan zevk alamaz hâldeyim.. tat alamıyorum.. neden mi? Çünkü yoksun.. ve ben yokluğunun farkına yeni vardım.

Bir şehri izlemek gibi bir şey seni beklemek! Ümitsiz. Habersiz. Gelmediysen
virgulll.gif
gidemezsen
virgulll.gif
o zaman beklemek çok anlamsız değil mi? Gelmeyeceğini bile bile beklemek. Delilik yahu! Ama hoşuma gidiyor.. sana tutkuyla aşık olmak.. ders veriyorum etrafımdakilere. Çünkü onlar aşkı bilmiyorlar.. Küçük bir çocuğun ağzında kaybolan şekeri yeni farketmesini küçümsüyorlar.. Ama onlar bilmiyorlar.. küçük hislerin
virgulll.gif
kırgınlıkların
virgulll.gif
sevinçlerin bir insan kalbinde nasıl büyüdüğünü
virgulll.gif
nasıl şekil aldığını hiç bilmiyorlar.. Ama bekleyeceğim.. Bu şehri
virgulll.gif
hiç umut olmasada
virgulll.gif
hatta bilsemde dönmeyeceğini
virgulll.gif
bekleyeceğim.. Çünkü bu şehir.. beni suçladı.. ama suçlu değilim. Bu şehir beni aldattı
virgulll.gif
ama istemedi.. Biliyorum bu şehrin kendi kararları değil bunlar
virgulll.gif
o elinde olmadan kirleniyor
virgulll.gif
zaman kirletiyor bu şehri.. Yakıyorsun içimi.. çünkü sen koca bir şehirsin.. ve bu kadar insan varken hayatında
virgulll.gif
ben seni ne kadar çok seversem seveyim Göremezsin..

Ama bir görsen.. yangının ortasında kalan bir kalbe hayat vereceksin..

blowing-in-the-wind-fashion-girl-hair-red-wind-Favim.com-41169.jpg
Işıkları sonuna kadar yanan bir şehrin orta yerinde
virgulll.gif
göbeğinde.. Karanlıkta kalmak gibi.. Bir şehri
virgulll.gif
izlemek gibi. Seni sevmek.. Karanlıkta olanı aydınlıktaki göremez
virgulll.gif
ama aydınlıktaki kişiyi karanlıktaki çok net görürmüş.. evet öyle.. Sen görmüyorsun belki
virgulll.gif
ama ben görüyorum Şehri'm. Hala umut var
virgulll.gif
çünkü hala birimiz bekliyoruz..

Belki seninle bir ömür geçiremedik..
Belkide birlikte doyasıya hiç gülmedik..
Ama inan bunların önemi yok..
Ben sende doğdum
virgulll.gif
sende büyüdüm
virgulll.gif
seninle öleceğim..

Sen benim ışıkları hiç sönmeyen şehrimsin.
Sen benimsin.
Belkide ben senin..

Eda K. 25-10-2011

Geri