Bir Rüyaydı Seninle Aşk-Justin Kramon-İnceleme

Konu sahibi son olarak 666 gün önce görüldü
1370188014_b.jpg

Bu kitabın orjinal adı "Finny".Sanırım ülkemizde pazarlama stratejisinden dolayı "Bir Rüyaydı Seninle Aşk"adı tercih edilmiş.Kitabın isminin "Finny" olması aslında her şeyi aydınlatıyor.Yani kitap,Finny'nin 14 yaşı ile 35 yaş arasındaki hayatını anlatıyor.14 yaşından başlamasının nedeni de hayatının seyrini değiştiren kişi olan Earl ile karşılaşması.Bu aşamadan itibaren yazar bize Finny'nin çevresindeki insanları,olayları ve Earl ile aralarındaki yıllara yayılan aşkı-sevgiyi-arkadaşlığı anlatıyor.Bir okur bu kitabın karakterinin Amelie 'yi çağrıştırdığını yazmış ki kitaptaki karakterler gerçekten bu filmdeki bakış açısına sahip bana göre de (yani yazar aslında hepimizde olan tuhaf yanları hiç farkında olmadığımız şekilde görmemizi sağlamış ve kitabın kendi içinde bir mizahı olduğunu düşünüyorum bu yüzden).Neyse bu kitap edebi değeri olan bir eser.Betimlemelerdeki ayrıntı bana çoğu zaman Balzac'ı bile anımsattı.Klasik bir aşk kitabı değil ve bu bakış açısıyla okumak isteyen insanlar kitabı sıkıcı bulabilirler.Çünkü yazarın amacının piayasaya hitap etmekten öte kafasındaki hikayeyi sevdiği şekilde okura aktarmak olduğunu düşünüyorum.Ben bu hikayeyi sevdim ve yazarın başka kitaplarını da okumak istiyorum.​

Geri