Günlük "Bir Penguenin Rüyası"

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
“Neden yabanci dusmanligi ve uluslararasi komplolar, ekonomik kriz donemlerinde ikna edicidir?
Gelecege dair belirsizligin yarattigi korku, belirleyici faktorlerden biri oluyor.”

Kate Winslet Bafta 2023’de “I am Ruth” yapimi icin odul almis sanirim. Filmi izlemedim ama odul toreninde kizinin goz yaslariyla da izledigi konusmanin bir kismini izledim. Bu filmi kesin izlemem gerekiyor. Sanirim kizi da ayni sureclerden gecmis, ve yardim sayesinde, kizini bu durumdan kurtarabilmis bir kadin Kate Winslet.

Konusmada bir iki cumle icimi cok acitti. Ozellikle de yeni nesilin- ozellikle cocuklarin/genclerin, sosyal medyada bu acimasizlikla, bu karanlikla yasamak zorunda kalmalari cok uzucu. Ailelerin caresizce cirpinislari, cocuklarin duygusal olarak mahvolmalari vs… Gec kalmadan, cocuklarimizi koruyalim, sosyal medya kurucularina, yasa koyanlara baski kurup, zararli icerikler icin yaptirim uygulanmasini saglayalim.

"İnsanların birbirlerini dert ettiği bir dünya lazım iyileşmek için"
Ne güzel söylemiş, tam tersi yönde koşar adım giderken arada soluklanmak gerek...

Teşekkürler Shini.

Ortacag egitiminin temeli 2 basamak seklinde veriliyormus.

ilki- trivium: 3 yolun bulustugu nokta demekmis
Akil yurutmenin 3 yapitasi olarak Gramer, Mantik ve Retorik secilmis

Gramer: Dusuncenin yapitasi olan dilin kurallari
Mantik: Celiskisiz dusunce olusturabilmenin kurallari
Retorik: Bu dusunceleri etkili bir bicimde iletmenin kurallari

Bunlari basariyla ogrenenler de daha sonra
Aritmetik, geometri, muzik ve astronomiden olusan ikincil egitime geciyorlarmis.
Bu konuyla ilgili bir şeyler okurken senin konun aklıma geldi. Gelmişken de minik bir ekleme yapmak istiyorum izninle:
7 aşamayı geçen kişiler "cahil" tanımından özgürleşip "kendini bilen" bireylere dönüşüyormuş. Ve bu eğitimin yalnızca köle sınıfından olmayan, önemli ailelerden gelen erkek öğrencilere verildiği söyleniyor.

“Love is not enough for a long term,committed healthy relationship to work.
-What else do you need?
Values, vision and lifestyle”

Belki buna bir de fedakarlik eklenebilir.

En son “The Chair” dizisini izledim. Ne zamandir da merak ediyordum. Citir cerez ama ayni zamanda da akademideki ciddi sorunlari da konu edinmis bir yapi. Keske bu kadar az bolumlu olmasaydi :(

Edebiyat bolumunun basina Koreli bir kadin getirilir. En sonunda sistemi degistirebilecegini, beyaz erkek dominasyonunu dagitabilecegini dusunen bir kadinin oykusu.

Ic ice gecmis bir suru konuya deginmis. Bundan sonrasi spoiler olabilir, izlemeyen okumasin .p

1- Internetin bu kadar yayginlasmis olmasiyla birlikte kontext’in iceriginden cimbizla cekilmis bir durumdan dolayi, akademisyenlerin linc edilmeye baslanmasi. Ifade ozgurlugu kavraminin aslinda ne demek oldugu

2- bolum baskani olmasina ragmen, erkeklerin hic birine laf geciremeyen, onlarin baskisindan cikamayan, ve kadin is arkadaslarinin hakkini savunmada yetersiz kalan bir kadin

3- kariyer yuzunden, hayata gec kalmis, evlatlik edinip, kendi basina bir cocuk buyutmek zorunda kalmanin zorlugu

4- esini kaybetmis bir insanin yasadigi ruhsal gel gitler vs cok tatli bir suru konuya deginilmis

Ekli dosyalar

• IMG_8468.jpeg
    IMG_8468.jpeg
    49.7 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
bu kadını severek ve saygı duyarak takip ediyorum. belki bir bakmak istersin.

Ya bu sayfayi ne kadar uzun suredir boslamisim. Kendimi okudugum kitap Oblomov’daki karakter gibi hissettim. En yakin zamanda doldurmaya baslayalim burayi : ))

Geri