Bir öğretmenin kalitesiz olduğunu gösteren detaylar

Konu sahibi son olarak 3236 gün önce görüldü
Dersi anlatmak yerine kitaptan okutarak işletmesi.
Sürekli öğrencilerini boş yere azarlaması.
Öğrencilerine karşı fiziksel şiddete başvurması.
Sürekli sözlü yapıp bilemediğinde laf yapması.

Öğrencilere dersi dinletemiyor, dersi monoton bir şekilde anlatıyorsa yani hitap ettiği kitleyi tanımıyorsa
Sadece düz anlatım yönetimini kullanıyorsa
Ben dersimi anlatırım, giderim havasındaysa
Sorulan sorulara tatmin edici cevaplar veremiyorsa
Öğrencilere takıyorsa

Öğretmenlik kutsal bir meslek ben mesela öğretmen olsaydım yaşam şeklimi komple değiştirirdim bir öğretici nasıl olmalı diye başlardım yani öğretmenliği sadece işi olarak görüyorsa o sıkıntı

bende öğretmen olacam tabii minik grifikirlerim olunca

Öğrenmenler odasında dönen para muhabbeti.
Üçün beşin lafını yapmaları.

Test çözümünde öğrenciyi tatmin edemeyen, net cevaplar verememesi bence. Ben kursa giderken böyle bir tarihçiye rastlamıştım. Konu anlatmakta bir şey yok -hele de sözelse- ezberler, girip anlatır. Test çözerken öğrencisine karşı rezil olacak duruma düşmemeli. Direkt tatminkar cevaplarla öğrencisini bilgiye doyurmalıdır.

Ortaokulda Türkçe dersinde bi öğretmen vardı kafasını masanın üzerine koyar uyur uyur giderdi.

Lisede de ingilizce öğretmeni. Derste fanatik gazetesi okur giderdi.

Arka sırada oturanları ön sıraya kazandırmak yerine sürekli ön sıradaki öğrencileri pohpohlama. Çünkü öğretmenlerin bombeli yerleri yemiyor zor şeylere. Dimi.
Sevmiyorum ben tiçırlarımı.

[YOUTUBE]DPIXLJjr358[/YOUTUBE]

bunun dışında olmamalı..

akademik eksikliklerini duygusal ilişkilerle kapatmaya çalışan örtmenleri kınım kınım kınıyorum :ppp kendisini geliştirmek yerine çoccukları severek yer edinmesinler arz ederim :ppp

Ücretli öğretmen arkadaşım var. Bu sene içerisinde adam kariyer günü yapıp büyük holdingleri öğrencilere bilgi vermek için aynı anda okulda toplamış. Ayrıca ayrı ayrı bir sürü firma çağırmış. İlk geldiğinde diğer kadrolu öğretmenlerin ona söyledikleri şuydu "hocam onlar anlamıyor, yazdır geç" ama kendi tarzında öğrencilere öğretince hepsi yazdır geç derslerinde çok iyi notlar aldı :) Yazdır geç mantığını uygulayan kişi kalitesiz bir öğretmen ve insandır.

Yaz okulu için öğrenci bırakan paragozler
Öğrenci ayrımı yapan yalakaligi seven yalaklar
Kendi coemeyecegi sınav kağıdını öğrencilere soranlar

Ben yazar gecerim demesi

öğrencilerin götürdüğü soruları çözemeyip sonra bakarım demesi
dersden soruyu yanlış çözüp öğrenci düzeltiyorsa o hocada ne bilgi var nede kalite

öyle hocalara otur ders çalış,derse öyle gir diyesim var
boşu boşuna 4 yıl okumuş öyle hocalar...

iyi sınav sorusu hazırlayamayan hoca kalitesizdir. ölçme değerlendirme bilgisi öğretmenle ilgili çok iyi ipucu veriyor bize.

Ben bu verilen soruyu anında çözememesi gibi yorumlara katılmıyorum. Hepiniz insansınız, karşınıza çıkan bir problemi anında çözememeniz çok doğal. Bazen insanın kafası başka şeylerle dolu olur o an basmaz. Basmadı diye de kimseyi yargılamaya hakkımız yok.
Bu sürekli oluyorsa bir problem var demektir belki ama ara sıra oldu diye bok atan öğrenci görmekten bıktığım için belirtmek istedim ki öğretmenler de birer birey ve özel hayatları kişisel problemleri var. Kimseye de bir soruyu çözemediler diye hesap vermek zorunda değiller bence.

Geri