Bir müslüman hanımın giyinişi nasıl olmalıdır?

Konu sahibi son olarak 976 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne sebeple?

Birçoğunuzun düşüncelerine katılmamak ile birlikte düşüncelerini savunma hakkını sonuna kadar destekliyorum.

Katılmıyor olabilirsiniz, hoş görmeyi neden denemiyorsunuz? Yapabilirsiniz, inanıyorum.

Rodin gibi iki avucunu yanaklarına yastık yaparak
Hangi çarşaflı kadına, hangi dindar birine domalsamda bana parmak atsa demenizi hoş karşılamıyoruz. Yüzlerce adult site var size bu konuda yardımcı olacak.

Ne sebeple?

Birçoğunuzun düşüncelerine katılmamak ile birlikte düşüncelerini savunma hakkını sonuna kadar destekliyorum.

Katılmıyor olabilirsiniz, hoş görmeyi neden denemiyorsunuz? Yapabilirsiniz, inanıyorum.

Saçma sapan konuşma, forum kuralları arasında hangi espirilerin yapılabilir hangilerinin yapılamaz olduğu ayrıntılı bir bölüm var, oku !!! .p
Hassas bünyeleri kırma lütfen espiriyle. Osuruktan nem kapmak değil olay anlıyor musun ? .p

Saçma sapan konuşma, forum kuralları arasında hangi espirilerin yapılabilir hangilerinin yapılamaz olduğu ayrıntılı bir bölüm var, oku !!! .p
Hassas bünyeleri kırma lütfen espiriyle. Osuruktan nem kapmak değil olay anlıyor musun ? .p

İnsanları daha akıllı kılmayı beceremeyiz, hadi gülüşelim.

Aramızda pastafaryan varsa çok pis espiri yaparım ama haberiniz olsun .p

Bazılarını tenzih ediyorum; ancak bazı müslüman hanımların giydiği kadar dar ben giyinmiyorum, onların makyaj yaptığı kadar ben yapmıyorum. Bazılarının cidden İslâmın gerektirdiğine uygun giyindiklerini düşünmüyorum.

Dipnot:Bazı kadınlar dedim...

Bazılarını tenzih ediyorum; ancak bazı müslüman hanımların giydiği kadar dar ben giyinmiyorum, onların makyaj yaptığı kadar ben yapmıyorum. Bazılarının cidden İslâmın gerektirdiğine uygun giyindiklerini düşünmüyorum.

Dipnot:Bazı kadınlar dedim...

İslam bunu gerektiriyor, demedikleri sürece eleştirilebilir yönü nedir?

İslam bunu gerektiriyor, demedikleri sürece eleştirilebilir yönü nedir?

Saçını kapatmaları yetmez mi? İnsanlar neye dayanarak saçlarını örtüyor? Müslümanlığın getirdiği bazı tutumlara göre kapatıyorlar saçlarını. Genellikle sebep bu. Başka ne sebeple başörtüsü kullanılıyor? Moda için olduğunu sanmıyorum.

İstediğimiz ve çok gayret sarf ettiğimiz bir işte başarısızlığa uğradığımızda üzülür, öfkelenir, söyleniriz. Hele de tartışma ortamı meydana gelmişse duyguların kontrolü pek zorlaşır. Böyle anlarda herkesin tepkisi farklı olur. Kimi ateşi su ile söndürmek misâli Lâ havle zikrini çeker ve ortamdan uzaklaşır-ki en güzelidir, kimi en yakınında bulunanlara zarar verir.
diliyle-eliyle muhatabını hırpalar.
(La havle)

Şu beylik sözleri yöneticiler tarafından neden bu kadar çok kullanılıyor? Ergen misiniz , liseli misiniz? Nedir bu kendini dev aynasında görme merakı?
Kaldı ki kendini dev aynasında görmen izafidir güzel kardeşim ; kendini dev aynasında görmen, karşındakinin kendisini küçük görmesi ile anlam kazanır. Bu platformda kendisini küçük gören olduğunu da zannetmiyorum.
Edebiyatın insanlara kattığı çok şey vardır. Örneğin ''hicvetmek'' sanatı oldukça güzide edebi sanatlardan biridir ve tartışmalarda etkilidir.
İnsanlar konu din de olsa bu sanatı kullanarak eleştirisel bakış açılarını ifade edebilirler. Eğer tahammül edemiyorsan ya karşıt argümanın yoktur ya da donanımın yoktur.

Saçını kapatmaları yetmez mi? İnsanlar neye dayanarak saçlarını örtüyor? Müslümanlığın getirdiği bazı tutumlara göre kapatıyorlar saçlarını. Genellikle sebep bu. Başka ne sebeple başörtüsü kullanılıyor? Moda için olduğunu sanmıyorum.

Herkesin kendi ahlakına, hayat bakış açısına, inanışına ve hatta çıkarına göre yorumladığı kesin. Tam olarak neyi ötekileştirdiğini merak ediyorum.

İnsanların belirli bir sınır vardır, ısrarla bu sınırı ihlal ediliyor. Düşüncelerinin kabul edilen doğrudan, inanılan inançtan daha ileride olduğunu düşünen gerçekçi arkadaşlarımız kendi savını kanıtlama yükümlüğünü karşısındaki insana yükleyerek ne kadar bilinçsiz ve cümleleri savurduğu ortadadır. Buna gerek yok. Saygı duyarsınız geçersiniz, illa yorum yapacağım diyorsanız da bilinçli ve saygılı şekilde yapmalısınız.

Herkesin kendi ahlakına, hayat bakış açısına, inanışına ve hatta çıkarına göre yorumladığı kesin. Tam olarak neyi ötekileştirdiğini merak ediyorum.

İslâma göre kadınlar belli bölgelerini kapatmak zorundadır. Bunu yaparken de dikkat çekmeyecek şekilde olmasını öngörmüştür. Ötekileştirmek değil de garipsediğim durum çok fazla dar giyinilip dikkat çekecek derecede makyaj vs yapılması.

İş bulmak için kullananlar da var.

Bu tarz konularda tartışabilecek kadar olgunluğa umarım bir gün erişiriz. İnsanların kılık kıyafeti şortu çarşafı türbanı bikinisi tangası paçalı donu bizi neden alakadar etsin.?

Sabah akşam başımızdaki hükümetin insanların kılık kıyafetine karıştığını bas bas bağıranlar kendince bir dini değer benimsemiş kişilerin kıyafetine karışma hakkını kendinde nasıl buluyorlar? sizce bunda bir çelişki yok mu? İslamiyetin her hangi bir prensibini kabul etmemiş birisi bir müslüman kadının nasıl giyineceği konusunda hangi hakla ahkam kesebilir!

Yönetim olarak Budizm dahil her hangi bir semavi din ile alakalı tamamen kişilerin kararları ve özgürlüklerine yapılacak karşı yorumları doğru bulmuyoruz. Bu tarz konuları bu platform üzerinde tartıştırmayacağız ve tartıştırmayı doğru bulmuyoruz. Konu yoruma kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri