Bir memleketin ilerlemesinde tek parti mi, çok parti mi önem*lidir?

Konu sahibi son olarak 3167 gün önce görüldü
Bir memleketin ilerlemesinde tek parti mi, çok parti mi önem*lidir?

mualefetsiz iktidar olucaksa İmparatorluğa dönelim:D

ülkelerin ilerlemesi için siyaset kurumuna ihtiyaç yok esasen ama bu konumuz değil

çok partı demek çok fikir demek çok fikir demek farklı bakış açıları demek buda bir ülkenin en büyük kazanımı demektir...

ama bu farklı bakış açılarının hepsinin ülkenin menfaatlerini ileri götürmek amacında olması şartıyla

birden fazla bakış açısı,
fikirlere düşüncelere ihtiyacımız var.
kesinlikle baraj %5 olsun isterdim ve meclis te daha fazla parti olmalı demokrasi budur derdim o zaman.
misal beni temsil eden kimse yok niye oyumu istemediğim birilerine vermek zorunda kalayım ki?
nerede benim hakkımı savunacak düşünce?

Barajla ilgili bir sıkıntı yok ortada. Temsilde sıkıntı var.

Ben, bir Eskişehirli olarak beni Maria Puder mecliste temsil etsin istiyorum. Peki ona oy verebiliyor muyum?

Parti sistemi ve particilik ortadan kalkmalıdır. İnsanlar hiçbir maddi gereksinim olmadan bireysel olarak adaylığını açıklamalı ve halk da kendisini temsil etmesini istediği kişiyi seçmelidir.

Böylece partilerin istediği insanlar değil, halkın istediği insanlar mecliste olacaktır. Fırın ustası mecliste olabilecektir. Pazarcı mecliste olabilecektir. Ve memleketin bağrında yetişen bu insanlar memleketin halini herkesten daha iyi bilecektir.

Barajla ilgili bir sıkıntı yok ortada. Temsilde sıkıntı var.

Ben, bir Eskişehirli olarak beni Maria Puder mecliste temsil etsin istiyorum. Peki ona oy verebiliyor muyum?

Parti sistemi ve particilik ortadan kalkmalıdır. İnsanlar hiçbir maddi gereksinim olmadan bireysel olarak adaylığını açıklamalı ve halk da kendisini temsil etmesini istediği kişiyi seçmelidir.

Böylece partilerin istediği insanlar değil, halkın istediği insanlar mecliste olacaktır. Fırın ustası mecliste olabilecektir. Pazarcı mecliste olabilecektir. Ve memleketin bağrında yetişen bu insanlar memleketin halini herkesten daha iyi bilecektir.

Buna katılıyorum evet ama bunun olması şu şartlarda namümkün. O yüzden baraj konusu daha esnetilebilir gibi geliyor bana. Yoksa o dediğin şeyi inan ben de istiyorum. Aday olmalısın. Oyum sana.

Buna katılıyorum evet ama bunun olması şu şartlarda namümkün. O yüzden baraj konusu daha esnetilebilir gibi geliyor bana. Yoksa o dediğin şeyi inan ben de istiyorum. Aday olmalısın. Oyum sana.

Namümkün değil. Diğerinden daha zor. Köklü değişimler her zaman görülmüştür.

Ve bu değişimler mevcut sistemin güç sahipleri tarafından yapılmamıştır hiçbir zaman.

Oy için teşekkür ederim. Bir gün gerçekten isteyebilirim.

Demokrasi gereği tabiiki de çoklu partiler sistemi esastır. Zaten tek partili sistemler biraz mutlak monarşiye benzemez mi? Tek partili sistemde tek görüş vardır.

Vallaha gerilemesinde çok partinin payı olduğu kesin.Malum mevcut partilerimizin renklari farklı ama huyları aynı,o yüzden demokrasiye inanmadığımı söyleyip çekileyim ben :)

Kalkınma sürecinde tek parti, temeller atıldıktan sonra çok parti.

Çok parti muhakkakki. Bir ülkede insanlar tek tip düşüncede değillerdir hiçbir zaman. Ki farklı düşüncelerin olması zaten şarttır.

Kesinlikle çok parti birden fazla düşünceyi temsil etmesi için gerekli.

Eğer demokrasiyi savunuyorsanız tabii ki de çok parti. Ne kadar çeşitli düşünceler var olursa demokrasi o denli gelişir. Tek parti demek monarşiye geri dönüş demektir. Tek bir kişiye, zümreye saplanıp kalmak demektir. Mecliste çok seslilik iyidir.

Ülkenin gelismesi partilerin coklugu yada azligi ile orantili degildir, olamaz da.

Halk ve yöneticiler, zeki, caliskan, özverili oldugunda o ülke zaten ilerler.
Ic düsmanlar cok cok tehlikeli.
Anarsizm, terörizm yapan capulcular ülkeyi 1 saatte 10 yil geriye götürebilir.
Bu yüzden Huzur en önemlisi.

Kalkınma sürecinde tek parti, temeller atıldıktan sonra çok parti.

kesinlikle öyle. Atatürkün sanırım tek hatası. Diktatör olarak anılmamak için çok partili düzen konusunda fazlaca ısrarcı olması.sonunda bunu kendiside görmüş fakat olanlar olmuş. çok partili düzene geçiş tabi demokrasi için bi ön şart. devrim sürerken toplum hızlı değişime ayak uyduramadı.
Ayrıca şunuda belirtmek isterim ki. bırakın çok partili seçimi iktidar isterse. çıkardığı yasalarla muhalefet kesimi istediği an susturur.

MEmleketin insanları önemlidir. Karar ve seçimlerinde hamur işinden uzak dursalar sorun kalmayacak

BFl5sBoCUAE35pS.jpg:large

Geri