teksas tombis
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Bir kişinin hidâyetine sebep olmak, çok büyük sevaptır
Ebû Abdurrahman Sülemî hazretleri
rahmetullahi aleyh bazı sevdiklerine
Bir kişinin hidâyetine sebep...
olmak, çok büyük sevaptır,
buyurdu.
Ne kadar çok sevap efendim?
dediklerinde;
Peygamber Efendimiz, hazret-i Alî'ye;
Yâ Alî sen bir kişinin hidâyetine sebep
olursan, güneş o gün senden iyi birine
ışık vermez ve o gün, şu dünyânın, en
kıymetli insanı, sen olursun, buyurdu,
dedi.
NOT;
Peygamber aleyhisselam, doğru bir tanedir, benim ve eshabımın yolu buyuruyor. Eshabın talebeleri, bu yolu eshabtan öğrenerek yazdı. Dört hak mezhep meydana geldi. Bütün ehl-i sünnet alimleri Osmanlı sonuna kadar hep mezhep imamlarımızın kitaplarından naklederek kitap yazdılar. Kendi kafalarından bir satır bile yazmadılar. Osmanlı kütüphaneleri onların yazdığı doğru din kitapları ile doludur. Bir din cahiline islam dini bu kitaplardan öğretilirse hidayete kavuşur. Yok eğer Osmanlı sonrasında moda olan, Kur'ana ve hadislere kendi kafalarına göre farklı farklı, yanlış mana verenlerin, Mısırlı, Pakistanlı mezhepsizlerin kitapları okutturulursa, okutan da, okuyan da ehl-i sünnetten uzaklaşır.
Ebû Abdurrahman Sülemî hazretleri
rahmetullahi aleyh bazı sevdiklerine
Bir kişinin hidâyetine sebep...
olmak, çok büyük sevaptır,
buyurdu.
Ne kadar çok sevap efendim?
dediklerinde;
Peygamber Efendimiz, hazret-i Alî'ye;
Yâ Alî sen bir kişinin hidâyetine sebep
olursan, güneş o gün senden iyi birine
ışık vermez ve o gün, şu dünyânın, en
kıymetli insanı, sen olursun, buyurdu,
dedi.
NOT;
Peygamber aleyhisselam, doğru bir tanedir, benim ve eshabımın yolu buyuruyor. Eshabın talebeleri, bu yolu eshabtan öğrenerek yazdı. Dört hak mezhep meydana geldi. Bütün ehl-i sünnet alimleri Osmanlı sonuna kadar hep mezhep imamlarımızın kitaplarından naklederek kitap yazdılar. Kendi kafalarından bir satır bile yazmadılar. Osmanlı kütüphaneleri onların yazdığı doğru din kitapları ile doludur. Bir din cahiline islam dini bu kitaplardan öğretilirse hidayete kavuşur. Yok eğer Osmanlı sonrasında moda olan, Kur'ana ve hadislere kendi kafalarına göre farklı farklı, yanlış mana verenlerin, Mısırlı, Pakistanlı mezhepsizlerin kitapları okutturulursa, okutan da, okuyan da ehl-i sünnetten uzaklaşır.