Bir kadının mesleği bir erkeğin bakış açısını etkiler mi ?

Konu sahibi son olarak 1065 gün önce görüldü
Aom bu da bir soru mu ? Tabiki etkiler.

Havalı meslekler vardır mesela Hostes. Yine iğrenç espriler yapma günümdeyim çok pardon. Uzaktan takdir edilen ama yoğun olacağı için tercih edilmeyen bir meslek doktor (:

Bir de evlenilecek mesleklere göz atalım ;d

Evlenilecek kadın statüsünde olan mesleklerin başında öğretmen gelir bu hiç değişmez bakın yıllardır böyledir. ;d yaz tatili, kar tatili (pek göremesek de karı artık), hafta sonu tatili, resmi tatiller vs.

Doktor olmasın hastası çok olur (gerçek anlamda mecazi değil), polis falan zaten olmasın ımmm hemşire olabilir hatta bazıları mandıra filozofudur kadının çalışmasına karşıdır evinde otursun assın çamaşırını, pişirsin yemeğini ,çocuğuna baksın diye düşünür vs.

Bir iki örnek verdim siz çoğaltın diye ;d

Sizce bir kadının mesleği bakış açınızı değiştirebilir mi ? Ya da bakış açısınızı ne yönde nasıl etkiler ?

Kadın olsun erkek olsun kariyer evliliği yapan çok insan var. Aynı meslek gruplarını tercih etmelerindeki nedenler çok farklı olsa da genelde birbirlerini daha iyi anlayabileceklerini düşünüyorlar. Bazıları da aynı meslek grubundan eş ile ortak bir iş yapmayı düşündüğü için eşinin mesleğine dikkat ediyor. Dişçi ya da veteriner ise böyle bir tercih yapıp beraber klinik açma düşüncesinde olan insanlar var.

Kadının mesleğine dikkat eden erkekler elbette var fakat bu kendi bakış açıları ile alakalı oluyor yani çocuğuna eğitim verecek eşinin de en az kendisi gibi bir mesleğe sahip olmasını avantaj kabul eden erkekler çıkabiliyor.

Meslek grubuna göre değil de daha çok vardiyalı çalışma saati olan işlere erkeklerin pek sıcak bakmadığına şahit oldum çünkü eşlerini akşam evde istiyorlar. Hosteslik de hem yorucu hem de sürekli seyahatte geçen bir iş olduğu için evlilik sonrası sorun yaratan mesleklerden birisidir.

Son düzenleme:
Nerede, ne zaman, nasıl veya hangi meslek den biriyle tanıştığın değil, kiminle tanışıyor olduğun önemli. Hiç bir mesleğin kişilik ve davranış ile yüzde yüz ortak noktası yoktur. İnsan değişken canlıdır, birçok meslek grubunu temsil eden insanlar var mesela. Kariyer evliliği yapanların çoğu mutsuz, kimsenin mesleği ile evlilik yapamazsınız, kişinin bütününe bakmakta fayda var, aile ve sosyal çevresi de dahil.

Elbette etkiler...
Düşünsenize avukat bir eşiniz var ve bir gün aniden boşanma tebligatını aksam elinize veriyor. Nasıl hissedersiniz : ) Ki yakın zamanda bir aile dostumuzun basına geldi bu. Avukat kadın eşi ile mutsuzlugunu paylasmadan direkt olarak aksam evrakı eşinin eline verdi...
Bir baska örnek de ailemden gelsin. Ablam ve eniştem Edebiyat Öğretmeni ve meslekleri ile ilgili bir konu oldugu vakit ister istemez bir yarıs baslıyor.

"telefonlara bakacak fizigi düzgün halkla ilişkilerci bayan aranıyor" tarzı iş ilanlarını gördükçe kadınların iş hayatındaki zorluklarının farkına varmak hiçte zor değil efendim.

Ben öğretmen olan hanımları cok seviyorum. Anneden farkları olmuyor.

Erkekleri etkiliyor evet. Genelde onlar düz mantık düşündükleri için (Hostesler güzel olur gibi.) Etkilenmeleri doğal.
Topuklu ayakkabı ve plaza kadını düşüncesi çoğu erkeğin hoşuna gidiyor lakin kimse kadının çok para kazanmasınıda istemiyor.
Güzel olsun, bakımlı olsun, fiziği ile göz doldursun ama ne benden akıllı olsun nede benden çok kazansın diye düşünen bir erkek çoğunluğu var ne yazık ki..
Çoğu erkek sevdiği kadını iş yerinde görüp beğeniyor ama evlendikten sonra kadına işi bıraktırıyor.
Türk toplumunda mantık çok açık; kadın evde otursun, çocuk baksın, yemek yapsın!

Mühendisim deyince kesin benden çok bıyığı vardır bunun diye düşünen ve bunu kelimelere vurmaktan çekinmeyen var çocuklar. Durum vahim

Etkiler.
Çocuklarla ilgili bir mesleği olmasın mümkünse.
Soğuk olsun.
Sese tahammül edemesin.

Onun mesleğinden benim bakış açıma ne. Mesleğini sever iyi yaparsa başarılı olur mutlu olur ben de evde mutsuz insan istemem. Ben eve iş taşınmasını da sevmem zaten iş yerinde kapıdan çıkarken bıraksın işini stresini taşımasın evimize. mutlu olsun evinde. Ben buna bakarım

Geri