Bir Kadının Kaleminden (yorumsuz ) !

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kadınlar Kulübü Arşiv
Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir Kadının Kaleminden (yorumsuz ) !
Bütün kadınlar birbirlerini rakip olarak görürler. Kadınların birlikteliklerde mutlaka şartları vardır.

- En güzel aşk şiirleri, mısraları duygu dolu aşk şarkılarının tamamına yakını erkekler tarafından yazılmıştır. Çok duygulu oldukları söylenen kadınlar ise o sıralarda diğer kadınları incelemekle uğraşmaktadır. Ne giymiş, ne takmış, benden güzel mi vs...

- Erkekler (ruh hastası değillerse) eşlerini akrabalarından, arkadaşlarından, kıskanmazlar. Oysa kadınlar dişi olan herşeyden kıskanırlar kocalarını.

- Kendisinden 30 yaş büyük bir kadınla parası yüzünden evlenen erkek sayısı çok azdır. Buna karşılık ortalık babası, hatta dedesi yaşında, ama mutlaka zengin erkeklere aşık (!) kadınlarla doludur.

- Hiçbir kadın çalıştığı yerde üstünün kadın olmasını istemez. Anketler böyle diyor.

- Erkekler kadınlardan ilgi, şevkat, sevgi beklerler. Kadınlara bunlar asla yetmez, ek olarak iki bilezik, bir yüzük gerekir çoğu zaman.

- Evli kadınla ilişkiye giren çok az sayıda erkek vardır. Evli erkeklerle ilişkiye giren kadın sayısı bir hayli kabarıktır.

- Erkekler bir araya geldiklerinde işten, politikadan, futboldan bahsederler genellikle. Kadınlar bir araya geldiğinde ise vay o anda orada olmayan diğer kadınların haline.

- Eşlerinden "yorgunum, başım ağrıyor" gibi bahanelerle kaçan kadınlar ortaya ikinci bir kadın çıktığında kocalarını çok sevdiklerini (!) farkederler.

- Aldatılan kadınlar genellikle boşanmak yerine bir çocuk daha yapmayı tercih ederler. Tersi durumda ise erkekler kadınlar kadar akıllı olmadıkları için bunu gurur meselesi yapar ve kadını boşamaya kalkarlar.

- Özellikle ev kadınları evde akşama kadar istedikleri gibi yaşarlar. Erkelerin akşamdan akşama geldikleri evlerinde pek de özgür oldukları söylenemez. Kendilerine durmadan oraya oturmaması, sigarasının külüne dikkat etmesi, ayakkabısını çıkarması hatırlatılır.

- Kadınlar ilişkilerinde şeffaf değildirler. Hoşlanırlar, hoşlanmaz gibi davranırlar, isterler, istemez gibi yaparlar. Eşleriyle sorunlarını çözmede bedenlerini silah olarak kullananlar bile vardır.

- Bedenlerini göstermeye bayılırlar. Açık, dar, şeffaf, kısa giyerler. Sonrada neden bakıyorsunuz diye sinirlenirler. Aslında amaçları baktırmaktır, ama bunu asla kabul etmezler. Özgürlükten, rahatlıkdan, medeniyetten falan bahsederler.

Paylaşan arkadaş kusura bakmasın. Kraldan çok kralcı biri tarafından yazılmış, genellemelerle dolu, ataerkil topluma "mal" olmuş, kadınlara dair tüm klişeleri tek sayfada toplayıp -kusura bakmayın- bir bok yaptığını zanneden salak saçması bir yazı.

Bu yazıya hak verebilecek biri çıkar mı? Çıkması bir şeyi değiştirir mi? Saçmalık olmuş elle tutulur tek cümlesi dahi yok.

Bunu da bir kadının yazması bana garip geliyor.
Sırf başkası baksın diye açıyormus falan...

VERA ben seni anlıyorum güzelim . Ahlakın , insanlığın namusun Cinsiyetten ibaret olmadığını, bunun insan kelimesiyle bağdaştığını ve bu yazıyıda geçenki bir konuda, kadının zevki sefa ugruna anlık ölüme yol açtığı için toplumda erkek kadar kadınında zarar açtığını ama tecavüz olaylarından sonra erkeğin bir hedef olarak gösterilmesini anlatıyor olabilirsin. Sadece bunu tek taraflı okuyan ve bakış açısı dar insanların okuyacağını düşünememiş olabilirsin. Bana göre kadın tarifi bizden çok çok nesil önceki , savaşlarda kendini heba eden ve tüm eziyete rağmen sağlam duran kadın sıfatını taşıyabilir. Evet bu ülkede kadın olmak birçok sorunu beraberinde getiriyor kusura bakmayın ama peki bu topluma şikayet ettiğiniz erkek çocuklarını yetiştiren kim ? Kız ve erkek çocukları arasında ayırt edip sen erkeksin oğlum hakların ve yapacakların daha fazla kimseye hesap vermek zorunda değilsin diyen kadınlar değil mi ?
kızlara eksik etek denilip kız anasının yanından ayrılmaz diyen kim ?
Bana insan lazım cinsiyet değil.

VERA ben seni anlıyorum güzelim . Ahlakın , insanlığın namusun Cinsiyetten ibaret olmadığını, bunun insan kelimesiyle bağdaştığını ve bu yazıyıda geçenki bir konuda, kadının zevki sefa ugruna anlık ölüme yol açtığı için toplumda erkek kadar kadınında zarar açtığını ama tecavüz olaylarından sonra erkeğin bir hedef olarak gösterilmesini anlatıyor olabilirsin. Sadece bunu tek taraflı okuyan ve bakış açısı dar insanların okuyacağını düşünememiş olabilirsin. Bana göre kadın tarifi bizden çok çok nesil önceki , savaşlarda kendini heba eden ve tüm eziyete rağmen sağlam duran kadın sıfatını taşıyabilir. Evet bu ülkede kadın olmak birçok sorunu beraberinde getiriyor kusura bakmayın ama peki bu topluma şikayet ettiğiniz erkek çocuklarını yetiştiren kim ? Kız ve erkek çocukları arasında ayırt edip sen erkeksin oğlum hakların ve yapacakların daha fazla kimseye hesap vermek zorunda değilsin diyen kadınlar değil mi ?
kızlara eksik etek denilip kız anasının yanından ayrılmaz diyen kim ?
Bana insan lazım cinsiyet değil.

Okuyup anlayan varsa bana özet geçebilir mi şu cümleyi

Uzay kapalı bir algının anlamak istediği bir mevzu olamaz ki sana ne düşündüklerimi ne hissettiklerimi aktarmak yada açıklamak zorunda değilim showunu alıntı yapmadan yaparsan sadece izleyici kitlene hitap etmiş olursun çünkü senin ukala sözlerin beni alt edemez ne düşündüğün ise seni ilgilendirir benim zerre umurumda olmaz inan. keyifli forumlar.

Uzay kapalı bir algının anlamak istediği bir mevzu olamaz ki sana ne düşündüklerimi ne hissettiklerimi aktarmak yada açıklamak zorunda değilim showunu alıntı yapmadan yaparsan sadece izleyici kitlene hitap etmiş olursun çünkü senin ukala sözlerin beni alt edemez ne düşündüğün ise seni ilgilendirir benim zerre umurumda olmaz inan. keyifli forumlar.

Az önceki konuda da algıma kapalı dedin önce düzgün cümle kurmayı öğren sonra bana algın kapalı de. Sen daha ne anlatmak istediğini cümlelere dökmeyi bile beceremiyorsun algısı kapalı olan biz oluyoruz vay arkadaş

Belki kadındı sonra cinsiyet değiştirdi yazdı olamaz mı..
Öyle gibi geldi bana neyse.

Son cümleyi okudum amaçları baktırmaktır diye.
katılıyorum,tabi bu herşeye kılıf olmamalı,

Az önceki konuda da algıma kapalı dedin önce düzgün cümle kurmayı öğren sonra bana algın kapalı de. Sen daha ne anlatmak istediğini cümlelere dökmeyi bile beceremiyorsun algısı kapalı olan biz oluyoruz vay arkadaş

Beni anlamak isteyene gayet açık anlamak istemeyene kapalı bir konumdayım ki sende bunlardan birisin . Bunu yadırgamıyorum keyifli forumlar.

Ataerkil bir toplumda dayatilan her turlu yalan yanlis bilgiyi alip koymuslar..
Kadinlari asagilamaktan baska bir amaci olmayan bir yazi daha..

Hala ergenlik sancisi ceken kadın veya erkek fark etmiyor bir çoğu öyle davranır.

Daha bir ilişki yaşamamış karsisinda ki kadına kısıtlamalar koyarak onu sahiplendigini düşünen erkek öz güveni gibi karakteri de henüz oturmamis olanlarda var.

Ayrıca kendini bir erkeğe adamaya hali hazirda bekleyen tek hayali evlenmek çocuk yapmaktan başka bir şey olmayan ama ona bundan başka bir şey ogretilmemis kadınlarda var. Bence bu yazıyı yazan bu gruba giriyor olmalı.

Demek ki kendi bi elbise giyse erkekler bana baksın diye dikkat çekmek için giyecek ya da giyiyor öyle mi?:p

lütfen baksınlar benim çok ilgiye ihtiyacım var.
Çünkü ben bir ilgi Budalasiyim.

Ama sokakta karısını döven erkeklerden falan hiç bahsetmemis hanimefendi.

Ya da mini etek giydi diye tecavüzu hak etmiştir kafasında biri olduğu için bunu pek umursamamistir.

ne boktan bir yazı bu be ... şirazeden çıkacağım şimdi de , çok yorgunum
yorumsuzmuşmuş...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri