Bir kadının en güzel yaşı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
1613806369430.png

1613806518923.png

"Kızlar dura dura hiç olur, oğlan dura dura koç olur" sözleriyle yolumuzu aydınlatan Ankaralı Namık'a teşekkürler.

0-3 yaşları.Bu yaşlarda konuşamıyorlar.

18 olsaydım keşke. Daha çapkın daha kötü kız olurdum. En güzel yaş 18 yaştır bence. Tabi ergen olmayana.

Her yaşın ayrı güzelliği var. Küçük yaşlarda kızların o meraklı halleri, küçük hanımefendi tavırları aşırı hoşuma gidiyor. Eğer bir gün olursa hep oğlum olacağını hissederdim nedensiz, ama yeğenlerim olduktan sonra kız çocuğu ister oldum. O küçük yaşlardaki süslü halleri, makyaj malzemelerimi çalip çalıp kendilerine sürmeleri, saçlarını örüp topladığım zaman kendilerine aynada şöyle bir süzüp gülümsemeleri...

Ergen yaşları biraz çekilmiyor... Alnındaki sivilce ile bana laf sokmaya çalışan kardeşim mesela... Neyse ki atlattık o günleri... Tam bir facia... Üstten konuşmaya çalışması, ben sanat yapacağım ömür boyu bir işte bilgisayar başında çalışmam tavırları, durup dururken ortada hiçbir sebep yokken kapı pencere carpmalari, ufacik şeye alınıp o daha oturmamış sesleri ile cazgirlik yapması.... O yaşlar biraz sorun...

25-30lu yaslar...
Biraz tehlikeli yaş. Şu bakımdan, ya bir bakmışsın evlenmişsin ya da sosyal çevrende emeklerinin karşılığını anlamaya başladığın yaşlar. Oturmaya başlayan bir düzen ve bu düzeni sevmeye başlamak. Kalabalık artık eskisi gibi zevk vermez, aşırı sosyal çevren azalır, gerçek dostlar geriye kalır. İyi ki de öyle olur.

40lar...
Ne istediğini bilen kadınların yaşları.Kimi evlenmiş çoluk çocuk derdine düşmüş olur kimi hem çocuk hem kariyeri yönetir, kimi içindeki çocuğu büyütüp beslemeye devam eder. Ama istisnasız belki de hepsi oturmuş bir karakterle başkalarının hayatlarına yön vermeye devam ederler. Bu ailesi de olur, çevresindeki insanlar da.

Daha da ileri şekilde yaşları siralardim da işin özü her yasimizin ayrı bir güzellik oluşturduğu. Bu kadar.

yazmışım ama bu mesele tamamen mutlulukla alakalı. 24 yaşım ile 27im arası yok gibi bir şey. çok mutsuz bir dönem. ki bu dönem kişisel ve mesleki gelişimim için çok şey yaptığım, dönüm noktaları barındıran bir dönem. ama fotoğraflarıma bakıyorum, bir hüzün hakim hep yüzümde. dil kursuna gitmişim, yurtdışına çıkmışım, y. lisansımı tamamlamışım ama hep hüzünlü fotoğraflarım hep sönük. 27den sonrası ise çok şükür stabil ve iyi olduğum, kendime geldiğim dönem. şimdi 30'larımın başındayım, 24'lük çıtıra bakıyorum ama şimdiki yaşıma ıslık çalıyorum. kadındaki pırıltı ve güzellik, yaşla değil sadece mutlulukla ilgilidir.

Son düzenleme:
bu konuyu bazı konularda üstü kapali dile getirmistim ancak hiç içeriğine deginmedim, herkes kendi ile alakalı anektodlar sunmuş ve öyle dile getirmis, ancak benim için en güzel yasi 19.

Gülerken saklayamadığı gamzesidir…

yok pardon, o başka bir şeydi.

Kendi adıma , 30 / 40 aralığı muazzam . Stabil kalasam tercihim olurdu.
Hem kendinin hem dünyanın farkındasındır .
İstediklerinin yapabilceklerinin dönemindesindir.
İnsan ve kadın olarak netleşirsin . Bir çok duygunun ve maddiyattın hazzına varmıssındır.
Tamamen kendine dönüp ne istediğini bilerek ve emin yoluna devam edersin .

( tabiki bu kişi ve yaşadığı cevre ile paralel seyreder, çokca değişkenlik gösteren bi durumdur. )

• Beğen
Tepkiler: Sux
28-33 arasıdiyecegim sanırım .s 30 da sabit tutmamak lazım lol

Geri