Bir kadın, bir aile ve bir toplum nasıl değişir?

Konu sahibi son olarak 3001 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kadınlar bu tarz konuları kaldıramıyor. Yani dışa itilmeyi sevmiyor bunun içinde ne gerekiyorsa yapıyor

Çünkü sürekli kendilerini aciz gibi korunulmasi gereken naif bir varlikmis gibi hissettiren erkek kadın kafalar mevcut o yüzden.

Bunun çözümü; kadınlar kendilerinin eşya olmadığını anlamaları gerekiyor

Bunun bir kırılma noktası Var kimi uyanır kimi uyumaya devam eder.

Yazık ki uyumaya devam edenler uyananlardan fazla

Bu halinden memnun olan (!) Lar için yapacak bir şey yok.
Buna biraz da sistem başka yol bırakmadıği için kadın meta olarak hafizalarda yer etti.

Suçlu yine kadın hakkından vazgeçmiyor. Öyle yer ettiği için öylemi kalmalı

Onu yetiştirenler
Toplum
Çevre

Bunların etkisi hiç mi yok?

Ceviz dıştan çürümez. Sen hakkını korumazsan başkası hakkını alınca üzülmek yersiz.
Önce kadın bir adım atacak koşmak sonraki iş

Şimdi dogu'da doğru dürüst öğretmen görmemiş aile baskısına maruz kalmış bir kız çocuğunu nasıl suclayacagiz?

Onuda bir kadın doğurmadı mı?

Onlar hep aynı şartlarda. Hatta belki daha da beter.
Aile çok önemli.

Önemli olmasına önemli ama kadınlar birey olduğunu farketmeli bu ülkenin en temel sorunu budur.

Birey olduğunu fark etmesi için önce doğumundan gelişimine kadar ebeveynin ona bunu hissettirmesi gerekir. Cahil bi toplumuz.
Evlenen kadın baba evinden kurtulup eşinin himayesine girdiğine elbet mutlu olacaktır.
Şu forumda evlenmemek için sebepler diye açtığım başlıkta dahi evde kalmıştır bahanedir gibi cümleler dönerken bence senin bahsettiğin şey çok yüzeysel olmuş.

Cehalet tercihtir kişi cahil kalmak istiyorsa okumaz kendini eğitmez
Ailede eğitim diyorsan kadının annesi öğretecek kendini ezdirmemeyi hakkını aramayı
Sen öğretmezsen kızın nasıl öğrenecek.

Annem bana hiç bi zaman senin şu hakkın söyle yap et demedi üstüne baskıcı tutumu daha fazla olan biriydi.
Ben hiç bir zaman kendimi ezdiren geride duran biri olmadım bunda babamın desteği çok büyüktür. Annemin ailesine baktığımda 20 yaşlarında ki evli ve çocuklu bununla ovunen yegenlerinden başka bir şey göremiyorum .

Ben ise daha çok kendi ayaklarim üstünde duran hesap vermeyi sevmeyen ve ailenin dik başlı insanı olarak kabul ediliyorum.

Bunun kişi ile ilgisi var evet ama herkesten aynı şeyi beklemek saçma.
Uyanış elbette gerekli ama bu olmuyor ise çevre,aile toplum etkisinin önemini azimsayamayiz asla.

İslamiyet dönemi kadinlar değişmeseydi keske yahu diyorum.
Haliyle değismesinler istiyorum.

Annem bana hiç bi zaman senin şu hakkın söyle yap et demedi üstüne baskıcı tutumu daha fazla olan biriydi.
Ben hiç bir zaman kendimi ezdiren geride duran biri olmadım bunda babamın desteği çok büyüktür. Annemin ailesine baktığımda 20 yaşlarında ki evli ve çocuklu bununla ovunen yegenlerinden başka bir şey göremiyorum .

Ben ise daha çok kendi ayaklarim üstünde duran hesap vermeyi sevmeyen ve ailenin dik başlı insanı olarak kabul ediliyorum.

Bunun kişi ile ilgisi var evet ama herkesten aynı şeyi beklemek saçma.
Uyanış elbette gerekli ama bu olmuyor ise çevre,aile toplum etkisinin önemini azimsayamayiz asla.

Baban sana destek vermis annense engel olmak istemis sonucta ailenden biri sana destek olmuski bu annende olabilirdi.
Bahsettigim sey de bu zaten aileden kaynaklaniyor.
Sen cocuguna hakkini savun kendini kimseye ezdirme demiyorsan cocugunu yetistiremiyorsun demektir
Ailenin ilk gorevi cocugu hayata hazirlamaktir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri