Soru C Bir insanın yalan söylediğini en kolay nasıl anlarsınız, kendinizce bir tekniğiniz var mı?

Konu sahibi son olarak 28 gün önce görüldü

Bir insanın yalan söylediğini en kolay nasıl anlarsınız, kendinizce bir tekniğiniz var mı?​

Benim bildiğim yalan söyleyen kişi elini yüzüne götürür, mesela burnunu kaşır, yanağını kaşır vs

Bir şekilde ortaya çıkıyor. :)
Ben çoğunu yüzüne vurmadım ama böyle denedim. Ne cevap verecek, ne yapacak diye; doğrusunu bilerek denemeler yaparım bildiğimi belli etmeden. :)
Yalan söyleyenler hiç zeki değil emin olun. :)

Gözlerinin içine bakarım. Gözler yalan söylemez.
Uzman bir yalancıysa, başım boş olduğu bir zaman söylediklerinde mantık veya mantık hataları ararım.
Çoğu kişi zaten biliniyor, çünkü hep yaptığı bir şey. Doğru söylese de tanıyanlar inanmıyor.

çok basit.
yalan söyleyen insanlar kurguladıkları hikayelerin ana metinlerine göre yalanlarına kılıf bulurlar bunu ciddi ciddi düşünürler ancak hikayenin basit olarak gördükleri ayrıntılarını hep es geçerler ve zamanla unuturlar.
aklınızda basit her seçeneği tutun aradan 10 gün geçtikten sonra bir daha sorun cevap ilkinden çok farklı olacaktır.
ben genelde cevabını bildiğim soruları karşı tarafa tekrar sorarım.

bence en güzel yöntem bire bir sormak

Konuşurken ara sıra gözler yukarı bakıyorsa, o an söyleyeceği yalanı nasıl devam ettireceğini düşünüyor. Önceden planlı bir hikâyesi yoksa, rüzgârın yönüne göre doğaçlama hikâye uydurur.
Profesyonel yalancıların (Pazarlama elemanları v.s.) hazır ve defalarca tekrarlanmış ve etkisi sınanmış hikâyeleri olur. Bazen başarılı hikâyeler tüm elemanlara ezberlettirilir ve herkes aynı yalanı söyleyince de gerçekmiş izlenimi yaratır.

Bazı meslek grupları da başkalarından duydukları ve etkilendikleri hikâyeleri anlatır. Bu da yine anlatanın gerçeklik algısı ve iletişim yeteneğine göre gerçeklik hissi verebilir. Bir yalanı çözebilmek için bazen arkaplanını bilmek gerekebilir. Anca aynı meslek içinden ve konu hakkında bilgiliyseniz gerçek dışılığı açığa çıkarabilirsiniz. Bazen mecburen inanmak zorundasınız.

Yok ya teknik meknik uğraşamam hiç....kimlik kontrolünü yaparım ama bak... ama eğer bu şekilde bir yalan değilse de uf banane bir şekilde çıkıyor çıkmasa da çıkmasın ne yapalım kendileri utansın... başınıza gelecekse de gelir arkadaşlar yok gözler önemli yok suratı bi değişti falan gerek yok öyle bir manipülasyonun ortasına düşersiniz ki tüm bu teknikler havada kalır. Yaşayıp görelim herkesin ruhunun guzelligine göre insanlar çıksın karşısına...

Pazarlama yalansız olmaz. Hikâyesi olmayan malı kimse almaz. (Bunu bir arkadaşım söylemişti.:))

Çocuksu bir tabiatın var çünkü. Ve çocuklar yalanla büyütülür, ama kendileri yalan söylemede pek iyi değillerdir.
Evettt.D bence beni tanıyan birisin;d çocuk ruhlu bir kızım çünkü, çocuksu bir yanım hep var beni tanıyanlar hep bunu der.D
Tanısiyor muyuz acaba;dd

Evettt.D bence beni tanıyan birisin;d çocuk ruhlu bir kızım çünkü, çocuksu bir yanım hep var beni tanıyanlar hep bunu der.D
Tanısiyor muyuz acaba;dd
Yok. Ben de eskiden senin gibiydim, ama o eşiği aştım. Şimdi anasının gözüyüm sadece. Ondan dolayı.

Geri