Bir insanın hayatının doğumuyla başladığına emin miyiz?

Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü
Farkında olmaya başladığımız zaman yaşamaya başlamıyor muyuz ey müminler? Dünyaya gelmek ve sadece nefes alıp vermek yaşamak mıdır?​

Hayatım, doğumumdan yarım yüzyıl önce başladı. Asla ziyaret etmediğim bir odada, boğaziçi kıyısında. bir felaket oldu, bir çığlık atıldı, bir delilik dalgası yayıldı ve hiç durmadı.

Şahsımı ele alırsak Anamın karnında kaldığım 11 ayı hesaba katmaz isek tam olarak öyle..insan hayatı bir yolculuktur.doğuşu ile giriş biletini alır.yolcu olan insan rahatsız kişidir ve hep eksiktir. tamamlanmak üzere çıkılan bu yolculuk ölümle sonlanır.insan ancak ölümle tamamlanır.tamamlandığında da derler ki ölüden ve deliden hüküm kalkar.ben delirmekten yanayım burda da delilik ile aptallığı karıştırmamak gerek..bir de paralel Evren’de ki ben var umarım rahattır ve yolculuğu iyi geçiyordur.

İnsan hayatı doğumla değil ovum ve spermatozoa'nın birleşmesiyle başlar.

sıra sende
bi tekme hop dünya'ya
ondan sonra anası ayrı uğraşsın
babası ayrı uğraşsın
bizler ayrı uğraşalım
haliyle kendisi de uğraşacak kendisi gibileriyle
vay arkadaş

Potansiyelden fiiliyata doğru bir hak kazanılmışsa doğumdan önce başlar.

Hahaha felsefe böyle bişey değil lan :D hay Allah ya.

Hayat yerine ömür koyalim.
Ve o zaman evet.

Benim hayatım Süreyya'yı tanıdıktan sonra başladı.

1634935587812.png

Gıcık Majik ten çaldım Sjsjsj

sonrasında huriler yoksa
boku yedik

hayat cinsel yolla bulaşan ölümcül bir hastalıktır. (kahraman tazeoğlu'na methiyeler isimli kitabımdan)

Sartre, Albert Camus, Nietszche, Kirrkagaard bile bu başlık altında zorlanır ahaha. Bu nasıl soru abicim ya. Millet yine fizik kurallarına aykırı şeyler saydırmış, neyse uzmanlık alanımız değil susalım en iyisi.

Ne de olsa yaşam ölüme giden bir yarış değil doğma felaketinden bir kaçıştır. =)

Geri