Bir İnsanı Nasıl Tanırsınız?

Konu sahibi son olarak 972 gün önce görüldü
Farklı şartlarda ve farklı ortamlarda gözlerine bakarım. Bazen tek bakış yetiyor.

Merhaba, tanışak mı? Deyince tanışılıyor.

Zamanla tanırım, beraber çok vakit geçirmemiz lazım.

insan aldatır
insan aldanır

Daha önce de yazdıydım başka başka yerlerde;

Çerez kasesi teoremi. Açıklayayım.

Genelde bunu yeni tanışılan kız arkadaşlar için kullanıyoruz. Öncelikle arkadaşımız gelmeden ucuz olan karışık kuruyemişten alıyoruz. Hani şu içinde hiç yenmeyen beyaz leblebiden olandan. Son olarak antep fıstığı ve kaju ile kombinimizi tamamlıyoruz. Kasemize öncelikle ucuz olanı koyup, üstüne de 6 adet antep fıstığı,4 adet de kaju bırakıyoruz. Daha sonra "ehehe canım ben bi mutfağa gidip geleyim, bişi ister misin?" benzerinde bir cümleyle mutfağa geçiyoruz. Ve unutmuyoruz, 6 antep fıstığı, 4 kaju! Sonra elimizde bir bardak suyla kız arkadaşımızın yanına oturup göz ucuyla kaseyi kesiyoruz. O da nesi?!!! Sadece kaju ve antep fıstıkları yenmiş. Hemen apar topar kız arkadaşımızı evden uğurluyoruz ve ilişiğimizi kesiyoruz.

Abi sevgili olmadığın kızı eve nasıl getireceksin

Alışkanlıkları,durumlara olan tavrı, sözleriyle gözlerinin uyumu ve birçok parametre ile tanırız.Fakat kişinin bile kendinde kesfedemedigi karanlık odaları vardır.Yani yüzde yüz birini tanımak güç.

Sohbet etmek lazım
Ama tam anlamıyla tanıyamam tabi
Sadece hakkında izlenim edinmiş olurum
Zaman ve daha çok iletişim gerekli iyi tanıyabilmek için

insan değişken bir varlık, ekseri duygularıyla hareket eder. kendimi bile tanıyamıyor iken bir başkasını tanıma iddiası büyük yanıltır insanı. üzerinden yıllar geçer ve "ben aslında hiç tanımamışım" demeniz hep bu yüzden.

ne insanlar tanıdım aslında hiç yoktular, çaktın?

ne yalan söyliyim ben tanıyamıyorum ya

nasıl başarıyorsunuz bunu? o kadar kolay mı bir insanı tanımak...
Hangi ortamda sorduğuna bağlı,sanaldan mı bahsediyorsun reel hayattan mı?
Reel hayatta zaten az çok farkındalık sahibi biriysen;hal ve hareketleri ile söylemi uyuşmuyor ise zaten bu kaypak bir insandır.Kendini sana olmadığı gibi yansıtır ve seninle yeterli samimiyeti kurunca asıl kişiliği ortaya çıkar.Herkes sonsuza kadar rol yapamaz sonuçta.
Tabii ki de kolay bir işlem değil fakat,kendinden yola çıkarak karşı tarafı anlamaya başlarsan;evet çok rahat tanıyabilirsin.

Hangi ortamda sorduğuna bağlı,sanaldan mı bahsediyorsun reel hayattan mı?
Reel hayatta zaten az çok farkındalık sahibi biriysen;hal ve hareketleri ile söylemi uyuşmuyor ise zaten bu kaypak bir insandır.Kendini sana olmadığı gibi yansıtır ve seninle yeterli samimiyeti kurunca asıl kişiliği ortaya çıkar.Herkes sonsuza kadar rol yapamaz sonuçta.
Tabii ki de kolay bir işlem değil fakat,kendinden yola çıkarak karşı tarafı anlamaya başlarsan;evet çok rahat tanıyabilirsin.
verdiğin cevaba göre sormuştum, öyle bir ayrım yapmadım aslında. sonsuza kadar rol yapamasa bile uzun bir süre yapabilir. tek sohbet biraz iddialı gelmişti o yüzden merak ettim.
bana çoğu insan tanınamaz gibi geliyor, hep bir maske sanki yüzlerinde.

Satır aralarından. Herkes kendini pohpohlar, herkes kendini allayıp pullayıp anlatır. Ama satır aralarında gizlidir karakteri, bilhassa krizler karşısında gösterdiği reflekslerde saklıdır.

Geri