Bir insana (kafir, zındık, dinsiz) demek hakaret midir?

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
dinsiz birinin bunları hakaret olarak kabul edeceğini sanmıyorum. -kendi adıma konuşuyorum-

sizce?

Yani empati yapıyorum da biri bana kafir dese alınmamam lazım ..

İt ürür kervan yürür..
Deme ile olsa idi ohooooo

İzmirli ve Trakyalıları da gavur diyorlar bence bu söylemlerde de sıkıntı yok aksjdjkas

K..ar bir kıza k..ar dedim diye bana demediğini bırakmadı. K...ardı oysa. O halde bir dinsize kafir denemez. :dusun:

şimdi gavurun d... derdi anneannem Adanalı olanlara sormak lazım,onlar çok kullanıyorlar :D

arkadaş ortamında genelde allahsız köpek,ejnebi,şeytana tapan erif falan derler bende sağolun sert müslümanlar der güleriz :D kafir zındık fındık fıstık demelerinde sorun yok

Eden kendince hakaret olarak sunmuştur.Fakat eden en büyük yanılgı içindedir de.
İmanın hasının kimde olduğunu kul bilemez.Bunun takdiri Allah'a aittir.
Kul hakkı hesaplanmadan yaşanan bir hayatta ibadet yetecek mi Hak'kın rızasına?
Hz.Ebubekir bile ''Ya Rabbim benden hoşnut değilse'' diye gözyaşı dökerken günümüzde cenneti parsellemiş gibi kendini üstün sayan kişiler acaba gerçekten ne halde olacak?
İşte bu nedenle hakarete lüzum yok ya da kendini üstün sanıp aşağılamaya.

söyleniş amacına bağlı. hakaret için söylenilen her söz insanın zoruna gider. :T:

Değildir ama bir yargıya varmaktır. Kaldı ki yargıya varan kişi bu kelimeleri ''ben dindarım'' düşüncesiyle söylüyorsa dinini daha iyi araştırması gerekmektedir.

Çünkü Fatih Sultan Mehmet'in de dediği gibi :

İnsanlara inancıyla ilgili Allah'ın kula soracağı sorular sormayın! ''Bir ihtiyacın var mı, bir sıkıntın var mı, aç mısın, susuz musun? gibi kulun kula soracağı sorun.''

İnsanlar doğar, büyür, ölür. Bu aşamalar esnasında gelişir, olgunlaşır, karar verir. İnsanların halleri sabit değil. Yaşamın kendisi sabit değil. Olgunlaşamayanlar da oluyor.

Buharinin sahih hadislerinde ; bir kimse din kardeşine ‘Ey kâfir!’ derse, bu söz ikisinden birine döner dediğini iddia ediyor peygamberin.

Yani eğer söylediği kimse gerçekten dediği gibiyse sorun yok da değilse bu söz söyleyene dönüyor. Aman dikkat diyim :d

Zınnd-dıkk seni" aslında böyle hınzıııır, ayy yaramazzz gibi çiftler ve fülörtükler arasında , kaldı ki ben biraz fülörtükümdür tüm iffetime rağmen, yani bir hoşlaşma sözü de olabilir. Ben bana böyle hitaplardan şevk alabilirim.

Ya kardeşim benim adım Berat Berat, o gece doğmuşum, rahmaniyim, bıraktım bu işleri, bir dağa inzivaya çekileyim de olurlarımı yazayım.

Geri