Bir insana hatasını söyleyince neden kızar/karşı gelir?

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
Bir insanın hatasını güzel bir yöntemlede olsa kendisine bildirince hemen tepki verir ve savunmaya geçer. özellikle sanal âlemde bu durum daha çok yaşanıyor. kimsenin kimseye tahammülü yok.

Bunun nedeni nedir sizce?

nerede ve nasıl
söylediğin önemli

Kabullenebilecek olgunluğa sahip olmadığı için. Kendisiyle yüzleşemiyordur.

Söyleme üslubumuzda sorun vardır, ona hatalarını söylerken kendi hatalarımızı görmezden geliyoruzdur.
Tabi ki insan oğlu suçlayacak başkaları olduğu sürece kendisine fırsat bulamaz.
Haliyle insanlarda üslup yanlış olunca savunmaya geçerler.

Dusunurum hakliysa hak veririm.

Lakin

Saygida kusur ettiysem vardir bi bildigim.

çünkü o müsmükemmeldir ve hatalı olma olasılığı yoktur. "bana hatalarımı söyleyebilirsiniz" şeklinde bir imaj çizer fakat bunun amacı, alçakgönüllü görününce daha fazla övüleceğini düşünmekten ibarettir. altta kocaman bir kibir yatar. katmanların temizlenmesi ise can sıkar ve sıkıntı hiç hayra alamet değildir. tepkiye dönüşerek bertaraf edilir..

Bu tür insanları tarif edenlerde de muhakkak var olan durumdur. Her bünye gerek fizyolojik, gerek psikolojik kendini müdafaa üzerine kurgulanmıştır.

Bu tür durumlar, eleştiri-değişim şeklinde ilerleyemez kolay kolay. Süreç gerektirir. Önce kişinin alması gerekir, ardından istekli olması gerekir. Değişime değer vermesi, eskiyle yeniyi örgütlemesi ve sonucu kişilik haline getirmesi gerekir.

"Ben değiştim"lerin altında her zaman eskiden kalma izler vardır.

Ben çok değiştim.

Bir insan neden karşı tarafa hata yaptığını yüzüne vurma gereği duyar sanki kendi hiç hata yapmamış gibi ?
Toplumca kendimiz hariç herkesin mükemmel olmasını istiyoruz biz.Ondan bu karşı gelmelerimiz.

kimse yoğurdum ekşi demez diye bir laf vardır, ne üslup ne de söylenen yer zaman etkilidir bence, tamamen kişisel olarak hata yaptığını kabul etmez o modeller, bu söylemi anlayacak karakterdeki insanlara da söylemenize gerek kalmadan kendileri hatalarını anlar ve düzeltme yolunu seçerler.

Kimse hatasının yüzüne vurulmasını asla kabul edemez bu nedenlede tepkisini birşekilde ortaya koyar.

Bir kimseye hatası söylenmezse kabahatini hüner zanneder demiş Sadi şirazi

mükemmel olduklarını falan mı düşünüyorlar acaba? birilerinin hatasız insan olmayacağını onlara öğretmesi lazım. kabul edilmemesi benim sinirimi gerçekten çok bozuyor.

İş dünyası vb hariç ben genelde bunu yapmıyorum.
Hatasını fark etmemekte ısrar ettiği an hiçbir açıklama yapmadan hayatimdan çıkarıyorum.
Size de tavsiye ederim.
Hatasını bildir,tartis,yipran,yok kabul etti yok etmedi gereksiz bi süreç.
Lütfedip size zihinsel mesai harcamayan insanları hayatınızda tutmayın .

Olumsuz eleştrilerinize kapalıyım, kendinize saklayın..

Kusursuz olduğuna inanır çünkü bu avel.
''Mükemmelliyetçiyim ben''diyerekten kendini avutup,sürekli pembe gözlükleriyle her yere bakıyordur.Realiteden yana olan bir babayiğit bunu eleştirdiğinde;evine gidip yastığına sarılıp ağlayarak uyumaya çalışır.

Geri