bir insana çok değer vermek size olan hâl ve hareketlerini değiştirir mi ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ben evet diyorum fazla değeri yanlış anlayan insanlar maalesef daha özensiz davranıyor.

Değer vermekten değil de karşı tarafın yaklaşımı ile alakalı bir sorun olabilir. Değer verme konusunda da dengede kalmakta fayda var. Ne kadar az beklenti içinde olunursa, hayal kırıklığı yaşama olasılığı da o oranda azalır.

Kişiden kişiye değişir.
Kiminin götü kalkar, bak ben beğeniliyorum kibrine kapılır.
Kimi ise aha bana bir adım attı bende ona beş adım atayım der.

Bana göre ise verilen değeri iyi idrak etmek lazım ama çok fazla sorgulamaya da gerek yok, art niyet aramaya da gerek yok, suistimal etmeye de yada alakasız şeylere yormaya da gerek yok. Biri sana temiz hislerle, samimiyetle yaklaşmışsa, değer vermişse ve bunu hissetmişsen sende aynı şekilde ona yaklaşırsın. Bu kadar basit.

Her şeyin fazlası zarar.

İnsan doğası bazen burda hainlik yapıyor. Sen birine çok değer verince o biri “seni yönetebileceği biri” olarak görmeye başlayabiliyor bir müddet sonra.

Küçük ricalarla başlayan bu süreç bir bakıyorsunuz ki radikal taleplerle devam etmiş.

Ben bir bireyim benden bunu istemen doğru değil dediğiniz zaman ise, “Senden bunu istemiyorum ki senden bunu bekliyorum” gibi tam olarak bu durumu ispatlayan bir yorumla karşılaşıyorsunuz.

yani insandan insana göre değişir karakter meselesi ya.
çok deger verip üzerine düşünce o kişi deişiyorsa zaten yanlıs kişiyi sevmişsin deger vermişssin demekki

allah önce değer vermiş
sonra cennetten şutlamış işte
insanız

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Ölçülecek bir şey olmadığı için fazla mı değer veriyorum, ya da hakettiği değeri mi vermiyorum bilmediğim için çoğu kez pişman olmuşumdur. Tanımak açısından da iyi bir şey aslında. Şımarıp nankörce davranıyorsa insan olmadığını anlıyorsun..

Geri