Soru C Bir insan neden yalnızlığı seçer?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü

Bir insan neden yalnızlığı seçer?​

Yalnız kalmak farklı , yalnızlıği secmek farklı
Önce bu ikisinin ayrımini bilin .

canı öyle istediği için....

Yalnız olmak değil ama bir başına kalmak seçilebilir. O an yanınızda yörenizde kimsecikler olsun istemeyebilirsiniz, yalnız kendinizi dinleyebileceğiniz bir an yaratmak için bir başına kalabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ne
Yalnız olmayıp napalım? Ya yalancı çıkıyorlar ya da evli sözlü…

Yalnızlık olumlanacak bir şey değil. Kimse yalnızlığı bile isteye seçmez bence.

Schopenhauer'un şöyle bir sözünü de eklemiş olayım, yalnızlık üstüne 500 sayfa kitap yazılsa bu kadar net anlatılamazdı bence.

"İnsan sadece yalnız olabildiği sürece bütünüyle kendisi olur. Demek ki, yalnızlığı sevmeyen özgürlüğü de sevmez; çünkü insan ancak yalnız olduğunda özgürdür. Zorlama, her toplumun ayrılmaz arkadaşıdır ve her toplum, insanın kendi bireyselliği ne denli önemliyse o denli ağır gelen fedakarlıklar ister. Buna göre, herkes kendi benliğinin değeriyle orantılı olarak yalnızlığa lanet edecek, ona katlanacak ya da onu sevecektir. Çünkü yalnızlık içinde, zavallı kişi tüm zavallılığını, büyük zihin tüm büyüklüğünü duyumsar, kısacası herkes kendini olduğu gibi duyumsar"

Yalnızlık olumlanacak bir şey değil. Kimse yalnızlığı bile isteye seçmez bence.

Schopenhauer'un şöyle bir sözünü de eklemiş olayım, yalnızlık üstüne 500 sayfa kitap yazılsa bu kadar net anlatılamazdı bence.

"İnsan sadece yalnız olabildiği sürece bütünüyle kendisi olur. Demek ki, yalnızlığı sevmeyen özgürlüğü de sevmez; çünkü insan ancak yalnız olduğunda özgürdür. Zorlama, her toplumun ayrılmaz arkadaşıdır ve her toplum, insanın kendi bireyselliği ne denli önemliyse o denli ağır gelen fedakarlıklar ister. Buna göre, herkes kendi benliğinin değeriyle orantılı olarak yalnızlığa lanet edecek, ona katlanacak ya da onu sevecektir. Çünkü yalnızlık içinde, zavallı kişi tüm zavallılığını, büyük zihin tüm büyüklüğünü duyumsar, kısacası herkes kendini olduğu gibi duyumsar"
Yalnizlik allaa mahsustur.

Kimse yalnızlığı seçmez. Yalnız bırakılır.
Hayatınızda hangi seçiminizi kendiniz yaptınız ki?

kendimden bıktım. onu biraz kendisiyle başbaşa bıraksam iyi olacak gibi... bakın bu bir seçimdir.

şaka bir yana da biz kaç kuşaktır türküz acaba lan? adımın ismet, mesleğimin şairlik olması şart değil herhalde, ben de kıçımdan bir türk tanımı uydurabilirim di mi?
uyduruyorum: kırk yılın başı evde yalnız kalınca elinde telefon sağı solu arayıp "ya sen bana gel ya ben sana geleyim" çığlıklarıyla arkadaşlarına yalvaran insan türkiye insanıdır. bizim toplumda birey yalnız kalamaz.

işte benim dozajım da tam bu noktada kafama takılıyor. türklüğüm çok zayıf olmalı ki yalnızlığı bunca fazla seviyorum. şu dna tahlillerinden yaptıracağım ilk fırsatta. kodesteki bazı günlerimde hiç güneş görmediğimi, havalandırmaya çıkmadığımı biliyor muydunuz? yalnız kalabilmek için bunu kabul ettim.

yalnızlık dramdır fakat yalnız kalmayı sevdim.

Şöyle bir söz vardı. Okumuş muydum, duymuş muydum? Tam anımsayamıyorum.
İşin aşağılık tarafı şu ki yavrum, yalnızlığa alışıyorum.

İnsan yalnızlığı seçmez, yalnızlık gelir onu bulur.

Bazısı yaşanmışlıklardan ötürü seçer, bazısı kimsesizlikten, bazısı da tercih eder. Fakat zayıf olanlar yalnızlığı seçemez. Yalnız kalmak, yalnız yaşamak çok kuvvetli bir irade ister. Kimisinin de Allah vergisi yetenek misali içinde vardır. Seçmeye gerek kalmadan yalnız gelir yalnız gider. Allah'a mahsus olan yalnızlık değil tekliktir. İnsan yalnızdır. Yalnızlık kendi türünden tecrid olunmuşluğu ifade eder. Teklik ise türdeşsizliktir. İnsan gayet yalnız kalabilir. Ki bunu tercih eden insanlar, muhitindeki insanlar tarafından hayvanlarla desteklenmiştir. Kim yalnız kalmışsa ya kedi veya köpek dostlar edinir, ya da çevresindeki insanlar ona hayvan ediye ederlerdi. Bu eski bir adettir. Çünkü yalnız insan ölünce en azından haber edeni olmalı. Fareyle yaşayan bir yalnız görmüştüm vaktiyle. Onunla arkadaş olmuştu. Düşünsenize, milyarlarca insanın ve hayvanın içinde siz fare ile arkadaş oluyorsunuz. A ah.

Ya deli misiniz hiiiç yumuşatmayın
Kim 4duvar arasında yalnız olmayı, yaşamayı seçer kendi isteği ile

Geri