Bir Hocası Rüyasında Görmüş: Cübbeli Ahmet, 'Cennete Gideceğini' Açıkladı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü sohbetinde, bir hocasının rüyasında kendisinin cennete gideceğini 'müjdelediğini' açıkladı ve "Bu nedir, müjdedir. Bunu benim duymam da müjdedir" dedi.

"Benim bir hocam var, ismini vermeyeyim. Ben hapse girince gidip anlatmışlar bir şeyler. Bir 'acaba' demiş. Uzandım diyor. Birisi geldi, dikildi başıma diyor. Uyku ile uyanıklık arasında. 3 kez 'Cübbeli cennetliktir' diye bir bağırdı, ben de ayıldım diyor. Bu nedir? Müjdedir. Bunu benim duymam da müjdedir. Dünyadaki müjde rüyadır."​

Bizim hocalarda bu kafayla üniversiteye gidemezsin derlerdi :D Demek ki hoca değiştirmek lazımmış

aegishjalmur
NightBlue
cübbeli
cennet kadrosu yavaş yavaş belli olmaya başladı. inanan arkadaşlar erken kayıt avantajlarından faydalanma fırsatını kaçırmayın.

Bir hoca (:

Herkesin inancına saygım var ama artık iyice işin suyunu çıkardılar ve buna inanan o kadar çok insan vardır ki

Yeni bir ticaret hamlesi olabilir diye düşünüyorum cennetten arsa bile satar bu :D

Vay müşrik vay .. Kuranda onca ayette tek bir şahıs ismi bile verilmez cennettle müjdelenen bu kim ki bunu müjdelesin ALLAH !
RESMEN ALLAH'A İFTİRA ATIYOR ..
Bunun peşine takılanlara,bunu alim sananlara acıyorum ..

Kimsenin akıbeti belli değilken, cüppeli müjdelendiğini ilan edip cennete gideceğim diyor

Gelde şaşırma bu işe

Demekki özel bir kulmuş

Kimseye tanınmayan bir ayrıcalık ona tanınmış

Yada cüppeli safı öyle zannediyor

Bence o ve müridleri cennet yüzü görmeyecekler

İnsanları saçmalıklara inandırarak cennete girilmez

[FONT=&quot]Hadîs-i şerîfde [/FONT][FONT=&quot]Kim ben cennetliğim derse o ateşdedir. ”[/FONT][FONT=&quot]Nûreddîn Heysemî, mecmeu’z-zevâid, c.1, s. 186[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]“Allâh’ın azâbından ancak zarara uğrayan kimseler emîn olur,”[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]A’râf sûresi,99;Me’âric,27- 28.âyet-i kerîme[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Âhıretden korkmayan ve kendinden emîn olan kimse sapıklık içindedir[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]Cebriyye, mürcîemezhebleri bu sapık inancı benimsemişlerdir[/FONT][FONT=&quot]. Kelâm kitablarından Sev’adü’l-a’zâm, 61. mes’ele.[/FONT]

Hz. Ebu Bekir (r.a.)’in şöyle söylediği nakledilir:

"Gökten bir ses duysam ki 'tüm insanlar cennette olacak bir kişi cehennemde'*diye, korkarım ki cehenneme gidecek o bir kişi ben miyim? Yine*'tüm insanlar cehennemde olacak bir kişi cennette'*denilse, ümid ederim ki acaba cennete gidecek o bir kişi ben miyim?.."

Yorumsuz.

hocam gidince bizede konum atın :sırıt:

Hiç bir zaman hacı, hoca tarzı kişilere olan inancımı üst seviyelere çıkarmadım. Sebebi de babamdan kaynaklı. Ne zaman sıkıntıya düşersen aç Kuran-ı Kerimi cevabın ordadır derdi.

Cübbeliye gelince, Evet doğru söylemiş. Cennete giremeyecekler bellidir bununda belli başlıları vardır ancak tam olarak bilgim yok. Herkes günahları kadar cehennemde cezasını çektikten sonra cennete gidecektir. Ancak cübbelinin sanki seçilmiş ve hiç cehenneme gitmeyecek gibi olayın bu denli kendini över şekilde söylemesi biraz saçma olmuş ki denizlerde jetski'li günlerini unutmuş. Bir zamanlar hristiyanlıkta papazların para karşılığı cennetten arsa satması ile hristiyanlık nasıl yozlaşmışsa umarım bu şekilde yozlaştırmazlar. Peygamber bile kızına ''Kızımsın diye bana güvenme'' demiştir. Cübbeli bey bir rüyaya inanıyorsa yandık. :)

Cübbeliyle said nursinin kafası aynı.
[FONT=&quot]Saîd Nursî,[/FONT][FONT=&quot] “[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Risâle-i nûr talebeleri îmânsız ölmezler.”[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Sikke-ı tasdîk-i gaybî, s.23, 31, 102 ;[/FONT][FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]“ Ebedî se’âdet ve selâmete erişeceğinizi tekeffül ederim. “[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]N. Şahiner, Bilinmeyen Taraflarıyla Sa’îd Nursî, s.275 [/FONT]
[FONT=&quot] Cevâb:[/FONT][FONT=&quot] Hadîs-i şerîfde [/FONT][FONT=&quot]Kim ben cennetliğim derse o ateşdedir. ”[/FONT][FONT=&quot]Nûreddîn Heysemî, mecmeu’z-zevâid, c.1, s. 186[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]“Allâh’ın azâbından ancak zarara uğrayan kimseler emîn olur,”[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]A’râf sûresi,99;Me’âric,27- 28.âyet-i kerîme[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Âhıretden korkmayan ve kendinden emîn olan kimse sapıklık içindedir[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]Cebriyye, mürcîemezhebleri bu sapık inancı benimsemişlerdir[/FONT][FONT=&quot]. Kelâm kitablarından Sev’adü’l-a’zâm, 61. mes’ele.[/FONT]

Hiç bir zaman hacı, hoca tarzı kişilere olan inancımı üst seviyelere çıkarmadım. Sebebi de babamdan kaynaklı. Ne zaman sıkıntıya düşersen aç Kuran-ı Kerimi cevabın ordadır derdi.

Cübbeliye gelince, Evet doğru söylemiş. Cennete giremeyecekler bellidir bununda belli başlıları vardır ancak tam olarak bilgim yok. Herkes günahları kadar cehennemde cezasını çektikten sonra cennete gidecektir. Ancak cübbelinin sanki seçilmiş ve hiç cehenneme gitmeyecek gibi olayın bu denli kendini över şekilde söylemesi biraz saçma olmuş ki denizlerde jetski'li günlerini unutmuş. Bir zamanlar hristiyanlıkta papazların para karşılığı cennetten arsa satması ile hristiyanlık nasıl yozlaşmışsa umarım bu şekilde yozlaştırmazlar. Peygamber bile kızına ''Kızımsın diye bana güvenme'' demiştir. Cübbeli bey bir rüyaya inanıyorsa yandık. :)
Okuyacaksanız resmini koyduğunuz necip fazılın hocası Abdulhakim arvasi hazretlerinin kitaplarınını okuyun! Sizin için kılavuz olur!Cübbeliyi sevmem ama islamiyette jetskiye binmek günah değil . Cübbeliye vuracaksanız doğru yerden vurun!

Cübbeli cennete gidecekse ben cehennemden rez almak istiyorum pls.

tumblr_obfu80jz2F1ukniwvo1_1280.jpg

Bende zaten şeytanla anlaştım, beni yakar gibi yapacak ama yakmayacakmış. Rüyamda söyledi.

Sevgili Banu;
İslamiyette jetskiye binmenin günah olmadığı konusunda hemfikiriz ancak şöyle bir durum var. Olaya şu gözle bakmak lazım. Bir din lideri - liderden kasıt öğretici - isen, seni dinleyen ve söylediklerini yapan bir çok taleben var ise yaptıklarını da emsal olarak değerlendirip yaparlar. Bir polis isen ve neyi yaptığında suç neyi yapmadığında suç olmadığını bileceksin.

İslamda alkollü ortamda bulunan kişi alkol kullanmasa bile hükmü vardır denir. Sen bir din cemaati lideri isen denizde bikinili kızların arasında ''namahremlik açısından'' gezinirsen jetskilere biner isen cemaatin gözünde de normalleşir.

Velhasıl kelam; Söylemek istediğim jetskiye binmek günah değil ancak bindiğin yerde müsbet bir yer değil.

Link

Geri