Bir hafta içinde 5 asker birden intihar etti!

Konu sahibi son olarak 2622 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir hafta içinde 5 asker birden intihar etti!

kislada_arkadasini_oldurup_intihara_tesebbus_etti13556660870_h965455.jpg

Elleri silahlarının tetiğine giden 4 asker hayatını kaybetti, bir askerin ise beyin ölümü gerçekleşti

Bir hafta içinde peş peşe gelen 5 asker intiharıyla gözler yine kışladaki şüpheli asker ölümlerine çevrildi.

- 19 Ocak: Kandıra F Tipi Cezaevi'nde Jandarma Er Emre Ersöz intihar etti. Askeri savcılık soruşturma başlattı.
- 21 Ocak: Gaziantep Lojistik Destek Komutanlığı'nda piyade er olarak 4 aydır görev yapan İbrahim Acar (20), komutanlık binası tuvaletinde kendini astı. Baba Yahya Acar, oğlunun intihar edecek birisi olmadığını ifade ederek ölüm nedeninin araştırılmasını istedi.

- 22 Ocak: İzmir Yenifoça 7. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda 6 aylık er Yasin Şimşek (21), tüfekle intihar etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

- 23 Ocak: Manisa Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Er Selim Kara (21), nizamiye nöbeti tuttuğu sırada tabancayı çenesinin altına dayayıp ateşledi. Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti. İntihar eden erin "bunalıma girdiği" iddia edildi.

- 23 Ocak: Manisa Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan 12 aylık er Adem Kocakaya (21), yalnız başına nöbet tuttuğu kulübede G-3 piyade tüfekle intihar etti. Beyin ölümü gerçekleşen Kaya'nın intiharıyla ilgili soruşturma sürüyor.

'Asker Hakları' adlı oluşum, "Her gün binlerce sahipsiz asker en üst kademeden en alt rütbeliye katmerli olarak hakaret, dayak, işkence, tehdit görmeye devam ediyor. Bu intiharları anlamak için çaresizlik silsilesini görmek, çözümlemek gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Gerçekten intihar mı ediyorlar bakalım yoksa komutanları tarafından intihar süsü mü veriliyor?

Hiçbir şey buna vatan da dahil ,insan hayatından kıymetli değildir.

Gerçekten intihar mı ediyorlar bakalım yoksa komutanları tarafından intihar süsü mü veriliyor?

Hiçbir şey buna vatan da dahil ,insan hayatından kıymetli değildir.

Askeriyeyi bu kadar kolay karalayan bir insanın vatanı bu şekilde hiçe saymasına şaşmamalı.. Biraz askere, askeriyeye sahip çıkacak fikirler, algılar öneririm. Zira biz sahip çıkmazsak kim çıkacak. Savaş çıktığında kime sığınacağız?

Konuya yorum: Bir arkadaşımın kardeşide intahar girişiminde bulunmuştu, gerçekten böyle vakkalar yaşanıyor. Belki askere alımlarda ciddi psikolojik sınavlara tabi tutulmalı.

Askeriyeyi bu kadar kolay karalayan bir insanın vatanı bu şekilde hiçe saymasına şaşmamalı.. Biraz askere, askeriyeye sahip çıkacak fikirler, algılar öneririm. Zira biz sahip çıkmazsak kim çıkacak. Savaş çıktığında kime sığınacağız?

Konuya yorum: Bir arkadaşımın kardeşide intahar girişiminde bulunmuştu, gerçekten böyle vakkalar yaşanıyor. Belki askere alımlarda ciddi psikolojik sınavlara tabi tutulmalı.

İra yapma lütfen bu yorumu senden beklemezdim, üzdün.. Yaptığın bana karşı haksız bir eleştiri olmuş..

Ben askeriyeyi karalamıyorum. Ancak askeriye de olan bazı olumsuzlukları da görmezden gelemem. Vatanı hiçe saymıyorum, ancak insanın olmadığı yerde toprak parçasının bir değeri yoktur. Vatanı değerli kılan üzerindeki insanlardır.

Vatan sevgimi seninle tartışacak değilim.

İra yapma lütfen bu yorumu senden beklemezdim, üzdün.. Yaptığın bana karşı haksız bir eleştiri olmuş..

Ben askeriyeyi karalamıyorum. Ancak askeriye de olan bazı olumsuzlukları da görmezden gelemem. Vatanı hiçe saymıyorum, ancak insanın olmadığı yerde toprak parçasının bir değeri yoktur. Vatanı değerli kılan üzerindeki insanlardır.

Vatan sevgimi seninle tartışacak değilim.

Vatan sevgini benimle tartışmanı istemiyorum.

Haksız bir eleştiri diyorsun ancak işin iç yüzünü bilmeden acaba komutanlar mı öldürdü şeklinde bir yorum yazmışsın. 1 değil 2 değil 4 ölümü birden psikolojisi bozuk komutanlar mı öldürüyor bu çocukları? Yapma Allahaşkına.. Zamanında hepimiz şahit olduk hainlere evet PKK'lıları öldürmeyen komutanlar, vatanı satan hainler var.. Bu insanların asker öldürdüklerine inanmak çok kötü bir durum.

Yapsalar bile açığa çıkacak kadar geniş bir hukuk kapsamına tabiidirler. Ailemde çok asker var, bu kadar kolay kimseye ezdirmem kuvvet komutanlıklarını. Bakma kusura..

Vatan sevgini benimle tartışmanı istemiyorum.

Haksız bir eleştiri diyorsun ancak işin iç yüzünü bilmeden acaba komutanlar mı öldürdü şeklinde bir yorum yazmışsın. 1 değil 2 değil 4 ölümü birden psikolojisi bozuk komutanlar mı öldürüyor bu çocukları? Yapma Allahaşkına.. Zamanında hepimiz şahit olduk hainlere evet PKK'lıları öldürmeyen komutanlar, vatanı satan hainler var.. Bu insanların asker öldürdüklerine inanmak çok kötü bir durum.

Yapsalar bile açığa çıkacak kadar geniş bir hukuk kapsamına tabiidirler. Ailemde çok asker var, bu kadar kolay kimseye ezdirmem kuvvet komutanlıklarını. Bakma kusura..

Duygusal yorum attığın belli zaten, bilmediğin o kadar çok şey var ki..
Boşver anlatsam da anlamazsın zaten, ki buna ayıracak vaktim de yok.. ;)

Öldürmek ile ölmüme giden yolda onları yönlendirmek aynıdır.. Unutmaki asker dediğin kişilerde bir insan süperman falan değil, duyguları var.. Psikolojileri bozulan asker sayısı o kadar fazla ki şiddet gören vs vs..

Ama tabi senin bunları anlamanı beklemiyorum. Senin çünkü böyle bir sorumluluğun yok. Anlayamazsın.. Sen ezdirtmemeye devam et bakalım.. Ezilen zaten hep bu ülkenin masum ve iyi niyetle gelen saf insanları oluyor.

Gerçeklerden kendini koparmış biri ile hiçbir şey tartışmam. ;)

Duygusal yorum attığın belli zaten, bilmediğin o kadar çok şey var ki..
Boşver anlatsam da anlamazsın zaten, ki buna ayıracak vaktim de yok.. ;)

Öldürmek ile ölmüme giden yolda onları yönlendirmek aynıdır.. Unutmaki asker dediğin kişilerde bir insan süperman falan değil, duyguları var.. Psikolojileri bozulan asker sayısı o kadar fazla ki şiddet gören vs vs..

Ama tabi senin bunları anlamanı beklemiyorum. Senin çünkü böyle bir sorumluluğun yok. Anlayamazsın.. Sen ezdirtmemeye devam et bakalım.. Ezilen zaten hep bu ülkenin masum ve iyi niyetle gelen saf insanları oluyor.

Gerçeklerden kendini koparmış biri ile hiçbir şey tartışmam. ;)

Ablacım sen bi tartışma nasıl yapılır öğren, sonra bana bildiklerini anlatırsın :) Bende uyarsa onlar benim doğrularıma alırım, uymazsa almam. Böyle nickimle kin güdücek, egomu tatmin edecek heveslerimi atlattım. Üslubuna dikkat et, benden daha sert birilerine rastlarsan rezil rüsva ederler seni.

Ben ezileni ezdirtmem. Kendimce karşı çıkarım. Sen bir genelleme yapamazsın. Askere gidecek yaşta değilsin. Askerliği elbetteki en iyi ben bilmiyorum davulun sesi elbette bana uzaktan hoş geliyor, olaya olumlu ve hümanist yaklaşmanın daha iyi olacağını düşünüyorum sadece. Senin gibi asarım keserimli bir gençlik görmek istemiyorum bu ülkede artık...

Ama gerçekten tanıdım.. Askere giden arkadaşlarım hatta belirttiğim gibi intihara teşebbüs eden arkadaşlarımın kardeşleri oldu. Komutanlar o kadar ilgililerdi ki.. Gözlerimle şahit oldum. Dediğim gibi 4 kişiden 2'sine koşullar ağır gelsin... Hepsini birden öldürttüler üslubun akıl karı değil.

Ama sen şimdi bu yazdıklarımı bir kavga olarak değil, fikir beyanı olarak algılarsan sevinirim. Aksi düşüncen varsa bana cevap verme lütfen. İyi forumlar.

Cevap vermeye değer bir şey bulmadığım için vermeyeceğim.. :)
Asarım, keserim gençlikmiş adffs iyi güldüm :D

Arkadaşlar hadi koşun hepinizi idama götürüyorum :p ira ablamız böyle buyurdu.. Cellatlar nerrreede ? :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri