Bir gemide 100 kişi var, bunların 99`u katil 1`i masum. Siz o gemiyi batırır mısınız?

Konu sahibi son olarak 2514 gün önce görüldü

Bir gemide 100 kişi var, bunların 99`u katil 1`i masum. Siz o gemiyi batırır mısınız?

• Evet

Kullanılan: 6 37.5%
  • Hayir

Kullanılan: 10 62.5%

• Kullanılan toplam oy
    16

gemideki masum ben değilsem batırırım

Peki sen, bir domates üzerinde dört nala giden bir atın sahibi olsan; atı kasaba satar, domatesi de menemene katar mısın?

katiller yüzme biliyormu?

Açılarımızı genişletelim ..
Gemide 99 masum 1 katil olsa ve o 1 katil geminin rotasını belirliyorsa o gemi batırılabilir ..
Gemide 99 katil ama 1 masum varsa ve o 1 masum geminin yönünü gidişatını planlıyor o katiller de o 1 masumun sözünden çıkmıyorlarsa o gemi batırılmaz ..

batırırdım. .

Ben insanların vadesiyle ölmesinden yanayım sonuçta sınav dünyası neden günahlarına sevap ekleyim neden bende onlardan birisi olayım ki ?

İslam hukuku buna izin vermiyor.

Bir tak masumun hakkı, tüm insanlık için olsa bile, asla feda edilemez.

Katilleri tek tek öldürme şansım yok mu ? Yada masumu yanıma alıp kaçma hakkım ?

katillerin olduğu bir gemiyi batırıp, onların ölümüne sebep olunca siz hangi sıfatı alacaksınız acaba ?

Nasıl batırcağımı bilemem

Zeka sorusu gibi olmus anketten ziyade..
99 kisi katil ise geriye 1 kisi masum kaliyor o da ben olduguma gore masum insanlar katil olamaz batirmam tabiiki de :p

1 katil veya 99 katil, sayının önemi yok bence.. Batırmazdım neticede.. (Hem Sezen ablam ne demiş: "Masum değiliz, hiçbirimiz.." ne alakaysa.:D)

Geri