Bir filmde sizce hangisi tercih edilmeli; dublaj mı altyazı mı?

Konu sahibi son olarak 2970 gün önce görüldü

Bir filmde sizce hangisi tercih edilmeli; dublaj mı altyazı mı?

• Dublaj

Kullanılan: 9 26.5%
  • Altyazı

Kullanılan: 25 73.5%

• Kullanılan toplam oy
    34
İkisinide tercih etmiyorum.

Dublaj

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Altyazı iyidir. Dublaj da olmadık adama olmadık sesi koyuyorlar bu adamdan bu ses mi çıkıyor diye filmi izleyemiyorum.

Altyazılı tercih ediyorum, dublaj kaliteyi tamamen bozabiliyor.

Orijinal olarak izliyorum ben(yazar burada dil bildiğini ima eder)
İngilizce alt yazıda olur

Alt yazıda zor oluyor. Sözleri okumaktan filme doğru düzgün bakamıyorsun. Dublaj diyorum.

İleri derece İngilizce bilsem dublajsız izlemek daha keyifli olur çünkü tüm kelimeler bire bir çevrilemiyor. Dil bilmediğimden dublajlı tercih ediyorum.

dil bilmiyorsunuz orjinal izlemiyorsunuz,en azından alt yazılı izleyin,izlettirin.
dublaj nedir .s

Orjinal halinin verdiği tadı hiç bir şey vermiyor, ingiliz ingilizcesi konuşmadıkları sürece zaten çoğu yeri anlıyorsunuz altyazıya gerek bile kalmıyor.

Dublajlı izleyemem filmin bütün havasını bozuyor, orijinal halindeki duyguları yansıtamıyor.

Filmin turune gore degisiyor bence ya. Komedi ve animasyonlarda bence dublaj daha iyi oluyor. Buz devrini altyazi hayal edemiyorum. Filmlerdense mesela deadpool dublajini daha cok sevdim.

Cok iyi dublaj sanatcilari var. Benim de dublajli filmlere takintim var. Film boyunca sesin sahibini, diger seslendirdigi seyleri, seceresini dusunmekten filme odaklanamadigim dogrudur :nopsrn:

Dublaj olsun keyfle izleyelim.

Geri