Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
hedefim '^+'!% çocuğu olmak mı yaniHırs görüyorum.
O xxx cocugu olmak.hedefim '^+'!% çocuğu olmak mı yani
getir istanbul havalanına gelme ama sabihaya gelO xxx cocugu olmak.
Kinder sürprizden neler cikti bi bilsen, aglarsin aglarsin.
Yoda ya sorimgetir istanbul havalanına gelme ama sabihaya gel
aşağılama sebebini anlıyorumJaponya, Almanya gibi egitimin ozellikle felsefenin toplumun mozaigi haline gelmis ulkelerinde gerek evleri gerek dıs gorunusleri ile zengin mi fakir mi anlayabilmeniz gorece zordur; sadelik sevilir, gosteris cok kaba bi davranistir ve neye ihtiyac varsa sade ve sadece ihtiyac kadar satin alinir. Cani elma cektiyse mesela gider markete sadece 1 adet elma alir. Evde iki kisilerse ikinci kisinin de elma istedigini soylemis olmasi sartiyla sadece 2 adet elma alir.
Türkiye, orta doğu, körfez ülkeleri (suudi a., BAE vs)gibi ulkelerde anlama kitligi olan biri bile olsaniz, zengin olduklarini anlaminiz icin caba bile sarfederler. Sizi yormazlar anlayın diye.
Sebebi bilinmeyen bir sekilde altın varak, altın tonlarina duskundurler. Sadeligi pek sevmezler. Bolluk ve fazlalık kavramlari hayatlarinin her noktasindadir. Canları bir şey istediginde poset poset cuval cuval alinir azicik kalitesi dusen cope atilir. İsraf yaygindir.
aşağılama sebebini anlıyorum
ama kültürel kod dan kaynaklandığını düşünüyorum
japonya gibi ülkelerdense ortadoğu ülkelerinde gelir adaletsizliği hep vardı bu da zamanla kültürel koda dönüşmüş olabilir
gösteriş, kanıtlama ihtiyacı birbiri ile yarışma vs vs ben de buradayımı gösterme ihtiyacı duyuyorlar
bu yaşadıkları iç mekana da yansımış olabilir japon evleri evet minimalist sade ama evde kullandıkları teknolojik ürünlerle zengin- fakir ayrımını kıt biri olsan bile anlayabilirsin
ortadoğu ülkelerinde de bu zenginlik dili malzeme diliyle yansıtılmaya çalışılıyo işte gösterişli detaylar, parlak yüzeyler, altın varaklar, direkt göze çarpsın
israf konusunda da bence kişiden kişiye değişir ama genel olarak yine gelir düzeyinin eşitsizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. kurulan masalarda yok yok en zengin benim en bol bende var, güç gösterişi işte
diğer bahsettiğin gelir eşitsizliği olmayan ülkelerde zaten toplumsal ayıplanma gibi sebeplerden ötürü israfın ayıplandığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum
sevdiğim konulardan çok nadir uzun uzun yazarımsadsds