Sözlük Bir evde huzur olduğunu gösteren detaylar

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
benim evde koşturan bıcır bıcır kız yeğen var evin altını üstüne getiriyor. g.tünü ısırarak müdahalede bulunuyorum. haliyle huzur ve güven ortamını hemen yaratıyorum.

Malum doğu kültürü ile kalabalık bir ailede büyüdüm. O zamanlar sabah erken kalkar kahvaltı yapılır herkes işi gücüne giderdi. Büyükler büyük gibi küçükler ise küçük gibi davranırdı. Sofralar toplanma yeriydi. Herkes tam olmayana kadar sofra kurulmaz yemek yenmezdi. Yemekten sonra tv başına geçip toplu izlenilen Kemal Sunal filmleriyle gülerdik ve mutlu şekilde uyurduk. Kimse kesinlikle halinden şikayetçi değildi. Maddi ve manevi olarak ne açtık ne de zengindik ama mutlyduk. Şimdi sofralar tek kişilik, filmler saçma ve maddi olarak herkesin her şeyi var ama mutluluk fakiriyiz.

yogun bir gun sonrasi, mutlu eve donebiliyorsan, sirf evinde ve evdekilerle mutlu, guvende ve rahatta oldugun icin (bir cok kisinin aksine, onlar evden kaciyor mesela), ''oh be evdeyim'' hissi olusuyorsa ve bu her halinizden belli oluyorsa, ve biraz ozel olarak: babam tasindigindan beri muthisiz (sorry baba, seni seviyorum/seviyoruz ama hepimiz, sen dahil, boyle daha iyiyiz, mis gibiyiz, herkes daha mutlu ve saglikli). ve evet, benim icin ev icerisinde baska bir huzur gostergesi, cibil popo aka don paca gezebilmek ev icerisinde :d

Bir evin ürettiği ses desibeli ne kadar düşükse, o kadar huzur vardır.

Yaşami gösteren ibareler.
Acik pencerenin, rüzgarda sallanan perdeleri.
ocagin üstünde fokurdayan yemek sesleri
Evimin her yerinde dagittigim kitaplar
Kisacasi, bir hareketlilik gösteren her sey bana huzur verir.

Mesela çocukların çizdiği resimlerde yaz kış bacadan duman çıkarıyorsa o çocuğun mutlu bir ailede olduğunu gösterir.

Yok , herkesin huzurlu oldugunu hic bir zaman tam olarak goremedim.
Yani %100 huzur imkansiz.
Biraderle her sabah ekmegi kim almaya gidecek kavgasi yapardik.
Ne oturup konusmasi

Son düzenleme:
Yok , herkesin huzurlu oldugunu hic bir zaman tam olarak goremedim.
Yani %100 huzur imkansiz.
Biraderler her sabah ekmegi kim almaya gidecek kavgasi yapardik.
Ne oturup konusmasi
O kavgalar tatlı huzur bence. 90’lar çocukları nispeten daha huzurlu ve mutlu bir aile bağı yaşadı.

O kavgalar tatlı huzur bence. 90’lar çocukları nispeten daha huzurlu ve mutlu bir aile bağı yaşadı.
Yok be , ben oyle bir cocukluk yasamadim. Olsa olsa 15-20 dakikalik gecici huzurcuklar gormusuzdur.
He yasayan vardir elbette lafim yok.

aile evimde haftanın 5 günü kavga gürültü 2 günü huzur vardı o da babam sabahları kalkar en sevdiğimiz kahvaltılıkları hazırlardı...
şimdi kendi evimde, sessiz bir sabaha uyanıyorsam kahvemi yudumlayıp balkonda uzaklara dalabiliyorsam bu huzur gibi geliyor bana

Nedense babasız evler bana her daim daha huzurlu gelmistir .

Bizde huzuru bozan hep baba idi cunku ...

inşallah ciddi degildin. @VERA

evdeki yaşam izleri bile huzura yeterli

Uyandığın an güneş vuruyorsa huzurdasın hahahha

Gece kadan huzur veremez bana

Geri