Bir erkekle ve bir kadın sadece dost olamaz mı?

Konu sahibi son olarak 974 gün önce görüldü
Bir erkekle ve bir kadın sadece dost olamaz mı?

Benim her dönem en yakın arkadaşlarım hep kadınlar olmuştur.

Bir erkek erkekle neden yakın arkadaş olur ya, ben isterim ki dünyada sadece kadınlar ve ben olayım.

sadece derken
yuvarlanmadan diyor evet

en yakın arkadasım bir kadın.
neden olmasın? babayiğit

Aynen.
Bir süre olur.
Bir süre sonra araya ister istemez duygular girer.
Dostluk ilerler.
Bütün aşklar böyle başlar.
Bütün düşmanlıklar da böyle başlar.
Aradaki fark, çıkarlar çatışır.

Gayet tabii olur, olmalı da hatta hemcinslerle kurulan ilişkiye kıyasla, kadın erkek ilişkisinin çok daha şeffaf ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Fakat kadınlar dost olma ve kalma noktasında ne kadar başarılılarsa erkekler bir o kadar başarısız.

Son düzenleme:
hala bunları tartışıyor olmak garip gelse de kadın ve erkek oldukça bu konular olacak.
çok güzel olurlar, çok da değerlidir dostlukları.
bazısı aşka dönüşebilir mi o da dönüşür ama bu dostluğun imkansız olduğunu göstermiyor, ben seni arkadaş olarak görüyorum dediysek de zorlamasınlar mesela...

Grupta niyeti bozmak mı? Ay tövbeler olsun. Forum gece sansürsüz oluyor sanırım..

Her kadın ve erkek için geçerli olmasa da belli bir olgunluğa ulaşmış ve hayatta ne istediğini bilen insanlar için sağlam bir dostluk pekâlâ mümkündür.

Taraflardan birisi, dostluğu ya da arkadaşlığı başka bir yöne çekmeye çalışıyorsa da işte bu durum tam manası ile bir hayal kırıklığıdır. Kendi adıma, dost ya da arkadaştan asla özel ilişki çıkacağını düşünmüyor ve bu yaklaşımdan rahatsız oluyorum. Dostluk ya arkadaşlık tavrı ile yaklaşıp da sonrasında "İlgim var" diyen insanları hep itici bulmuşumdur. Yaşamda duruşu net insanları sever ve bir o tarafa bu tarafa yalpalayanlardan uzak dururum. İnsanın başına her şey gelebilir fakat kişi iradesi ile bu karmaşaya fırsat vermemeyi de başaracak güçtedir.

Yıllardır sahip olduğum çok sayıda erkek dostum var ve ne onlardan ne de benden bu dostluğu bozacak tek bir yanlış gelmemiştir hatta eş ya da sevgililer bile bu dostluktan asla rahatsızlık duymazlar. Kişi kendini bilirse elbette karşı cinsiyet ile çok sağlam dostluklar kurabilir.

Geri