Bir erkekle bir kadın yakın arkadaş olabilir mi?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 31 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar bu haftanın konusu başlıkta belirttiğimiz gibi. Ben konu hakkındaki yorumlarınızı merak etmekteyim.

Ben olabileceğine inanıyorum ancak öyle anlar da vardır kız arkadaşınızla paylaştığınız rahatlıkla bir erkek arkadaşınızla paylaşamazsınız. Açıkçası çelişkilerim var.

Konu moderatörü : Blackheart

LUTFEN saygı çerçevesinde düşüncelerinizi belirttiniz.

Evet olabilir.
Her konuşan erkek ve kadın sevgili olmak zorunda değil. Sıradan arkadaşlarda olabilir, olabilmeli

• Beğen
Tepkiler: Dem
Bunda neden bir sakınca olsun ki?
Hala mı cinsiyetleştiriyoruz :)

Bunda neden bir sakınca olsun ki?
Hala mı cinsiyetleştiriyoruz :)

aslında sakınca değil neyi ne kadar yakın paylaşabilir? konu bu . ben kadın erkek eşitliğine de inanmaya biri olduğum için kafamda dolanan deli sorular oluyor elbette. arkadaş olabilir mi diye bakmıyorum konuya yakın arkadaş olabilir mi diye bakıyorum.

Ben kendi adıma konuşursam önce,erkeklerle çok daha iyi anlaşıyorum. Elbette kadın en yakın arkadaşlarım da var ama erkekler daha açıksözlü geliyor bana.
Ama şöyle bir şey de var bir insanla duygusal yakınlık olayına girmeden önce hepsi ilk başta arkadaşımdı.......

Hayvanlarla sıkı dost olabiliyorken erkeklerle neden olmayayım. [emoji850] Şahsen bir çok erkek dostum var ve hepsi de birbirinden asil, iyi, anlayışlı, karakterli ve hoşgörülü.

Samimi arkadaşlıklar,çocukluk arkadaşlıkları vb. elbette olur fakat derin dostluklar,yoldaşlık vb. için imkan dahilinde görmüyorum pek.
Olay sadece ilişkinin aşka ya da şehvete dönüşebilme ihtimali gibi sığ bir hal değil.
Karşı tarafın kalbini-aklını anlayabilmek,anlamlandırabilmek mesele.
Kadınları anlama kılavuzu ve türev geyikleri ya da erkeklerin odunluklarını anlatan mizahların altında önemli gerçekler var. (Kuvette muhtemel yazarların karşı cins olduğunu varsayarsak-ki öyledir)
Sadece gülmece-güldürmeceden ibaret değiller bence.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dem
Arkadaşlıklar , dostluklar cinsiyet ayrımı yapılmadan değerlendirilmeli bence ve kendi görüşüm erkekler daha net ve dürüstler kadınlara göre o nedenle çok güzel dostluklar kurulabiliyor.

Olabilir tabi, hatta evlenebilirler bile. Yakın arkadaşlığın sevgili, flört gibi durumlardan daha iyi ilerlediğini düşünüyorum. Daha net, arka plandaki düşünceleri ile tanıma imkanı olabiliyor. Kadın veya erkek ayırmadan söylüyorum bunu çünkü ayrımı olmaz bunun. Tabi her arkadaşlık böyle ilerleyecek diye bir kural yok, insan ilişkileri sonsuz değişenli.

Elbette olabilir ve taraflar kendini bildiği sürece hiçbir sorun çıkmaz. Benim en yakın arkadaşlarım hatta dostlarım çoğunluk olarak erkeklerden oluşuyor.

aloneboy1903 aşağıdaki yorumunuza maalesef katılmıyorum çünkü yakın arkadaştan sevgili olmaz ve böyle bir düşünce insanın aklına gelebiliyorsa siz zaten yakın arkadaş değilsiniz demektir. İnsan yakın arkadaşına 'aşk' anlamında duygusallık beslemez. Yıllardır arkadaşlık ettiğim insanların çoğu şu an evli ve bizler halen çok iyi arkadaşız, kimse kimseye duygusallık anlamında bir tavır takınmayı aklının ucundan bile geçirmez. Sizin bahsettiğiniz türdekiler yakın arkadaş değildir, baştan beri bir ilgi vardır ve gizlemeye çalışıyordur ancak büyük ihtimalle güzel bir arkadaşlığın da bitmesi ile sonuçlanacaktır. O zaman evli ya da ilişkisi olan herkes, eşinin-sevgilisinin yakın arkadaşlarından şüphe etsin, olacak şey midir bu?

Olabilir tabi, hatta evlenebilirler bile. Yakın arkadaşlığın sevgili, flört gibi durumlardan daha iyi ilerlediğini düşünüyorum. Daha net, arka plandaki düşünceleri ile tanıma imkanı olabiliyor. Kadın veya erkek ayırmadan söylüyorum bunu çünkü ayrımı olmaz bunun. Tabi her arkadaşlık böyle ilerleyecek diye bir kural yok, insan ilişkileri sonsuz değişenli.

Olur ama çok tehlikeli bir yakınlaşmadır.

aloneboy1903 aşağıdaki yorumunuza maalesef katılmıyorum çünkü yakın arkadaştan sevgili olmaz ve böyle bir düşünce insanın aklına gelebiliyorsa siz zaten yakın arkadaş değilsiniz demektir. İnsan yakın arkadaşına 'aşk' anlamında duygusallık beslemez. Yıllardır arkadaşlık ettiğim insanların çoğu şu an evli ve bizler halen çok iyi arkadaşız, kimse kimseye duygusallık anlamında bir tavır takınmayı aklının ucundan bile geçirmez. Sizin bahsettiğiniz türdekiler yakın arkadaş değildir, baştan beri bir ilgi vardır ve gizlemeye çalışıyordur ancak büyük ihtimalle güzel bir arkadaşlığın da bitmesi ile sonuçlanacaktır. O zaman evli ya da ilişkisi olan herkes, eşinin-sevgilisinin yakın arkadaşlarından şüphe etsin, olacak şey midir bu?

"Tabi her arkadaşlık böyle ilerleyecek diye bir kural yok, insan ilişkileri sonsuz değişenli." ile bitirmişim paragrafımı. Cümleme de "hatta" geçen ifade ile başlamışım. Uç bir örnek vermişim. İnsan ilişkisidir, verdiğim örnek bir yerlerde mutlaka yaşanmıştır. Sizin dediğiniz de yaşanmıştım, genel geçer bir durum sizinki. Zaten soruda da bir netlik yok, ihtimalleri konuşuyoruz.

"Tabi her arkadaşlık böyle ilerleyecek diye bir kural yok, insan ilişkileri sonsuz değişenli." ile bitirmişim paragrafımı. Cümleme de "hatta" geçen ifade ile başlamışım. Uç bir örnek vermişim. İnsan ilişkisidir, verdiğim örnek bir yerlerde mutlaka yaşanmıştır. Sizin dediğiniz de yaşanmıştım, genel geçer bir durum sizinki. Zaten soruda da bir netlik yok, ihtimalleri konuşuyoruz.

Yaşanabilir elbette fakat o bahsettiğiniz örneklerde ortada bir 'yakın arkadaşlık' yoktur, baştan taraflardan birisi ya da her ikisi de birbirine ilgilidir ve olaylar sevgili olma yönünde ilerler. Çevremde de yakın arkadaşına ilgi duyan birine rastlamadım fakat baştan sadece arkadaşız deyip de işi başka tarafa çekmeye çalışanlar oldu.

anlamlı bir hafta
anlamlı bir konu
böyle şeyler
anlamlı şeyler işte

olabilir
olur
niye olmasın kı
Biraz erkeklerde basiret yok açikcası

samimiyeti farklı nitelendiriyorlar bazıları

yıl 2020 ve konu müthiş annecim.

şey konusuda bekliyoruz bir erkek ve bir kadın aynı evde yaşayabilir mi? arkadaş ça

Yani ben bir kaç eski sevgilimle başta arkadaşça sevişmiştim. Sonradan sevgili olduk. Aslında bazılarıyla olmadık. Sadece seviştik...

Geri