Bir erkeğin kadınını kıskanması, sadece namus duygusundan mı kaynaklanır?

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Bir erkeğin kadınını kıskanması, sadece namus duygusundan mı kaynaklanır?

evet Bunu tartışalım sizce?

Hayır. Kıskanmak Farklı bir Duygudur. Seviyorsa Erkek Kıskanır. Değer Veriyorsa Kıskanır. Gözü gibi Bakıyorsa Kıskanır. Ki Bazıları İçin Evet Sadece Namus duygusundan kıskanır. Şahsım Adına Konuşuyorum Eğerki Sevdiğim Biri Olursa Herşeyden Kıskanırım.

Tşkler Yorumlar için evet Seven kıskanır bend ebuna inanalardanım ama sevdiği için kıskansın kıskamak için değil.

Aşıksa seviyorsa gerçekten onun için bir ömrünü verebilecekse kıskanır. Namusla bir alakası yok.
Yani sevdiğimi kendimden bile kıskanırım o derece..

namus meselesi ayrı bi duygudur erkek için. normal bi kız arkadaşını bile koruma iç güdüsü vardır. kıskanmaktan bahsediyorsak namus meselesinden değil sevdiği ve paylaşamayacağı içindir ki insan herşeyi herkesi kıskanabilir :)

Erkek hayatındaki bayanı gerçekten seviyor ise zaten onu herşeyiyle sahiplenmiş demektir.Kıskanma duygusu çok başka birşey , çok farklı boyutlara çekilebilir.Yanında duran sevgilisine bakan bir başka erkeğe kızan kişi bu tepkisini gösterince 'O kız benim namusum nasıl bakarsın lan?' tarzı bir cümle kullanır.Ama bu sadece namusu olduğu için kıskandığı anlamına gelmez.

Heralde ben kadar bu konularda hassasiyet gösteren birisi yoktur. Benim anlayışsız olduğum tek ve en büyük konuda bu sanırım. Yanımda olan bir bayana dışarıdan bir erkeğin öküz gibi bakması benim mutlak vaziyet olay çıkartma sebebim olmuştur. Ne yapayım arkadaş tutamıyorum dürtülerimi. Ve bunun namusla hiç bir alakası yok.

oda var ama,erkek tamamen savunmaya yönelik,bayansa savunulmaya muhtaçtır,-ki böyle yaratılmışz,ben erkek olsamyanımdaki hatuna odun gibi bakıyolarsa o odunu kırmak bana farzdır,kimsede bişi diyemez :D bazen bayanlar der aa niye yaptın niye şiddet uyguluyosun falan:Damaa hepsi palavra severiz böyle şeyleri ama dozundaaaa :D adamı hastanelik edin ama ayakta tedavi olucak kadar ölçüsünde dövün :D:Döyle bişi işteee:D

paylaşamayacağı için kıskanır. kimse yanındakini başkasının bakışlarıyla bile paylaşmak istemez.

namus ve kıskançlık ne zamandır aynı kefede ? tarafımdan merak konusu.

kıskançlık ne zamandan beri namus kriteri olabiliyor?

-kız:hödö konserine gideceğim cumartesi
-erkek:hayır gidemezsin
-kız:niye?yoksa bana güvenmiyor musun?
-erkek:sana güveniyorum da çevredekilere güvenmiyorum
erkeğin verdiği bu cevap kendine olan güveninin ne kadar eksik olduğunu göstermektedir.bilinmesi gerekir ki bir kız istemedikçe kimse onun kılına bile dokunamaz.o zaman bu abuk sabuk bahaneler üretme saçmalığının nedeni nedir?sonuç olarak bir ilişki köle hayatı yaşamak için yaşanmadığına göre,kimse kıskançlık bahanesiyle karşısındakine bu tip yasaklar koymamalıdır.her insanın kendine ait bir özgürlük alanının da olduğu unutulmamalıdır.

Yani bunlara izin vermek insanı namussuz yapmaz.

Namus duygusundan değil, sevgi gururundan bahsetmemiz gerekir.

Kıskanmayan erkek, adam değildir.
Kıskandığı halde söylemeyen erkek, erkek bile değildir.

Aha bu kadar basittir kıskanmak ve erkek arasında ki ilişki

Namustan değil sevgidendir.
Sevgi eylem gerektirir. Kıskanmak da bir eylemdir.

Dozunda Kıskanmak Sevmek...
Aşırı kıskanclık ise güvensizliktir...

Namus dan kastınız ne acaba?Namus nedir yahu?
Namus sadece kadına özgü bir şey midir?
Namus kadının bedeni midir yada?

Namus kalpte başlar,kalpte biter. Bedende değil!!

Kıskançlık ve namus çok farklı bir şey. Seviyorsa kıskanır ve bu kız değil erkek içinde geçerlidir.

Geri