Bir duyguyu aktarmada, kitabı mı yoksa filme uyarlanmış hali mi daha etkilidir?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Film görsel algıya hitap ettiği için daha fazla akılda kalır ama kitabı okumanın tadı başkadır ve detay seven insan için kesinlikle kitap ilk tercihtir.

750 sayfalık bir kitapla duygularını anlatmak isteyen anlatabilir çok etkilenirim :p
Film daha etkili olsa gerek.

kitap okumak samimi bir dostla muhabbet etmektir. film izlemek sevgiliyle sevişmek.

kitabini okuyanlar genelde filmini begenmezler ama filmini izleyenler kitabi begenmeye bile gerek duymaz, cunku okumaz. bunun nedeni de sanirim kitapta beyinde canlandirilan sahneleri, filmle eslestirmek eglenceli iken uyumsuz olunca begenilmemesi ve filmini izleyince zaten gorsellerinbbeyine kazinmasi ve kitapta bireysel yaraticiliga gerek kalmamasindan bahsedilebilir.

Görsel olarak film daha etkili tabi, ama kitaplarda mevcut olanı zihinde sahnelendirmek de bir hayli işe yarayabiliyor.

Kesinlikle kitap daha etkilidir. Hicbir film bir insanin hayal gucu kadar etkili olamaz. Insan beyninin bu yondeki inanilmaz derinligi beni her zaman etkilemistir

kitap daha etkilidir düşünceler hayal gücü kişiye özel vede sınırsızdır film sonuçta yönetmenin hayal gücüdür diye düşünüyorum.

Film daha iyi anlatır çünkü.
Görsellik mevcut ve aradaki kopmalar kitapdaki gibi uzun değil.
Örneğin kitapda 200.cü sayfayı okurken 50.ci sayfadaki okudukların aklında kalmaz.
Ama filmde böyle bişey pek söz konusu değil.

İkisi de beni derinden etkileyebiliyor. Ama kitap her zaman on adım öndedir, okumak iyidir.

Benim icin kitap.
Okuyamayanlar film izlesin elbette.
Duygu kitap kadar gecmez ama, olsun varsin.

değişiyor.
bazı kitapları okurken keşke filmini izleseydim, bu kadar yormazdı diyebiliyorken bazı filmleri izlerken kitabı nasıl olurdu acaba diyebiliyorum.

karar veremedim şimdi.. )))

+ görsellik okuyucuya kalmalı kendi adıma. Bi kitap ismi duyduğumda aklıma ünlü oyuncular gelmemeli. Hayalimde canlanmalı. Büyüsü olacağını sanmıyorum filmin.

bazı hikayeler , birinden duyduğunda bile etkiler
mesela "gantz" diye kafa açan bir manga okurken gözyaşlarımla savaştımı hatırlıyorum ki , deli gibi "tabiki film" diğenlerdendim.
film yalnızca hayal edip yapan kişinin gözünden olaya vakıf olmanızdır , kendi hayalgücünüzden değil efenim.

Geri