Bir duyguyu aktarmada, kitabı mı yoksa filme uyarlanmış hali mi daha etkilidir?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Bir duyguyu aktarmada, kitabı mı yoksa filme uyarlanmış hali mi daha etkilidir?

Beni film daha çok etkiliyor. Açıkcası kitap mı filmmi die seçenek olsa film işime gelir; kitap okumayı pek sevmiyorum .s

Daha fazla algıya hitap eden film daha etkilidir elbet.

Kitap okumayı cok seviyorum ama bu konuda film daha etkili benim için .

Herkesin film demesi biraz garibime gitti. Bütün duyguları sen yönlendirecekken oturup sadece izlemek bana göre değil... Dolayısıyla hem kitabını okuyup hem de uyarlamasını izlediğim eserlerde (eğer duygusal ise) kitapta daha fazla ağlarım...

bazen kitap daha guzel ifade ediyor filmde oyuncuya cok bagli

izleyici çoğu zaman pasif durumdadır, sadece görsel olarak akıp gidene kapılır oysa kitapta okuyucu ile bir bağ vardır öznel, zihinde somutlaşır, eksik kalan kısımları kişi tamamlar ve daha çok çevreler kişiyi; duyguyu daha derinden hissettirir.

Kitapta hayal gücüne de yer vardır. Bu yüzden kitabın filme uyarlanmış hali çoğu zaman hayal kırıklığı yaratır. Ben kitaplardan daha çok etkileniyorum.

Kitap daha kuvvetli. Milyonlarca insan bir cümleyi milyonlarca açıdan değerlendirebiliyor.
Aklımdaki karakterlerin hiçbirini uyarlanan filmlerde göremedim :\

Kesinlikle film kitap okumayi herkes sevmiyo ama film olunca izleniyoo

filmdir gardaş. sonra kitap gelir.

Bence kitap cunki yazarin hissettigi duyguyu oyuncular yansitamiyabiliyor . bkz; huzur sokagi :D

Film'dir çünkü görsel şeyler daha çok akılda kalır

Tabi ki kitap okuduğunu gözünde canlandirmak gibisi var mi?

Toplumumuz genel olarak okumayı pek sevmediği için, film.

film aysberg denen buz dağının görünen yüzüyse, kitap denen umman görünmeyen yüzüdür. uu ne güzel konuştum.

Geri