Bir derdiniz olduğunda ilk önce kime anlatırsınız ?

Konu sahibi son olarak 980 gün önce görüldü
İnsan içinde biriktirdiklerinin kurbanıdır her zaman. Ne kadar dert tasa varsa birine anlatmalı. Bunu gerek insan, gerek bir kağıda bilir. İçinizde bir şeyi ne kadar biriktirirseniz o kadar dert ve stres olur ve hastalıklar başlar.

• Beğen
Tepkiler: ne
İnsan içinde biriktirdiklerinin kurbanıdır her zaman. Ne kadar dert tasa varsa birine anlatmalı. Bunu gerek insan, gerek bir kağıda bilir. İçinizde bir şeyi ne kadar biriktirirseniz o kadar dert ve stres olur ve hastalıklar başlar.
yani?... yani siz kime anlatıyorsunuz?... soruya cevap vermemişsiniz ki........

Kimseye anlatmam beni aşacak büyük bir şey değilse…

genel olarak dert anlatmayı sevmiyorum. kendi içimde, kendimi döve döve, üze üze, yiye yiye bir şekilde aşmayı denerim. aşamasam da önemli değil çünkü her şeyi aşmak zorunda değiliz. içinde bir yerlerde dursun, kimseye zararı yok nasılsa. genelin dışında da ilk kardeşime anlatırım. anne babaların en büyük hediyesi kesinlikle kardeş bence. o kadar filtresiz ve kendin olabiliyorsun ki, seni yargılaması bile rahatsız edemiyor çünkü seni en iyi o biliyor. gideyim de biraz öpücüklü mesajlara boyayım balımı. <3

abimin eşine anlatırım. ablam bana çok benzediği için bir olay karşısında ne hissediyorsam, o da aynısını hissediyor ve gerçekten bu bana hiç yardımcı olmuyor:d abimin eşi ise daha mantıklı bakabiliyor özellikle mevzu yeniyse. özkan hayatıma girdiğinden beri de artık daha çok onunla konuşuyorum.

Eşime göre bu konuda fazlasıyla ketum bir insanmışım. Pek fark etmedim ben vaziyeti. Derdimi insanlarla paylaşmayı pek sevmem. Hele üstünde duman tüten mevzuları başkalarına açmayı hiç sevmem zira o sıcak anda söylenecek tek bir söz, atılacak bir adım bile meseleyi içinden çıkılmaz bir hale sokabiliyor. Genellikle eşimle paylaşırım ama onu da yok yere zihinsel olarak yormamak için otu boku da koşa koşa gidip ona anlatmam.

Allah büyük dert vermesin gerisi yakın hissettiğin birine anlatılabiliniyor zaten
Maddi ya da sıhhi konularda genelde aile gönül işlerinde kardeş ve arkadaş oluyor.

Yazilanlari okuyunca söyle bir durdum ,ve düşündüm boyle bir kimsem olmadığıñi farkettim .

Genel olarak anlatmam. Çok nadir anlatırım. O da bazen @Melis e. Garibim sıkılmıyor da… jfjfjdj
Cidden ilgiyle dinliyor. Hissediyorum bunu. O yüzden çok kıymetli.

Bu hayatta sizi en iyi anlayacak kişi kız kardeşinizdir
Bu yüzden kardeşimle paylaşırım her şeyimi ………iyi ki var napardım onsuz hiç bilmiyorum <3

İyi bir dostum var. Çok ihtiyaç duyarsam ona anlatırdım.

Geri