Bir birey hem Hz. Muhammed ümmetinden, hem de Türk kimliğinden olamaz mı?

Konu sahibi son olarak 42 gün önce görüldü
Bir birey hem Hz. Muhammed ümmetin, hem de Türk kimliğinden olamaz mı?

Bu tür ayrımlar sadece bizim ülkemize özgü sanırım. Mesela, ateistsen AKP'li olamazsın. Yada Dinciysen ve inancın kuvvetli biriysen sosyalist. Aracına aynı anda Atatürk imzası ve Osmanlı Tuğrası yaptıramazsın. Eğer bu saydıklarımı aynı anda yaşıyor yada aynı anda yapıyorsan sen normal değilsin bu topluma göre. Aslında en sağlıklı olan, bunları aynı anda yaşayabilmen. Eğer sosyalist bir düşünceye sahipsen, inançlı kimliğinden uzaklaşman gerekmez. Sosyalizmi sadece inançsızlık olarak görme. Aynı anda Atatürk'e ve Osmanlı Devletine sahip çıkabilirsin. Unutma birisi Atan, diğeri ceddin. İkisine de sahip çıkabilirsin, bu tezatlık değil. Hem Hz. Muhammed'in ümmeti, hemde Türk olabilirsin. Biri inanç, biri ırk. Hayat düz bir çizgiden ibaret değil. Düşüncelerin tek bir ideoloji üzerine olmak zorunda değil. Çeşitlilik iyidir, farklılık iyidir. Sığ ve düşüncesiz bir insan olmaktan kurtulursun. Hayata farklı pencerelerden bakmayı öğren. Unutma, hiçbir ideoloji yada inanç, 100% doğru ve haklı değildir.

Son 15 yılda ayrımcılık konusunda oldukça yol katettik. Bu durumda olması biraz yanlış kaçar.

Millet belli bir vatan toprağında birlikte kader birliği yapanların adıdır.
Ümmet ise ''Vatan'' mevhumunu reddeder, ''Seccademi serdiğim yer vatanımdır'' der.

Millet belli bir vatan toprağında birlikte kader birliği yapanların adıdır.
Ümmet ise ''Vatan'' mevhumunu reddeder, ''Seccademi serdiğim yer vatanımdır'' der.

Yani ummetci olan Turkum diyemez mi?

Ben hem dinimi hem vatanımıseviyorum .Bayrağımı her gördüğümde gözüm dolar, İstiklal marşını her duyduğumda gözüm dolar, okurken içim titer.Aynı zamanda da dinime de o kadar bağlıyım.Demek ki olabiliyormuş.

Bptf2LaCIAALiUX.jpg

disco yada bara besmele ve sağ ayakla girmek kadar ironik düşünce sistemi , muhammed ve ümmeti 622'de düzenlenen Medine Sözleşmesini nerde yaptı ? hollandadamı , türk kimliğinden olur ama aslını inkar etmez bir arap

ayrıca "ben türk değilim , müslümanım" cümlesi size bişi hatırlattımı ?

Niye olamasın? Böyle bir sorunun varlığı bile çok anlamsız değil mi?
Etnik kökenle dini inanç neden birbirini bağlasın?

Geri