Bir Bezelyenin Günlüğü

Konu sahibi son olarak 3965 gün önce görüldü
tumblr_nrkzetJP5h1s22rc8o1_500.gif

tumblr_ns3blddu3n1r8qlrro1_500.png

Bir erkek ile bir kadın arasındaki ilişkiler her zaman gariptir. Önceden hiçbir şey kestirilemez, ne yön vardır ne yasa. Bir çıkmaza gelinir, o zaman yapılacak tek şey oturup ağlamaktır. Her şey söylenmiştir; artık ne dense boşuna, bütün görüşler öne sürülmüş ve çürütülmüştür. Sonra, bazen rastgele bir bakışla, rastgele bir kelimeyle duvar yıkılmaz; sadece eriyiverir. Karanlıklardan başka hiçbir şeyin olmadığı yerden yeniden iki kişinin yan yana yürüyebileceği bir patika beliriverir.

Aleksandr Soljenitsin - ‘’ Ivan Denisoviç'in Yaşamında Bir Gün ‘’

Expand

Ya hakettiğini yaşarsın, ya yaşadığını hakedersin.
— Demiş biri

Bir duvar vardı. Önemli görünmüyordu. Kesilmemiş taşlardan örülmüş, kabaca sıvanmıştı; erişkin biri üzerinden uzanıp bakabilirdi, bir çocuk bile üzerine tırmanabilirdi. Yolla kesiştiği yerde bir kapısı yoktu; orada yerin geometrisine indirgeniyordu: bir çizgiye, bir sınır düşüncesine. Ama düşünce gerçekti. Önemliydi. Yedi kuşak boyunca dünyada o duvardan daha önemli bir şey olmamıştı.

Bütün duvarlar gibi iki anlamlı, iki yüzlüydü. Neyin içeride, neyin dışarda olduğu, duvarın hangi yanından baktığınıza bağlıydı.

tumblr_ns3a9fdaJy1snhiffo1_400.jpg

Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu,
benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin.

Bu hayatta insanlara karşı; İyi niyetli olursan "saf", bilgiliysen "ukala", kıskançsan "hastalıklı" ama umursamaz ve değer vermezsen, "en kıymetli" sen olursun.

Aşka, dövüşe, maviye yetmek için
Biriyim, cesurum, var mısın ellerime
Bir başka sabaha kadar içelim…

Edip Cansever

tumblr_ns49rhBTtE1s7oquto1_500.jpg

Hiç bir şeyindim, seni her şeyimmiş gibi hissetmeme neden izin verdin ?

tumblr_ns3qehWwNv1uz2nr5o1_500.jpg

Kadın, sakat eşini hastaneye götürürken takvimler 1956'yı, gönüller ise sonsuzluğu gösteriyordu.

Her şeyde biraz seni bulurum. Nerde olsam aklımdasın biraz. Kimse bilmez, kimse duymaz. Bir tek ben bilirim seni sevdiğimi. Bir de sen bilirsin biraz…
— Birsen Tezer

Geri