Bir Başbakanın diziler hakkında yorum yapması dogru mu ?

Konu sahibi son olarak 2612 gün önce görüldü
Eğer harem hakkında bir tek bilginin dahi dışarı çıkmasının yasak olduğunu ki (avrupalı seyyahların Osmanlı ülkesine gelerek harem hakkında yazmak istediğini ancak birtek bilgi bulamayınca oradaki harem sistemini dahada abartarak yansıttığını göz önüne alırsak) ve çıkartan kim olursa olsun tek kelime dahi ederse kellesinin gittiğinide göz önüne alırsak bir padişahın ki dünyanın saydığı birini eğer bir insan topluluğu haremden çıkmıyor gibi gösteriyorsa ki ne amaç taşırsa taşısın küçük düşürmek suçtur başbakansa bu noktada vukuu da yer alan kişi ve kurumları kesinlikle eleştirmeli hatta mümkünse gereken yapılmalıdır...

Editörgillerden S nam-ı diğer PROmetheUS size ziyadesiyle katılyorum.
Başka birşey yoksa çekilebilirsin :D:D

iki kelam daha diyeyim nolur nolur :cici:

PatroN abi kim hareme o kadar girmişte o entrikayı görmüş ki olay zaten baştan elinde kalıyor ama inan bana o entrika'nın bin katı var şuan Türkiye'de ABD'li uzmanlar bile staja geliyorlar bize :zuha:

GüLSe tarih kitapları okuyorsan eğer komedi filmi yerine geçiyor dizi ben ara ara bakıyorum çok eğleniyorum ülke olarak düştüğümüz durum traji-komik cidden :haha:

düşünün bakın Mühteşem Süleyman'ın avrupa üzerinde bıraktığı etkiyi adamceğizlerde nasıl bir kuyruk acısı bıraktıysa artık yıllardır geçmiyor :zuha:

Muhteşem Yüzyıl bitiyor!

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Muhteşem Yüzyıl’ın yayından kaldırılması çalışmalara başladıklarını söyledi
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Muhteşem Yüzyıl’ın biteceği tarihi açıkladı. Ocak 2013’te Muhteşem Yüzyıl’ın yayından kaldırılması için bir kanun teklifi hazılayacaklarını söyleyen Saral, RTÜK de buna uyacak dedi. Saral, ‘Bundan sonra arkadaşlarımız Türk toplumunun aile yapısına uygun, gençlerimizi, çocuklarımızı rencide etmeyecek, bizim dilimizde zıvanadan çıkarmayacak bir yapıda dizi yapacaklar. Artık bu tarz dizileri bin düşünüp bir yapacaklar’ diyerek yapımcıları da uyardı.

DİZİDE SONA GELİNİYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eleştirileriyle son günlerin tartışma konusu olan Muhteşem Yüzyıl dizisinde sona geliniyor. AK Parti Milletvekili Oktay Saral, tarihi olayları ve şahsiyetleri küçük düşüren, aşağılayan ve çarpıtan filmlere yönelik hazırladığı kanun teklifini, AK Parti Grubu’na teslim etti.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Uyan Türkiyem programının bugünkü konuğu AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’dı. Saral, canlı yayında Muhteşem Yüzyıl dizininin yayından kalkacağını açıkladı. Kanun teklifinin Ocak ayında Meclis’te görüşmeye başlanılacağını düşündüğünü söyleyen AK Partili Saral, ‘2013 yılında Muhteşem Yüzyıl yayından kalkacak ‘ dedi.

“BAŞBAKAN SÖYLEDİ DİYE YAPMIYORUZ”

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, dizinin yayından kaldırılması için kanun teklifi verdiğini anımsatarak, ‘Bu dizinin zaten biteceği yönünde bilgiler geldi kulağımıza. Başbakanımız bunu gündeme getirdi kanun teklifi vermedik. Uzun zamandır bu bizim gündemimizdeydi. Yani ben Başbakan söyledikten sonra bu çalışmayı yapmadım. Uzun zamandır bize gelen e postalar var. Seçim bölgelerimize gittiğimizde insanlar bize, ‘bu diziler yüzünden çocuklarımızı tarihini, atasını tanımıyor’ diyorlar. Genç bir çocuk kanuni böyle miydi ,allah belasını versin diyor. Buna inanıyor çocuk. Bunları bize aileler söylüyor ‘ ifadelerini kullandı.

‘MHP DESTEK VERİYOR CHP DE VERECEK’

Başbakan Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl’ı eleştirmeden önce hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Saral, ‘Biz bu kanun teklifinin grubumuzca müspet görülmesini bekliyoruz. Çünkü gerekçesiyle, her şeyiyle hazırladık MHP de destek veriyor. Sürece ciddi bir destek verileceğine inanıyorum. CHP’den de destek verecek arkadaşlar var’ dedi.

“YASA TEKLİFİNE RTÜK DE İTİBAR EDECEK”

Önümüzdeki hafta Meclis’te 10 günlük yoğun bütçe görüşmeleri olduğunu ifade eden AK Partili Saral, ‘Bütçe görüşmelerinden sonra büyük ihtimalle Meclis’e gelebilir. Ayın 20’sinde bütçe görüşmeleri bitiyor. Kesintisiz çalışacağımız için 20’sinden sonra sanırım yılbaşına kadar 10 günlük bir tatil süreci olacak. Allah nasip ederse Ocak’ta gündemde olacağını düşünüyorum. 2013’e girdiğimiz ilk zaman dilimi içerisinde genel kurulumuz açıldığında, Meclis’teki arkadaşlarımıza sunulmak üzere genel kurulda müzakere edilecek. Ve TBMM çatısı altındaki arkadaşlara yakışır bu yasa teklifi kabul edilecek. RTÜK’de buna ciddi derece itibar edecek ‘ şeklinde konuştu.

“BUNDAN SONRA ZIVANADAN ÇIKARMAYACAK BİR YAPIDA DİZİ YAPACAKLAR”

Saral, ‘Bundan sonra arkadaşlarımız Türk toplumunun aile yapısına uygun, gençlerimizi, çocuklarımızı rencide etmeyecek, bizim dilimizde zıvanadan çıkarmayacak bir yapıda dizi yapacaklar. Artık bu tarz dizileri bin düşünüp bir yapacaklar ‘ dedi.

Eğer harem hakkında bir tek bilginin dahi dışarı çıkmasının yasak olduğunu ki (avrupalı seyyahların Osmanlı ülkesine gelerek harem hakkında yazmak istediğini ancak birtek bilgi bulamayınca oradaki harem sistemini dahada abartarak yansıttığını göz önüne alırsak) ve çıkartan kim olursa olsun tek kelime dahi ederse kellesinin gittiğinide göz önüne alırsak bir padişahın ki dünyanın saydığı birini eğer bir insan topluluğu haremden çıkmıyor gibi gösteriyorsa ki ne amaç taşırsa taşısın küçük düşürmek suçtur başbakansa bu noktada vukuu da yer alan kişi ve kurumları kesinlikle eleştirmeli hatta mümkünse gereken yapılmalıdır...

yabancı ressamların harem tasvirlerini görmüşsündür basbas bağırıyor "biz bunları kafadan atıyoroz" diye

harem ve enderun'dan dışarıya bilgiyi bırak sinek uçsa kanadı kırılırken sözüm ona dönen entrikaların ortaya serilmiş olması mı daha komik yoksa bunları abartıp birde üstüne kurgu geliştirenlerin vatanperver sayılmaları mı bliemiyorum

PatroN abi kim hareme o kadar girmişte o entrikayı görmüş ki olay zaten baştan elinde kalıyor ama inan bana o entrika'nın bin katı var şuan Türkiye'de ABD'li uzmanlar bile staja geliyorlar bize :zuha:

GüLSe tarih kitapları okuyorsan eğer komedi filmi yerine geçiyor dizi ben ara ara bakıyorum çok eğleniyorum ülke olarak düştüğümüz durum traji-komik cidden :haha:

düşünün bakın Mühteşem Süleyman'ın avrupa üzerinde bıraktığı etkiyi adamceğizlerde nasıl bir kuyruk acısı bıraktıysa artık yıllardır geçmiyor :zuha:

Bu sözün üzerine baska bi söz denir mi bilmiyorum.
Ben hic bi zaman bu yana bizim icin bisiler yapmis insanlarin kücük düsürülmesine gelemiyorum. Ne Hz. Muhammedin (sav) ne Atatürkün neden Padisahlarimizin. Onlar bizler icin neler yaptilar, herkes biliyordur, iyi seylerini anlatmak varken neden kurgu yapiliyor ki?
Ayrica Muhtesem Yüzyilida gectim bütün diziler zivanadan cikti. Dogru düzgün masum bi ask dizisi yok. Hep ahlaksizliklar. Böyle seyler yapilmasi güzel.

Okudugum yakın Türk tarihidir. Başbakanın dizilerle ugrasmayı bırakıp terör sorununa nokta koyması lazım bence. O kadar gencimiz öldü halada ölüyor.

Okudugum yakın Türk tarihidir. Başbakanın dizilerle ugrasmayı bırakıp terör sorununa nokta koyması lazım bence. O kadar gencimiz öldü halada ölüyor.

bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum.

yakın tarihimizi okudukça bu ülkenin neden böyle şeylerle uğraşmak zorunda kaldığını anlarsın (anlıyorsundur) zaten

Moralim bozuldu dizi kaldırılacakmış :/ :D

Neyse ki Leyla ile Mecnun'um var onu izlerim :p

Kavuşurlarsa dizinin anlamı kalmaz zaten canım :p Malum tarihteki Leyla ile Mecnun da kavuşamamışlar. :o

Farkli farkli olmaya ne gerek var, tarihimizde Mecnunda tek bi Leylayi sevdi ama:icon_yillarcaezildi

diziler hep aynı artık ya biri birinin peşinde bi kavuşamazlar hep aynı senaryo :D

birinin birinden cocugu var biri birbirine inat evleniyo hep klasikleşti artık :D

bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum.

yakın tarihimizi okudukça bu ülkenin neden böyle şeylerle uğraşmak zorunda kaldığını anlarsın (anlıyorsundur) zaten

Büyük bir gururla okudum hemde. Sonrasındaki yasadıgım hüzün anlatılmaz. Ülkenin bugünki durumuna bakıldıgında Bu vatan için canını veren Atalarımızın kemikleri sızlıyordur kesin

Geri