Bir bardak suya saç telinizi koyup bekletirseniz... .Çok kişi tarafından bilinmiyor

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
Konu sahibi son olarak 1206 gün önce görüldü

Bir bardak suya saç telinizi koyup bekletirseniz... .Çok kişi tarafından bilinmiyor​

Saçınızın sağlıklı olup olmadığı test etmenin çok kolay bir yolu var. Bunun için bir bardak ve su yeterli olacaktır.

Bir bardak suya saç telinizi koyup bekletirseniz... .Çok kişi tarafından bilinmiyor

Hepimiz güzel ve sağlıklı saçlara sahip olmak isteriz. Peki ya saçlarımızın iyi olup olmadığını nasıl anlarız? Bu yazının yalnızca bilgilendirme amaçlı olduğunu unutmayın.

Bilgecafe'de yer alan bir habere göre, saçınızın ne durumda olduğu test edildi.

Saç Nelerden Oluşur?​

Bir saç şunlardan oluşur:
Saç dokusu
Saç kökü memesi

Saç Soğanı Veya folikül

Folikül, saçın derinliklerinde bulunur. Sorun folikül ise, şampuanlar yardımcı olmaz. Şampuanın kafa derisi ve saç folikülü ile çok kısa bir temas süresi vardır. Bu nedenle, saç büyümesini teşvik etmek veya saç dökülmesini önlemek için yeterli olmaz” diyor saç bozukluklarında dünyaca ünlü bir uzman olan Dr. Antonella Tosti.

1633165144-1e6cbe.jpg

Bir bardak su ile saçınızın ne kadar yıprandığını kontrol edebilirsiniz.
Bir bardağa su dökün.
Başınızın farklı bölgelerinden (ense, şakak ve üst) birkaç tel saç alın.

Onları suya atın.
Gözenekli veya hasarlı saçlar dibe çöker. Halihazırda kısmen nemini kaybetmiş ve gözenekli hale gelen (yani kısa sürede kırılabilir) pek sağlıklı olmayan saçlar ortada yüzer ve sonra yavaşça batar. Sağlıklı saçlar ise suyun yüzeyinde kalır.

Hasarlı Saçların Bakımı Nasıl Yapılır​

Saçınız ıslakken kesinlikle taramayın.
Zamanınız varsa, saçınızı doğal olarak kurutun.
Saç derinize ve saçınıza jojoba yağı ile masaj yapın.
Her saç yıkamasından sonra saç kremi kullanın
Meyan kökü içeren şampuanlar kullanın.

Uf sanem hanımcım ya ben de aşık etme büyüsü falan sandım, hüsran...

On numara konu. Ev arkadaşım kıldan tiksiniyor gideyim de onun bardağında deneyeyim. Maksat piçlik olsun :s

müneccim boku yemedik ama bize de buyulenmis gibi aşık olanlar oldu.

Şimdi bu jojo yağı iyi mi kullanan var mı alıp sürecemm.....

İlginçmiş deneyelim.

Biberiye yağları falan kullanıyorum ben ya :d

Senin şu yag varya ...mla yagi onu denedim saçımın rengini hafif tuhaf yapti ahah
Ben amladan biberiyeye geçtim. Ancak kullanırken canlı ve parlak yapıyordu. Hindistan cevizi yağı kullandım. Çok iyi gelmedi sanki. Dökme yaptı biraz.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Banlayin bakin ne yazdı sjsjsjsj

adam gibi bir dermatologa gidin ve baktırın. saçın ph dengesi, nem tutma kapasitesi ve protein oranı, trikogram veya mikroskop analizi ve ölçümleri ile ancak doğru sonucu öğrenebilirsiniz. bu testin bilimsel hiçbir tarafı yok.

Duş filtresi kullanmanızı tavsiye ederim. Şebeke suyundaki ağır metaller saça zarar veriyor.

benim saçlar dökülüyor. ya
seneye ektiririm belki
göbekli kel nasıl olacak bu işler

kökünden gelmeyen şeyler için umutlu olmamak lazım.. saç ekimin bile bi kaç yıl süresi var ..

Geri